کد خبر 53632
تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۶

رئیس اتحادیه شورای اصناف کشور گفت: 7700 اتحادیه و 3300 مجمع امور صنفی و شورای اصناف در کشور وجود دارد.

به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر، قاسم نوده فراهانی در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه امروز تهران به روز ملی اصناف اشاره کرد و افزود: هم اکنون جمعیتی بالغ بر 25 تا 30 میلیون نفر در کشور عضو مجمع امور صنفی و شورای اصناف کشور هستند.
وی افزود: اصناف بعد از کشاورزان دومین تشکل های مردم نهاد کشور هستند. نوده فراهانی گزارشی از عملکرد اصناف در قبل و بعد از انقلاب اسلامی ارائه کرد و گفت: شورای اصناف قبل و بعد از انقلاب و دوران سازندگی در حوزه های اقتصادی اجتماعی خدماتی را به کشور ارائه کرد.
وی افزود: اصناف ،قشر عظیمی در کشور هستند که در قبل از انقلاب تکیه گاه مطمئنی برای روحانیون بودند و در کنار روحانیت و علمای دین نقش آفرینی کردند.
نوده فراهانی گفت: زمانی که حضرت امام راحل در شهر قم نخستین جرقه انقلاب را زدند اصناف و بازاریان نخستین کسانی بودند که به حمایت از روحانیون برخاستند و به تکیه گاهی برای اهداف انقلاب تبدیل شدند.
وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب نیز فعالیت اصناف وارد مرحله جدیدی از فعالیت های خود شد که از جمله آن حضور موثر در عرصه های مختلف و حمایت مادی و معنوی اصناف و بازاریان از حضرت امام (ره) و اهداف انقلاب بود به طوری که به فرموده حضرت امام راحل به بازوی انقلاب تبدیل شد.
رئیس اتحادیه شورای اصناف کشور گفت: با آغاز دوران دفاع مقدس نیز نقش اصناف در ارائه خدمات و پشتیبانی از هشت سال دوران دفاع مقدس به صراحت مشخص بود. وی افزود: در این دوران ، اصناف و بازاریان در دو جبهه کمک کردند؛ یکی در جبهه ی شهادت و ایثار و در جبهه دیگر بذل مال و اموال که حقیقتاً اصناف در هر دو جبهه سربلند بیرون آمد.
نوده فراهانی گفت: اصناف بیش از 64 هزار شهید در دوران دفاع مقدس به انقلاب هدیه کرد که حدود 2800 نفر از آنها از هیئت مدیره اتحادیه های صنفی و مسئولان صنفی بودند و توانستند وظیفه خود را در این بخش نیز به بهترین شکل عمل کنند.
وی افزود: شهدای اصناف شهدایی مانند عراقی ها ، لاجوردی ها ، امانی ها ، طهماسبی ها و حاج رضایی ها بودند که اینها همه از حوزه اصناف بودند و در کنار رهبریت و سایر شهدا در مسیر انقلاب قدم برداشتند.
رئیس اتحادیه اصناف گفت: در دوران سازندگی نیز با نقش جدیدی وارد عرصه سازندگی شدند چرا که دوران سازندگی نیازمند حمایت های مادی و منابع بود که این تشکل بزرگ توانست نقش ارزنده ای به تولید و توزیع کالا ایفا کند.
وی افزود: با آغاز اجرای طرح های سیاسی - اقتصادی - اجتماعی و فرهنگی در کشور اصناف نیز همگام با سایر بخش های کشور ، در طرح های اقتصادی نقش آفرینی کردند.
نوده فراهانی گفت: بعد از آن نیز نقشی که دولت بر اصناف وارد کرد تنظیم بازار در ایام پر تقاضای کالا و خدمات همچون ایام نوروز ، ایام شروع به کار مدارس و ماه مبارک رمضان بود تا اصناف کشور با طراحی نمایشگاه های مستقیم عرضه کالا از افزایش بی رویه قیمت کالاها جلوگیری کنند.
وی افزود: بعد از این مرحله نیز واگذاری نظارت بازار و اصناف بود که توانستند کمتر از دو سال همه مجامع امور صنفی و مراکز استان ها را به بازرسی و نظارت مجهز و با رصد قیمت کالا و تخلفات گرانفروشی و کم فروشی و با عرضه کالاهای تقلبی قاچاق و همچنین با فعالیت واحدهای صنفی بدون پروانه مبارزه و نقش آفرینی کنند.
وی اضافه کرد: هر چند اکنون نیز با واحدهای بدون پروانه برخی واحدهای صنفی در کشور مشکل داریم که ان شاءالله با کمک نهادهای مربوط بتوانیم مشکل را حل کنیم.
رئیس اتحادیه اصناف کشور گفت: در سال 1389 بیش از 10 میلیون مورد بازرسی از واحدهای صنفی صورت گرفت و آنهایی که تخلفات چشمگیری داشتند به سازمان تعزیرات حکومتی معرفی شدند.
وی افزود: اما در بخش بزرگترین طرح اقتصادی که دولت در سال 89 به عنوان طرح هدفمند کردن یارانه ها اجرا کرد نقش شورای اصناف در اجرای این طرح بسیار موثر و حیاتی بود.
نوده فراهانی اضافه کرد: در اجرای این طرح ، اصناف به عنوان پیشانی ان نقش مهمی ایفا کرد و توانست با نظارت و کنترل قیمت ها ،تأمین کالاهای مورد نیاز بازار و برخورد قانونی با هرگونه تخلف از هرگونه نوسانات و کمبود نامتعارف و غیر قانونی قیمت ها در بازار جلوگیری کند تا این طرح اقتصادی در کشور با قدرت و اقتدار ادامه یابد.
وی گفت: امسال نیز سال جهاد اقتصادی است که اصناف کشور با برنامه های علمی دقیق ضمن کنترل و نظارت دقیق بر بازار و برخورد با هرگونه رفتارهای اقتصادی و غیر قانونی و غیر مجاز در بازار داخلی ، با ورود به بازار رقابت اقدام به تولید کالاهای جهانی می کنند.
نوده فراهانی افزود: امروز برای اصناف دو موضوع در اولویت است که اولویت اول تولید کالاهای با کیفیت و قابل رقابت در بازار جهانی و اولویت دوم اصلاح شبکه توزیع کالا در کشور با هدف کاهش هزینه های تمام شده و حذف واسطه ها و واسطه گری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس