کد خبر 54458
تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۰ - ۲۰:۲۷

يك كارشناس مسائل اجتماعي گفت: ازدواج يك قرارداد اجتماعي بين زن و مرد است كه معمولاً براي اعلام عمومي و رسميت بخشيدن به آن با آئين و مراسم عروسي همراه است.

به گزارش مشرق، جعفر باي در گفت‌و‌گو با فارس اظهار داشت: به دليل اينكه فلسفه اين موضوع را نمي‌دانيم از شدت شادماني دچار نوعي غلبه احساسات بر تعقل مي‌شويم و براي انجام يك كار مثبت و معقول تفكر نمي‌كنيم همچنين عدم شناخت از ماهيت اين آئين كهن موجب بروز رفتارهاي ناشايستي مي‌شود.
 
وي افزود: هر قومي آئين و رسوم خاصي براي ازدواج دارد و بر اساس ويژگي‌هاي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي اين آئين‌ها متفاوت است اما نقطه مشترك و اوج تمام مراسم‌هاي ازدواج در كشور انتقال عروس از منزل پدر به منزل داماد است كه در واقع انقطاع او از منزل پدري است.

اين كارشناس مسائل اجتماعي با بيان اينكه مراسم عروس‌كشان در گذشته با آئين‌ها و مراسم خاصي همراه بود، گفت: در گذشته عروس سوار بر اسب حركت مي‌كرد و داماد نيز به دنبالش رفته و او را از اسب پياده كرده و سوار بر اسب خود به منزل مشتركشان مي‌برد اما امروزه ماشين جايگزين اسب شده است. همراهان عروس و داماد تلاش مي‌كنند تا با سرو صداي بيشتر ساير افراد را متوجه اين ازدواج كنند.

باي ادامه داد: مراسم عروس‌كشان بايد با آرامش، نظم و رسميت ويژه خود برگزار شود اما مانند تمام آئين‌ها و مراسمي كه در آداب و رسوم ما وجود دارد اين مراسم نيز دچار دگرگوني و تغييرات بسياري شده است و به اقدامات خطرناك، حركات مارپيچ و مسابقه سرعت در خيابان‌ها تبديل شده است كه خيابان‌هاي شهر را به يك مسابقه اتومبيلراني تبديل مي‌كند.

وي اضافه كرد: هيچ يك از اين حركات در بردارنده فلسفه و ريشه اين آئين نيست چرا كه اين رسم ديرين تلاش مي‌‌كند تا قرارداد اجتماعي ازدواج بين دو زوج را براي ديگران بازگو كرده و آنها را نيز در شادي اين زوج همراه كند.

اين كارشناس امور اجتماعي با اشاره به اينكه هم‌‌اكنون مراسم عروس كشان به كارناوال بسيار عظيم با ماشين‌هاي زياد تبديل شده است، عنوان كرد: سرو صداي ايجاد شده توسط همراهان عروس و داماد در اين كارناوال موجب ايجاد مزاحمت براي ساير افراد شده و همراهي كردن عروس و داماد در اين كارناوال به يك امر متضاد با سنت ديرينه عروس كشان تبديل شده است؛ در گذشته اين مراسم با نظم و آرامش برگزار مي‌شد و موجب شادي ديگران از عروسي زوج مي‌شد اما هم‌اكنون با تغيير اين سنت صداهاي گوشخراش، ‌سرعت بالا و تهديد جاني ساير ماشين‌هاي موجود در خيابان باعث ناراحتي مردم از اين عروسي مي‌شود.

باي در‌خصوص دلايل تغيير آئين عروس‌كشان گفت: سرعت پيشرفت دانش بشر موجب توليد تكنولوژي‌هايي شده است كه ابزارها و آئين اين مراسم را عوض كرده است و ماشين را جايگزين اسب كرده است همچنين فرهنگ مردم و احترام به حقوق ديگران در برگزاري آرام اين مراسم بسيار مؤثر است.

وي افزود: بايد بررسي كرد هم‌اكنون علت برگزاري مراسم عروس كشان با مزاحمت و سرو صداي بالا چيست؟ آيا مي‌خواهيم خوشي و شادي خود را به ديگران منتقل كنيم يا موجب ناراحتي آنها شويم؟ به دليل اينكه فلسفه اين موضوع را نمي‌دانيم از شدت شادماني دچار نوعي غلبه احساسات بر تعقل مي‌شويم و براي انجام يك كار مثبت و معقول تفكر نمي‌كنيم همچنين عدم شناخت از ماهيت اين آئين كهن موجب بروز رفتارهاي ناشايستي مي‌شود كه انحراف كامل با ماهيت اصلي اين سنت دارد.

اين كارشناس مسائل اجتماعي اظهار داشت: هدف از كارناوال عروسي انتقال شادي عروس و داماد و همراهان آنها به ساير مردم و تقاضاي دعاي خير براي زندگي آنهاست اما هم اكنون اين قضيه به جولانگاه آلودگي صوتي، ترافيك و اتلاف وقت تبديل شده است و در برخي از صحنه‌ها مشاهده مي‌شود كه همراهان عروس و داماد خيابان را بسته و با ايجاد ترافيك سنگين مشغول سر و صدا و بوق زدن هستند كه موجب اعتراض ساير افراد و در برخي از موارد درگيري مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس