گروه بینالملل مشرق - اسامی و اطلاعات دقیق خانوادگی حدود 22000 تروریست که در فرم های ثبت مشخصات این گروه ثبت شده بود، توسط یک عضو سابق آن لو رفت.
به ادعای شبکه «اسکای نیوز» بریتانیا، یک درایو اطلاعات شخصی حامل اطلاعات 22000 داعشی در سوریه و عراق، در " بزرگ ترین موفقیت ضدتروریستی سال های اخیر" کشف شد.
این درایو که یک گنج عظیم برای سرویس های اطلاعاتی درگیر در مبارزه با تروریزم محسوب می شود، اسامی، ملیت ها، آدرس ها، شماره تلفن ها، شماره تلفن خانواده ها و حتی مشخصات معرفی کنندگان آن ها را در خود دارد.
یکی از مسوولین سابق MI6 این اسناد را یک «معدن طلا» معرفی کرد که بزرگ ترین منبع اطلاعات ممکن برای مبارزه با داعش باشد.
کارشناسان معتقدند که این منبع که ارزشی خارج از وصف دارد، می تواند یک ابزار کلیدی در دست نیروهای امنیتی کشورهای اروپایی برای مقابله با ان دسته از اعضای اروپایی داعش باشد که قصد برگشتن به کشورهای خود را برای اجرای عملیات تروریستی دارند.
عمده اطلاعات این درایو مربوط به مرحله گزینش وروردی سازمان تروریستی داعش است که احتمالا در شهر «رقه» پایتخت خودخوانده داعش انجام می گیرد. این اطلاعات نشان می دهد که داعش یک دایره منابع انسانی مختص به خود دارد. به علاوه، این اسناد نام عناصر موسوم به fixers را هم افشاء می کند، که همان معرفی کنندگان و در واقع اعضای شبکه جذب نیروی داعش هستند. افشای نام این افراد می تواند کمکی اساسی برای متلاشی کردن شبکه جذب نیروی داعش باشد. در این اسناد نه تنها مسیرهای ورود اعضای تازه به سوریه و عراق به دقت ذکر شده، که حتی تاریخ، زمان و مکان کشته شدن اعضاء هم به ثبت رسیده است، که می تواند برآوردی از میزان نیروهای داعش در حال حاضر در اختیار کارشناسان قرار دهد.
این «مموری استیک» توسط یکی از اعضای سرخورده این گروه که توانسته بود به بخش های امنیتی آن نفوذ کند، از طریق یک خبرنگار مستقل در ترکیه در اختیار شبکه «اسکای نیوز» قرار گرفت. این عضو جداشده داعش، با کنیه «ابوحامد» پیش از آن که به داعش بپیوندد، عضو گروه تروریستی دیگر موسوم به «ارتش آزاد» سوریه بود. ابوحامد مدعی است که این مموری را از مقر فرماندهی پلیس امنیت داخلی داعش در رقه دزدیده است.
نیروهایی از دست کم 51 کشور شامل بریتانیا و فرانسه که برای پیوستن به این گروه وحشی و جنایتکار به منطقه سفر می کنند، در ابتدای ورود باید کلیه مشخصات خود، وابستگان و معرفان خود را در یک فرم کامپیوتری شامل 23 پرسش، ثبت کنند. سوالات این فرم شامل تاریخ تولد، وضعیت تاهل، مشاغل قبلی، نام و مشخصات معرف، سوابق «مبارزاتی» قبلی و هر نوع «مهارت های تخصصی» می شود. این فرم ها حتی اطلاعات تماس خویشاوندان عضو ملحق شده به گروه را هم ثبت کرده است.
بسیاری از اعضاء از کشورهایی چون پاکستان، افغانستان، تونس و یمن و در صدر همه عربستان سعودی، یعنی «نقاط داغ» پرورش تروریست تکفیری به این سازمان ملحق شده اند.
ملیت تروریست های داعشی بر اساس تعداد اتباع هر کشور
«شاشنک جوش»، پژوهشگر یک اندیشکده مطالعات امنیتی در لندن، این افشای اطلاعات را «فوق العاده با اهمیت» می داند:
" به ندرت یک سازمان اطلاعاتی به چنین منابع کاملی، آن هم به این شیوه، دست می یابد."
ابوحامد که در این حرک شجاعانه درایو اطلاعاتی حساس را دزدیده است، به شبکه اسکای گفت که وقتی به داعش پیوست و متوجه شد که این سازمان در رده های بالای خود، پر از افسران سابق حزب بعث عراق است، خیلی زود سرخورده شد.
«ریچارد بَرت»، مسوول سابق عملیات ضدتروریستی MI6 به شبکه اسکای نیوز در مورد این اطلاعات گفت: " این فهرست یک معدن طلای واقعی از اطلاعات با ارزش و مهم برای اشخاص دخیل در مبارزه با تروریزم است، به ویژه اعضای سرویش های اطلاعاتی و امنیتی."
23 سوال پرسشنامه گزینشی داعش
تا این جای کار، مقامات آمریکایی از اظهارنظر خودداری کرده اند، ولی مقامات سیا گفتند که به بخش زیادی از این اطلاعات دسترسی داشته اند، لیکن نمی توانستند اصالت آن ها را تایید کنند. یکی از مقامات سیا به اسکای گفت که " این اسناد اگر واقعی باشند، فوق العاده هستند."
با این حال شک و تردیدهایی هم درباره اصالت این اسناد وجود دارد. «چارلی وینتر» تحلیل گر امور ضدتروریزم در دانشگاه جرج تاون معتقد است که برخی جزییات در این اسناد وجود دارد که او را دچار تردید می کند. عدم استفاده از نام «شهید» برای به درک واصل شدگان داعش، که امری معمول در تبلیغات این گروه است و همچنین استفاده از دو نام برای داعش در این اسناد و وجود یک لوگوی گرد از گروه که کم تر دیده شده، از دلایل این شک عنوان شده است. «ایمن جواد التمیمی» دیگر کارشناس مسایل تروریستی که سابقه بررسی اسناد داعش را هم در کارنامه دارد، معتقد است که نمی تواند بر اصالت تمامی این اسناد صحه بگذارد و احتمال بسیار می دهد که این اسناد ترکیبی از اطلاعات درست و جعلی است.
با این حال شمار دیگری از متخصصان امر هم جعلی بودن این اسناد را رد کرده اند. برای مثال، ویلیام مک کانتز، تحلیل گر مسایل دنیای اسلام از موسسه بروکینگز می گوید که این حجم از اسناد و شلختگی که در وارد کردن اطلاعات در آن ها دیده می شود، نشان از کار یک سیستم بوروکراتیک روتین دارد و نه گروهی جاعل: " اگر این اسناد جعلی هستند، چرا هنرمندانه تر جعل نشده اند؟" پتر نویمان، پژوهشگر گروه های جهادی در کینگز کالج لندن هم جعلی دانستن این حجم از اسناد را کاملا غیرواقع بینانه می داند.
ریتا کاتز، موسس یک موسسه مطالعات روی گروه ها و سازمان های تروریستی بین المللی نیز معتقد است که استفاده از اسامی مخفف و همچنین «کشته» به جای شهید، می تواند در یک سیستم اداری که کارکردی جدای از دستگاه تبلیغاتی دارد، توجیه پیدا کند:
" دولت اسلامی درست مثل القاعده، یک سازمان به شدت جزییات-محور است. این شکل از ثبت اطلاعات می تواند با اهداف اداری باشد. با این که بعضی ها استفاده از وازه «کشته» را به جای «شهید» نامتناسب و غیرمنطقی و دلیل جعلی بودن اسناد می دانند، باید گفت که دولت اسلامی به طور معمول از واژه کشته به جای شهید استفاده می کند."
همزمان روزنامه انگلیسی گاردین، در گزارشی به نقل از مسوولان سرویس اطلاعاتی آلمان، از دستیابی این سرویس به اسنادی مشابه خبر دادند. به احتمال قوی، این اسناد همان اسناد ذکر شده توسط شبکه اسکای نیوز هستند. «توماس دو مایتسیر»، وزیر کشور آلمان، و همچنین سخنگوی پلیس فدرال آلمان اعلام کرده اند که این اسناد از اواخر سال 2013 تا به امروز جمع آوری شده اند و اصالت آن ها توسط کارشناسان مورد تایید قرار گرفته است. دو مایتسیر گفت که این اسناد " می تواند ساختارهای پایه ای این سازمان تروریستی را روشن کند."
همزمان پایگاه خبری «زمان الوصل»، یک وبسایت وابسته به اپوزیسیون دولت سوریه، نمونه هایی از اسناد لو رفته، به خصوص فرم های پرسش نامه ثبت مشخصات را منتشر کرد.
منابع:http://www.liveleak.com/view?i=920_1457607767