کد خبر 5142
تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۴:۱۵

دبير شوراي عالي ترافيک کشور گفت: سامانه هوشمند دريافت الکترونيکي کرايه را در آينده نزديک در ناوگان تاکسيراني کشور نصب و بهره‌برداري مي‌شود که بر اين اساس کنترل و هدايت اين ناوگان با سهولت و نظارت بيشتري صورت مي‌پذيرد و مي‌تواند مبناي توزيع عادلانه يارانه‌

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا شفيعي در پاسخ به سوالي در رابطه با تاثيرات مستقيم و غيرمستقيم افزايش قيمت‌ها پس از اجراي طرح هدفمندکردن يارانه‌ها توضيح داد: بر اساس مطالعه جامعي که توسط دبيرخانه شوراي عالي هماهنگي ترافيک شهرهاي کشور صورت گرفته، تاثيرات مستقيم افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي بر هزينه جا‌بجايي مسافر در سامانه‌هاي مختلف حمل و ‌نقل عمومي شهري تحليل و به دقت محاسبه شده است.

وي يادآور شد: بر اساس اين بررسي‌ها که متناسب با شرايط قيمت‌هاي انواع سوخت شامل بنزين، گازوئيل و CNG در سال 88 تهيه شده است، در سامانه تاکسيراني حدود 7 درصد از هزينه کل جابجايي مسافر مربوط به سوخت است. بر اين اساس هزينه جا‌بجايي مسافر متناسب با اين نسبت 7 درصد افزايش مي‌يابد و به عنوان مثال در صورتي که قيمت سوخت به 400 تومان برسد، افزايش هزينه براي تاکسيراني حدود 28 درصد افزايش خواهد داشت.

شفيعي خاطرنشان کرد: طبق برنامه‌ريزي دولت يارانه‌ها به گونه‌اي پرداخت مي‌شود که اين افزايش هزينه‌ها را جبران کند.

وي ادامه داد: در مورد تاکسي‌هايي که از سوخت CNG استفاده مي‌کنند، هزينه مربوط به سوخت حدود پنج درصد است.

دبير شوراي عالي ترافيک تصريح کرد: در مورد سامانه اتوبوسراني به دليل تفاوت قابل توجه هزينه‌ها بين تهران و ساير شهر‌ها اين تحليل براي هر دو گروه جداگانه بررسي شده است.

شفيعي تاکيد کرد که جبران اثرات ناشي از افزايش قيمت‌ها و حذف يارانه‌هاي مربوط به کالاهاي اساسي از طريق مديريت تقاضا امکانپذير است، افزود: به عنوان مثال سامانه هوشمندي در آينده نزديک در ناوگان تاکسيراني کشور نصب و بهره‌برداري مي‌شود که بر اين اساس کنترل و هدايت اين ناوگان با سهولت و نظارت بيشتري صورت مي‌پذيرد و مي‌تواند مبناي توزيع عادلانه يارانه‌هاي دولتي باشد.

دبير شوراي عالي ترافيک کشور در توضيح فعاليت اين سامانه، تاکيد کرد: ظرف دو ماه آينده نصب سيستم‌ پايش هوشمند (AVL) روي تمام تاکسي‌هاي کشور آغاز خواهد شد.

وي با اعلام اينکه در حال حاضر مرحله انتخاب بانک‌ها و هماهنگي با آنها در حال انجام است و پس از اين مرحله نصب دستگاه‌ها بر روي خودروها آغاز خواهد شد افزود: اين دستگاه‌ها مجهز به تاکسيمتر هستند و کليه پرداخت‌ها به صورت الکترونيک و بر اساس طول مسافت و قيمتي که تعيين شده است، مبلغ مشخصي از کارت مسافر کسر خواهد شد.

وي در ادامه گفت‌وگو با ايسنا يکي از مزيت‌هاي اين طرح را تعيين دقيق پيمايش، سرعت، تاخير، تعداد مسافر و بنزين مصرف شده تاکسي اعلام و اظهاراميدواري کرد که بزودي اين طرح بر روي اتوبوس‌هاي بخش خصوصي و عمومي نيز اجرايي شود.

دبير شوراي عالي ترافيک کشور بيان کرد: اين طرح با همکاري سازمان شهرداري‌ها و اتحاديه تاکسيراني و اتوبوسراني و در مراحل اول از کلانشهرها شروع خواهد شد.

وي تصريح کرد: پس از اجراي طرح هدفمند کردن يارانه‌ها سهميه سوخت و يارانه تاکسي متناسب با خروجي‌هاي اعلام شده از سوي سيستم نصب شده بر روي تاکسي‌ها پرداخت مي‌شود و در واقع اين امر مي‌تواند الزام مناسبي براي استفاده از اين دستگاه و اجراي طرح باشد.

وي يادآور شد: در عين حال پس از اجراي اين طرح بسياري از تاکسي‌هاي غيرفعال، متوقف و شغل دومي و يا دربستي‌هايي که به صورت غيرقانوني فعاليت مي‌کنند، شناسايي و به ناوگان اضافه خواهند شد.

شفيعي اظهار اميدواري کرد که در صورت توافق نهايي با بانک‌ها در هفته آينده، کار نصب اين دستگاه‌ها بر روي ناوگان تاکسيراني از نيمه دوم شهريور ماه آغاز شود گفت: اما تجهيز کامل ناوگان تاکسيراني در سراسر کشور پنج ماه به طول مي‌انجامد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس