به گزارش مشرق به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت دادگستري، مظفر الوندي با بيان اينکه ديه معسرين به محکوماني تعلق ميگيرد که توانايي پرداخت ديه را ندارند، اظهار داشت: بحث ديه معسرين از فعاليتهاي ستاد ديه کشور جداست.
وي افزود: از سال 77 تا 84 يعني قبل از دولت نهم، رقمي که بابت ديه پرداخت شده، 38 ميليارد ريال بود و از سال 85 تا 89 يعني از دولت نهم تا کنون، 290 ميليارد ريال ديه معسرين پرداخت شده است.
مشاور وزير دادگستري اضافه کرد: از محل اين اعتبارات در پنج سال گذشته، 9 هزار و 200 نفر زنداني نيازمند آزاد شده است.
الوندي در ادامه با بيان اينکه اعتبارات شوراي استاني نيز در سالهاي اخير رشد چشمگيري داشته است، گفت: بر اين اساس، به طور متوسط در هر سفر استاني هيات دولت به استانهاي مختلف کشور، 150 زنداني نيازمند شناسايي و آزاده شدهاند.
وي همچنين با اشاره به بحث انعقاد معاهدات بينالمللي، استرداد مجرمين و انتقال محکومان و معاضدتهاي قضايي افزود: در بخش استرداد مجرمان از سال 84 تا کنون، با 14 کشور موافقتنامه امضا شده است در حاليکه پيش از دولت نهم، تنها با 3 کشور در اينباره موافقتنامه وجود داشت.
الوندي ادامه داد: در بخش انتقال محکومان نيز با 9 کشور موافقتنامه بينالمللي امضا شده است.
مشاور وزير دادگستري با بيان اينکه در دو بخش استرداد مجرمان و انتقال محکومان با 21 کشور مختلف جهان موافقتنامه وجود دارد، تصريح کرد: از اين تعداد، 16 موافقتنامه در پنج سال گذشته امضا شده است.
مشاور وزير دادگستري با اشاره به رشد چشمگير پرداخت ديه معسرين در پنج ساله گذشته گفت: در اين مدت پرداخت ديه توسط دولت 500 درصد رشد داشته است.