محمدباقر قاليباف شهردار تهران معتقد است، تمام ساخت و سازهاي صورت گرفته در بازار با مجوز ميراث فرهنگي استان تهران بوده و صحبتهاي مسئولان ميراث مبني بر غيرقانوني بودن ساختو سازها، درست نيست.<BR>
به گزارش مشرق به نقل از جهان، بازار تهران به عنوان يکي از بازارهاي قديمي کشور به ثبت ملي رسيده است؛ اما امروز شاهد ساخت و سازهاي بيرويه در بازار بزرگ تهران هستيم.
موضوع ساخت و ساز در بازار تهران مدتهاست به يکي از موضوعات بحث برانگيز بين شهرداري و سازمان ميراث فرهنگي استان تهران تبديل شده است.
مسئولان ميراث فرهنگي معتقدند که ساخت و سازهاي صورت گرفته در بازار غيرقانوني است و شهرداري تهران بايد جلوي اين اقدامات را بگيرد.
از سوي ديگر مسئولان شهري معتقدند که اين اقدامات کاملاً قانوني و تماماً با مجوز سازمان ميراث فرهنگي استان تهران صورت گرفته است و حتي شهرداري اسنادي را در اين زمينه منتشر کرد.
محمد ابراهيم لاريجاني؛ سرپرست اداره کل ميراث فرهنگي استان تهران در اينباره، گفت: بازار تهران نيازي به اضافه کردن چيزي ندارد ما همين بازار را بايد حفظ کنيم مشکل ما سودجويان هستند که به دنبال احداث پاساژ در بازار تهران هستند.
وي در ادامه گفت: ما اگر ميگوييم مديريت شهري مجوز برخي از تخريبها را ميدهد منظورمان شوراي شهر نيست چون آنها همکاري بسيار خوبي دارند و ظاهراً 20ميليارد تومان نيز شوراي شهر به شهرداري تهران براي ساماندهي بازار تهران بودجه داده است.
لاريجاني تأکيد کرد: مديريت شهري بايد شهر را سرپا نگه دارد.
در اين بين کرمي شهردار منطقه 12 به اظهارات مسئولان ميراث مبني بر غير قانوني بودن فعاليتهاي شهرداري تهران در بازار اشاره کرد و گفت: معلوم نيست چرا هر چند يک بار مسئولان ميراث ياد بازار تهران ميافتند.
وي مسئولان ميراث فرهنگي را به مناظره دعوت کرد و ادامه داد: مسئولان ميراث بيايند پاي ميز مناظره بنشينند تا ببينيم چه کسي بيشتر براي بازار تهران کار کرده است.
از سوي ديگر مسئولان ميراث معتقدند شهرداري به جاي مناظره درباره "بازار تهران " پشت ميز کارشناسي بنشيند تا بتوان مشکلات موجود در زمينه بازار را برطرف کرد.
مسئولان ميراث معتقد هستند که با جنجال، فرافکني، کليگويي و با اشاره به چند اشتباهي که در سنوات قبل در ميراث فرهنگي صورت گرفته و پيش کشيدن موضوع مناظره مشکلي از بازار را حل نميکند، بلکه يک جلسه کارشناسي بر اساس ضوابط فني ميراث فرهنگي، راهگشا خواهد بود.
محمد ابراهيم لاريجاني؛ مدير کل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران گفت: اولويت ميراث فرهنگي در بازار تهران، رفع تخريب در قسمتهايي از بازار است که هر لحظه ممکن است سقف آنها بر سر مردم بريزد.
وي با بيان اينکه شهرداري تهران اعتبارات خوبي دارد و اهتمام به حفظ ميراث فرهنگي دارد، تأکيد کرد: شهرداري تهران بيايد در اولويتهايي که سازمان ميراث فرهنگي اعلام ميکند، عمل کند.
مدير کل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران خاطرنشان کرد: موضوع طاقسازيهايي که در بازار تهران در حال انجام است، کدام مجوز را از ما دارد؟ يا در موضوع کف سازي بازار که مشکلات بسياري را بوجود آورده کجا از سازمان ميراث فرهنگي مجوز گرفتهاند؟ شايد ساخت و سازهايي که در گذشته انجام شده با مجوز ميراث فرهنگي بوده اما آيا اينکه در يک سالي يک مجوز اشتباه، سهوي يا عمدي توسط ميراث فرهنگي داده شده آيا اين خود مجوزي است براي تمام ساخت و سازهاي غير قانوني؟ و نبايد جلوي کار گرفته شود.
مازيار علوي، نماينده تامالاختيار شهردار تهران در هيئتهاي امناي اماکن تاريخي و ميراث فرهنگي شهر تهران در اينباره گفت: من پيشنهاد ميکنم مديران ميراث به جاي موضع گيريهاي که بوي تعارض ميدهد رويههاي خود را اصلاح و تثبيت کنند.
به گفته علوي، تجربه نشان داده سرعت تغييرات در مديريت ميراث فرهنگي استان تهران بالاست.
علوي اظهار داشت: البته امکان اينکه اشتباهات کوچکي هم رخ داده باشد وجود دارد و کساني که از پشت ميز رياست بلند شده و به ميدان اجرا و عمل ميآيند، ميدانند وجود برخي خطاها اجتناب ناپذير است همانگونه که همه ميدانيم ديکته نانوشته غلط ندارد.
نماينده تامالاختيار شهردار تهران در هيئتهاي امناي اماکن تاريخي و ميراث فرهنگي شهر تهران درباره اقدامات صورت گرفته در بازار تهران، گفت: هر کاري که در بازار تهران صورت گرفته است با حضور کارشناسان ميراث فرهنگي بوده است.
وي خاطرنشان کرد: حاضريم پاي ميز مناظره کارشناسي با مسئولان ميراث فرهنگي در خصوص بازار بنشينيم و بگوييم که چقدر هزينه براي امکان تاريخي شهر کردهايم.
همچنين محمدباقر قاليباف شهردار تهران در اينباره اظهار نظر کرد و گفت: تمام اقدامات صورت گرفته در شهرداري تهران با مجوز ميراث بوده و صحبتها صورت گرفته از سوي مسئولان ميراث در اين زمينه درست نبوده است.
بازار يکي از امکان تاريخي شهر تهران است که دستخوش تغييرات گستردهاي شده است، ساختن پاساژهاي مدرن در کنار بافت سنتي چهره بازار را به هم ريخته است، مسئولان شهري و ميراث فرهنگي بهتر است براي حفظ اين مکان تاريخي بيش از پيش فعاليت کنند.