کد خبر 531016
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۰

افت شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی، ترکیه را به عنوان کشوری وابسته به تامین انرژی از خارج تشویق کرد تا بیشترین مقدار واردات نفت در تاریخ خود را رقم زند.

به گزارش مشرق، ترکیه در سال 2015 میلادی 25 میلیون و 66 هزار تن نفت خام وارد کرد. واردات نفت خام ترکیه نسبت به سال 2014 میلادی 43 درصد افزایش نشان می دهد.

موسسه آمار دولتی ترکیه داده های مربوط به واردات نفت خام این کشور را منتشر کرد.

بررسی این آمار نشان می دهد، بیشترین واردات سالانه نفت خام ترکیه پیش از این در سال 95 میلادی انجام شده بود. ترکیه در آن سال 24 میلیون و 700 هزار تن نفت خام وارد کرده بود.

قریب به تمامی نفت خام وارداتی ترکیه توسط شرکت سهامی پالایشگاههای نفت ترکیه (توپراش) پالایش می شود. این یک شرکت دولتی بود که در راستای برنامه کاهش تصدی گری دولت به هلدینگ قوچ به عنوان بزرگترین گروه صنعتی، تجاری و مالی ترکیه فروخته شده است.

افزایش قابل توجه در واردات ترکیه ناشی از افت شدید در قیمت نفت در بازارهای جهانی و تا حدودی نیز ناشی از افزایش تقاضای داخلی بوده است.

در سال گذشته میانگین قیمت نفت برنت در بازار جهانی 52.5 دلار شد. این رقم در سال 2014 میلادی بطور متوسط 99 دلار بوده است.

در بررسی منابع تامین نفت خام ترکیه دیده می شود که این کشور تحت تاثیر قراردادهای ویژه انرژی با اقلیم کردستان عراق، بیشترین نفت خام مورد نیاز خود را از عراق وارد کرده است. عراق در سال گذشته نزدیک به نصفی از نیاز نفتی ترکیه را تامین کرده است.

براساس آخرین داده های سازمان تنظیم و کنترل بازار انرژی ترکیه در 10 ماه نخست سال گذشته میلادی واردات نفت خام ترکیه از عراق در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال 2014 میلادی با دو برابر افزایش به 10 میلیون و 300 هزار تن رسید.

جمهوری اسلامی ایران در همین دوره افزون بر 5 میلیون تن نفت خام به ترکیه صادر کرد تا با احتساب گاز طبیعی در ردیف دومین کشور بزرگ تامین کننده انرژی این کشور باشد.

واردات نفت خام ترکیه از ایران در 10 ماه نخست سال 2014 میلادی کمتر از قریب به 5 میلیون تن بود.

بعداز ایران، عربستان، روسیه، نیجریه و قزاقستان به ترتیب در ردیف های بعدی قرار گرفتند.

ترکیه بیش از 93 درصد نیاز خود به نفت و تقریبا تمامی نیاز خود به گاز طبیعی را از خارج تامین می کند.

مهمترین کسری در تراز ارزی ترکیه نیز ناشی از هزینه های هنگفت انرژی این کشور است. ترکیه در سال 2014 میلادی قریب به 60 میلیارد دلار به تامین انرژی از خارج هزینه کرده بود.

آمار مربوط به هزینه های ارزی ترکیه در سال گذشته هنوز منتشر نشده است.

افزایش مصرف داخلی
داده های سازمان تنظیم و کنترل نظام بانکی ترکیه حاکیست در دوره 10 ماهه سال گذشته شرکتهای توزیع نفت در داخل ترکیه در مجموع 20 میلیون و 780 هزار تن سوخت فروختند که نسبت به دوره مشابه سال 2014 میلادی 14.3 درصد افزایش دارد.

در سال گذشته بیشترین سوخت مصرفی در ترکیه را گازوئیل تشکیل می دهد که 15.9 درصد و مصرف بنزین 9.1 درصد افزایش دارد.

افزایش مصرف سوخت ناشی از افزایش قابل توجه فروش خودرو در سال گذشته و افزایش پروازهای هوایی می باشد.

در سال گذشته فروش خودروی سواری و تجاری 26 درصد رشد کرده به 970 هزار دستگاه رسید. این رشد در جوی که اقتصاد ترکیه به سختی توانست حدود 3 درصد رشد کند، دقت انگیز ارزیابی شده است.

شرکت هواپیمایی ترکیه اخیرا اعلام کرد در سال گذشته 61.2 میلیون مسافر جابجا کرده است که نسبت به سال 2014 میلادی 11.8 درصد افزایش دارد.
منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۴
    0 0
    این کار ترکیه باز هم برای صادر کنندگان خوب بوده چون با افزایش تقاضا برای نفت قیمت نفت پایین تر نرفت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس