به گزارش مشرق به نقل از فارس، سردار اسكندر مؤمني روز شنبه در جمع خبرنگاران گفت: از اول سال تاكنون 291 هزار خودروي جديد و 201 هزار موتورسيكلت جديد شمارهگذاري شده است كه از اين تعداد 6 هزار و 600 خودرو وارداتي بوده است.
وي ادامه داد: بر اساس مصوبه مجلس و تأييد شوراي نگهبان از تاريخ 19 خرداد به مدت 6 ماه تا 19 آذر كليه تخلفات كه تا پايان سال 89 پرداخت نشده است، در صورت پرداخت در مدت زمان تعيين شده، جريمه 2 برابري آن حذف خواهد شد و بر اساس گزارشات تا 25 خرداد در اين خصوص بيش از 100 هزار نفر مراجعه كردهاند.
سردار مؤمني با اشاره به اينكه سامانهاي ايجاد كردهايم تا از طريق آن با ارسال پيامك به 30005151 از آخرين وضعيت تخلفات و نمرات منفي خود مطلع شوند، گفت: همچنين رانندگان ميتوانند در صورت تغيير محل آدرس و يا شماره تلفن جهت اصلاح آن به مراكز پليس + 10 مراجعه كنند چرا كه در صورت انجام دادن هر گونه تخلفات افراد، به صورت پيامك يا از طريق پست براي آنها ارسال ميشود.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي گفت: با توجه به اينكه اولويتهاي اين پليس ايمني خودروها است بنابراين به شركت سازنده خودروي پرايد تا ماه آينده مهلت دادهايم كه در صورت نصب نكردن كيسه هوا از شمارهگذاري آن جلوگيري خواهد شد.
همچنين يكي ديگر از برنامههاي اين پليس خارج كردن خودروهاي وانت نيسان، وانت پيكان و روآ از چرخه توليد است.
سردار مؤمني اظهار داشت: تمامي خودروهاي توليد داخل بايد كيسه هوا نصب كنند و بر اساس زمانبندي كه به آنها ابلاغ شده است بايد عمل كنند.
سردار مؤمني يكي از پيشرفتهترين موضوعات قانون جديد راهنمايي و رانندگي را موضوع اعطاي نمره منفي دانست و گفت: تاكنون 125 نفر بيشتر از حد نمره منفي دريافت كردهاند و گواهينامه آنها به مدت 3 ماه ضبط شده است.
همچنين 290 نفر به علت مصرف مواد مخدر و روانگردان مبلغ 200 هزار تومان جريمه و گواهينامه اين افراد به مدت 6 ماه ضبط شده است اين افراد در صورت رانندگي در دوره محروميت همانند افرادي كه گواهينامه ندارند، مجازات خواهند شد.
سردار مؤمني افزود: همچنين 40 دستگاه و سازمان به عنوان مقصر در تصادفات طي اين مدت شناسايي شدهاند كه بخشي از آنها شهرداريها و راهداريها بوده و همچنين يك سازمان كه راه اختصاصي داشته است در اين رابطه مقصر شناخته شده است.
وي با اشاره به معاينه فني خودروها گفت: با وجود مخالفت ما و تعدادي از نمايندهها متأسفانه اين قانون در صحن علني به تصويب رسيد و در آن زمان خيلي از دستگاههاي مربوط در اين خصوص با راهنمايي و رانندگي همكاري نكردند و حتي پس از تصويب مطلع نشدند و امروز در زمان اجرا به تازگي از اين قانون مطلع شدهاند.
وي در خصوص نبود مبدل كاليستر در بازار گفت: هر خودرو پس از طي مسافت60 هزار كيلومتر بايد اين قطعه را تعويض كند و در صورت تعويض نكردن آلايندگي خودرو 5 برابر خواهد شد؛ اين در حالي است كه در بازار اين قطعه وجود ندارد.
سردار مؤمني در خصوص بيشترين تخلفاتي كه نمره منفي گرفتهاند گفت: سرعت و سبقت غير مجاز بيشترين موارد را به خود اختصاص دادهاند و اواخر ارديبهشت ماه خودرويي با سرعت 220 كيلومتر در ساعت در يكي از آزادراهها شناسايي و خودروي وي متوقف شد.
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي با اشاره به اجراي قانون جديد راهور و تأثيرات آن گفت: اجراي اين قانون باعث كاهش 10 درصدي تخلفات و تلفات جادهاي شده است اما ارزيابي دقيق با گذشت زمان به دست خواهد آمد.
سردار مؤمني با اشاره به ممنوع بودن استفاده از لامپهاي زنون از سال گذشته گفت: استفاده از اين لامپها ممنوع شده است و استفاده آن به طور چشمگيري كاهش يافته است. اما بايد توجه داشت استفاده از اين لامپها مخاطرات زيادي به همراه دارد و در قانون جديد جريمه آن افزايش يافته است.
وي در رابطه با نقش راهور در اجراي طرح امنيت اخلاقي گفت: سياستهاي ما در اين طرح همان مواردي است كه فرمانده ناجا اعلام كرد.
سردار مؤمني درباره تشكيل دورههاي آموزشي براي بهتر انجام دادن قانون گفت: هر هفته جلسات آموزشي به طور متعدد در تهران براي تمامي افسران راهور از سراسر كشور گذاشته ميشود و در اين جلسات آموزش اجراي صحيح قانون همراه با رفتار مناسب داده ميشود.
وي در خصوص شماره گذاري خودروي فراز گفت: اين خودرو مجوزهاي مربوطه را از محيط زيست و استاندارد گرفت ولي تا اين لحظه با وجود تأييديه مؤسسه استاندارد از شمارهگذاري اين خودرو خودداري كردهايم چرا كه اين خودرو همان خودروي هوو است و تنها نام اين خودرو تغيير كرده است. هماكنون پرونده مربوط به آن در دستگاه قضايي مفتوح است و هر تصميمي كه دستگاه قضايي در خصوص شمارهگذاري خودروي فراز بگيرد تبعيت خواهيم كرد.
وي ادامه داد: در هيچ كجاي دنيا سازماني كه متوجه ايمني خودرو باشد خود توليد كننده، ناظر و وارد كننده نيست.