به گزار مشرق به نقل از جهان، هرساله رقابت هاي تحت عنوان ليگ برتر فوتبال در کشور ما برگزار مي شود که طي سالهاي اخير 18 تيم درآن حضور دارند بنا به گفته کار شناسان تنها تيم خصوصي حاضر در ليگ تيم استيل آذين است که از محل پول هاي شخص آقاي هدايتي که ميزان و منبعش بر ما مشخص نيست اداره مي شود .باقي تيم هاي ليگ با واسطه و يا بي واسطه از محل بيت المال هزينه هاي خود را تامين مي کنند و درآمد هم........خب طبيعي است که ندارند.
بنابر اين به عبارت ساده بيشتر تيم هاي ليگ برتر جيره خوار مردم اند. اما اينجا يک سوال اساسي مطرح مي شود وآن اينست که اين صنعت حرفه اي چه چيزي به مردم هديه مي دهدو بازده وخروجي آن چيست؟
برخي ورزش,تندرستي و سرگرمي هاي مناسب براي جوانان را مهمترين سود آن مي دانند.ليگ حرفه اي غيراز بازيکنان ليگ به هيچ شکلي به تشويق جوانان به ورزش وعموميت بخشيدن به ورزش نمي پردازد مگر براي کساني که آرزوي ثروت و شهرت را در خود مي پرورانند .از سوي ديگر جو ورزشگاه ها طي سالهاي اخير به نحوي آلوده شده که به هيچ عنوان رفتن به ورزشگاه ها سرگرمي سالم و مناسبي براي جوانان نيست و از سوي کسي تشويق نمي شود.
موضوع اصلي که مطرح مي شود آنست که اين مبالغ هنگفتي که نصيب عده محدودي از بازيکنان و مربيان مي شود تا خرج اتومبيل هاي لوکس,ويلاها و منازل گرانقيمت کنند .در حالي که بسياري از جوانان هم سن ايشان از کمترين امکانات تحصيلي و شغلي محرومند براي چه منظوري هزينه مي شود.
در آمد سالانه يک کارگر ساده با پايه حقوق 600 هزار تومان 7ميليون و 200 هزار تومان خواهد بود اين در حالي است که درآمد سالانه برخي ازبازيکنان ليگ از 400 ميليون هم بالاتر مي شود.
داود که يک کارمند بازنشسته است مي گويد: پس از 30 سال خدمت صادقانه در وزارت راه حقوق بازنشستگي اي معادل 347 هزار تومان از تامين اجتماعي دريافت مي کنم و اين درآمد مخارج ماهانه من و خانواده 4 نفره ما را تامين ميکند يعني بايد بکند!
وي مي افزايد: من توقع زيادي ندارم, هر کس به اندازه زحمتي که مي کشدو صد البته مهارتها و تحصيلاتش حقوق مي گيرد اما بر اين باورم که برخي حقوق هاي بيش از اندازه که از محل بيت المال به برخي مي دهند درست نيست. البته اين فقط شامل فوتباليست ها نمي شود خيلي ها هستند که بيش از حقشان حقوق مي گيرند اما اين فوتباليست ها ديگر رقم حقوقشان نجومي است.
آيا مهمترين کاربرد اين ليگ اين نبوده که با دستان خودمان ستاره هاي پوشالي اي را ايجاد کنيم و براي جوانانمان بت هاي کاغذي بسازيم که رفتار بعضي شان حتي مورد قبول اعضاي خانواده شان هم نيست. آنوقت تصاوير و پوستر هاشان زينت بخش اتاق جوانانمان شده است.در حالي که اين مبالغ مي توانست صرف امور بسيار مهمتري شود.
تلاش برخي مسئولان براي منطقي کردن ارقام مبادله شده در ليگ فوتبال ستودني است اما تا زماني که دلالان و جيره خواراني که بي زحمت طي سالهاي اخير درآمد کسب کرده اند بر اين سفره سايه افکنده هر گونه تلاش بي مطالعه و برنامه ريزي تنها اين افراد را در انجام فعاليت هاي خود وقيح تر خواهد کرد.
در آمد سالانه يک کارگر 7ميليون تومان و برخي ازبازيکنان ليگ 400 ميليون