نمایندگان مذکور در حال حاضر به حمایت از لغو تحریمهای تجاری، اقتصادی و مالی 50 ساله آمریکا علیه کوبا برخاسته و خواستار پایان دادن به محدودیتهای سفر به کوبا شدهاند.
«جف فلیک» یکی از 40 نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا که همراه رئیسجمهور کشور خود به کوبا رفته بود، در این رابطه عنوان کرد: من و همراهانم با ادامه تحریمها علیه کوبا مخالف هستیم و اعتقاد داریم که این تحریمها باید در سریعترین زمان ممکن از میان برداشته شوند.
وی پیشبینی کرد که کنگره آمریکا در ابتدا محدودیت سفر آمریکاییها به کوبا را لغو کند و سپس باقی تحریمها را از میان بردارد.
«فلیک» در ادامه تصریح کرد: قانونگزاران آمریکایی باید این اولویتها را در دستور کار خود قرار داده و به تغییرات مورد نظر «اوباما» در این زمینه تن دهند؛ ما باید در چارچوب برقراری ارتباط مستقیم بین مردم آمریکا و کوبا، تعداد آمریکاییهایی که میتوانند به این کشور آمریکای لاتینی سفر کنند را افزایش دهیم.
کوبا تنها کشور جهان است که مردم آمریکا به علت شرایط تحریم اعمال شده بر این کشور آمریکای لاتینی اجازه ورود به آن به عنوان گردشگر را ندارند.
نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا همچنین خاطرنشان کرد: ما برای رفع ممنوعیت سفر به کوبا به آراء لازم در مجلس سنا نیاز داریم.
فقدان راهبردی واحد درباره نحوه متقاعد کردن سایر جمهوریخواهان آمریکایی برای عادی سازی روابط بین آمریکا و کوبا، در بین نمایندگان جمهوریخواهی که با «اوباما» به کوبا رفتهاند، به شدت به چشم میخورد.
در همین راستا، «رید ریبل» یکی دیگر از نمایندگان جمهوریخواه آمریکایی همسفر با رئیسجمهور در سفر به کوبا نیز تصریح کرد: لغو تحریمهای آمریکا علیه کوبا آسان نیست و این اقدام به آن سرعتی که مورد نظر «اوباما» است، صورت نخواهد گرفت.
«تام امر» یکی دیگر از نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا نیز طرفداری خود از لغو کامل و یک مرتبهای تحریمهای این کشور علیه کوبا را اعلام کرد.
در حال حاضر نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا در موضوع لغو تحریمهای این کشور علیه کوبا در دودستگی مطلق به سر میبرند و برخی از آنان توسط مدیران شرکتها و کشاورزانی که کوبا را یک بازار جدید برای آمریکا میدانند، به لغو تحریمها رغبت پیدا کردهاند.
کوبا و آمریکا 20 جولای سال 2015 (30 تیر 1394) روابط دیپلماتیک خود را بار دیگر از سر گرفتند و روند عادی سازی روابط بین دو کشور را آغاز کردند.
مقامات کوبایی بارها اعلام کردهاند که برای عادی سازی روابط بین دو کشور، لازم است که آمریکا تحریمهای خود علیه کوبا را لغو کند و سرزمین اشغالی «گوآنتانامو» را به کوبا برگرداند؛ کوبا همچنین خواستار توقف پخش برنامههای رادیویی و تلویزیونی غیرقانونی تحت حمایت آمریکا در این کشور آمریکای لاتینی شده است.
دولت کوبا همچنین از آمریکا خواسته است که از اقدامات خرابکارانه خود با هدف ایجاد تغییر در سیستم سیاسی و اجتماعی کوبا دست بردارد.