عنوانهای مهم سخنان سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان به این شرح است:
1- ایران موضوع انتخاب رییس جمهور لبنان را امری کاملا داخلی میداند، ادعاهای گذشته که ایران تلاش داشته تا در حاشیه مذاکرات هستهای بر سر انتخابات ریاست جمهوری با غربیها به معامله یا تفاهمی دست پیدا کند اتهام و دروغی بیش نیست. شاهد براین ادعا همان کشورهای عضو 5+1 هستند و آنها میتوانند تایید کنند که ایران هیچگاه در میز مذاکرات هسته ای بحث لبنان را پیش نکشیده است. این ادعا که ایران روند مذاکرات بر سر انتخاب رییس جمهور لبنان را مسدود کرده است اتهامی ظالمانه علیه ایران است.
این که گفته میشود رییس جمهور حسن روحانی در سفر اخیر به ایتالیا و فرانسه در باره لبنان با طرف مقابل صحبت کرده است این امور هیچگاه توسط ایران مطرح نشده بلکه این طرف مقابل بوده است که طرح موضوع کرده و ایران هم تاکید داشته که موضوع باید در داخل لبنان و براساس تفاهم خود لبنانیها حل شود.
لبنان نباید منتظر تحولات منطقهای باشد تا رییس جمهورش را انتخاب کند، ایران کشوری است که خودش از آغاز تاکنون 35 انتخاب در دوران جنگ و بدترین شرایط برگزار کرده است و هیچگاه انتخابات را به تاخیر نیانداخته اما در لبنان برخیها به دنبال بهانه میگردند تا انتخابات را به تاخیر اندازند، ای کاش لبنان هم مجمع تشخیص مصلحت نظامی میداشت که در اختلافات بین قوا وارد عمل میشد و مشکلات را حل میکرد اما افسوس که تا کنون حتی موضوع جمع آوری و انتقال زبالهها هم حل در لبنان نشده است.
2- طی یکسال و نیم اخیر حزبالله را متهم میکنند که درصدد به تعطیل کشاندن انتخاب رییس جمهور در پارلمان است، این اتهامی بیاساس علیه حزبالله است و حزبالله فقط در چهارچوب تفاهم خواستار معادله لاغالب و لامغلوب میباشد، پیشتر متهم میکردند که حزبالله چشم به مذاکرات اتمی ایران با 5+1 دارد تا پس از آن رییس جمهور انتخاب کند، برخی اوقات میگویند که انتخاب رییس جمهور از سوی حزبالله منوط به برخی امور دیگر شده است اما اینها نادرست است و حزب خواستار انتخاب سریع رییس جمهور لبنان است.
3- روابط حزبالله با سایر هم پیمانانش در جریان 8 مارس براساس اعتماد متقابل، احترام، اعتماد و اصول پایدار است و توافقی کامل بر اصول تفاهمها بین طرفهای هم پیمان وجود دارد و هرگونه اختلاف نظری را با گفتگوی مستقیم و بحثهای داخلی حل و فصل میکنند و هیچ اختلافی مانعی بر ادامه تفاهمات اساسی ایجاد نمیکند. حزبالله ممکن است با برخی از هم پیماناتش در خصوص برخی تحولات داخلی و خارجی اختلاف نظر داشته باشد، ممکن است نظر برخی هم پیمانان بر سر سوریه با حزب متفاوت باشد یا بر سر موضوع حمله ددمنشانه سعودی به یمن اما اینها هیچکدام باعث از بین رفتن هم پیمانیها نمیشود. هم پیمانیها در بین 8 مارس براساس تلاقی مصالح و منفعتها نیست که به سرعت ازهم فروپاشد بلکه براساس اصول کاملا روشن و پایدار است.
هیچگاه هیچیک از هم پیمانها از پشت به دیگری خنجر نمیزند و پشت دیگری را خالی نمیکند. روابط حزب الله با جنبش امل بسیار مستحکم است و همه آنچه که درباره اختلافات بین آن دو گفته میشود فقط ادعاهای واهی است. حزب الله از روزی که در سال 2006 با جریان ملی آزاد لبنان به ریاست میشل عون ائتلاف کرده است تاکنون بی هیچ مشکلی این ائتلاف را ادامه دادهاند و نقشه کسانی که تلاش داشته تا این هم پیمانی را بر هم بزنند نقش بر آب شده است.
4- حزب الله لبنان براساس مطالعه و بررسی های دقیق، میشل عون را از یکسال و نیم پیش به عنوان کاندیدای ریاس جمهوری مورد حمایت قرارداده و بر این موضع خود ثابت قدم مانده است.این موضعی بوده که از حزب به شکل مستقل صورت گرفته و میشل عون هرگز از حزبالله درخواست نکرده بود که از وی حمایت کند بلکه این امر انتخاب حزبالله بوده است. برخی اتهامات مبنی براین که حزبالله در این انتخاب جدی نیست کاملا بی اساس است چرا که قانون اساسی حقی به همه اشخاص و جریانات سیاسی برای انتخاب رییس جمهور داده که حزبالله با استفاده از همین حق عون را برای ریاست جمهوری مور حمایت قرار داده است.
5- حزبالله لبنان به همه هم پیمانان خود اعتماد کاملی دارد لذا از زمانی که گفتگوهای بین عون و حریری برای ریاست جمهوری آغاز شد از آن حمایت کرد اما این گفتگوها منجر به حمایت حزب المستقبل از عون نشد زیرا حریری اعلام کرد که هم پیمانانش و به خصوص حزب نیروهای لبنانی به ریاست جعجع با کاندیداتوری وی مخالف هستند. با این وجود حزب الله از هرگونه گفتگویی برای دستیابی به تفاهم داخلی حمایت میکند.
6- از روز نخست کاندیداتوری غیر رسمی سلیمان فرنجیه توسط حریری حزبالله در جریان امر بوده است. سلیمان فرنجیه به عنوان یک هم پیمان مورد اعتماد تمام تحولات در این خصوص را به اطلاع حزبالله رسانده بود. حزبالله از روز نخست از فرنجیه خواست که ضمن رعایت تمام التزامهای اخلاقی و سیاسی تمام جوانب کار را رعایت کند تا موجب بروز مشکل در بین 8 مارس نشود و با همین رویه وی وارد گفتگو با حریری در پاریس شد.
7- حمایت از کاندیداتوری عون از سوی نیروهای لبنانی و سمیر جعجع به عنوان رویدادی مثبت از سوی حزب الله ارزیابی میشود و حزبالله هیچگونه مخالفتی با آن ندارد زیرا توافق، تفاهمی است که هم پیمان حزبالله با یک طرف مسیحی دیگر در درون مجتمع مسیحی انجام داده است. در نهایت پس از یکسال و نیم، حزب نیروهای لبنانی به نظر حزب الله در خصوص میشل عون برای ریاست جمهوری رسیده است.
8- اکنون دو کاندیدای اصلی برای انتخاب رییس جمهور لبنان در پارلمان وجود دارد و این امر هیچگونه دردسر و مشکلی برای حزب الله ایجاد نمی کند زیرا هر دو کاندیدا از هم پیمانان حزبالله هستند و این یک پیروزی سیاسی برای حزبالله است به خصوص آن که یکی از هم پیمانان 14 مارس (حزب نیروهای لبنانی) در نهایت از کاندیدای 8 مارس حمایت کرده است.
9- حزبالله سلیمان فرنجیه را نور چشمان، دوست و هم پیمانی وفادار میداند اما به دلیل کاندیداتوری میشل عون از یکسال نیم پیش و حمایت حزب از وی، حزبالله حمایت از وی را التزامی اخلاقی و سیاسی میداند و همچنان از وی حمایت میکند مگر آن که میشل عون خود از کاندیداتوری انصراف دهد.
10- حزبالله همه طرفها را در انتخاب رییس جمهور آینده لبنان به صبر، گفتگو و تفاهم دعوت میکند و در صورتی که همه امور برای انتخاب رییس جمهور آماده باشد بدون هیچگونه پیش شرطی به صحن پارلمان می رود و رییس جمهور را انتخاب میکند.