به گزارش مشرق، علي نيكزاد وزير مسكن و شهرسازي در گفتوگو با فارس درباره "افزايش قيمت مسكن در كشور " اظهار داشت: رئيس اتحاديه املاك گفته قيمت مسكن در پايتخت 10 تا 12 درصد افزايش داشته اما فرض كنيم كه اصلا قيمت مسكن 20 درصد افزايش داشته است كه به نظر بنده طبيعي است.
وي افزود: قبول دارم قيمت ملك افزايش يافته اما وقتي شما در كشور تحول بزرگ اقتصادي انجام ميدهيد، روي همه چيز تاثير ميگذارد؛ حالا 5 تا 10 درصد هم روي قيمت مسكن رفته اما قطعا اين رقم كمتر از نرخ تورم است و تلاش مي كنيم با افتتاحهاي پشت سر هم بتوانيم وضعيت را متعادل كنيم.
هفته گذشته مصطفي قلي خسروي رئيس اتحاديه مشاوران املاك اعلام كرد كه "قيمت مسكن در كشور 8 درصد و در تهران 10 تا 12 درصد افزايش يافت ".
وزير مسكن و شهرسازي اظهار داشت: قيمت ملك در سمنان 50 درصد و در قم 30 درصد كاهش يافت و در ديگر استانهايي كه مسكن مهر را ساختهايم و تحويل دادهايم، قيمت مسكن به دليل آنكه متقاضي نيست كاهش چشمگيري داشته است.
نيكزاد افزود: در سفر به سمنان براي افتتاح مسكن مهر، يك نفر آمد و اعتراض كرد و گفت كه ما اينجا مشغول ساخت مسكن و فروش آن بوديم ولي از وقتي كه شما طرح مسكن مهر را اجرا كرديد، قيمت ملك پائين آمده و ما ضرر ميكنيم كه من گفتم اينكه خوب است و به نفع مردم اما اگر ما اقدام نميكرديم قيمت ملك 3 برابر ميشد.
وي اضافه كرد: الان در مناطق 22 گانه تهران زميني براي ساخت و ساز وجود ندارد و ما از شمال به كوه، از جنوب به حرم مطهر امام (ره)، از غرب به كرج و از شرق هم به دماوند رسيديم و اساسا در دنيا هم پايتخت را بزرگ نمي كنند بلكه در حاشيه شهرها انبوهسازي و راههاي ارتباطي با حومه شهر را ساماندهي مي كنند.
"بايد در خصوص استان و شهر تهران معضل ارتباط با حومه را حل كنيم و اين ضعف را قبول دارم كه بخش عمده اين معضل هم، ناشي از اجرايي نشدن طرح متروي پرند، پرديس و هشتگرد است كه در حال پيگيري آن هستيم و براي پرديس هم آزادراه كشيدهايم كه البته بعدا مي گويند اين كار خوب است و با طي 20 كيلومتر مسافت به آنجا مي رسيم اما اعتراض مي كنند چرا بايد عوارض بپردازيم؟ ".
وزير مسكن و شهرسازي گفت: اينكه بگوييم بعد از هدفمندي يارانهها مطلق هيچ چيز گران نشده كه درست نيست ولي جمع كه ميبنديم با توجه به كار بزرگي كه در حال انجام است، قابل دفاع است و نمي توان انتظار داشت اصلا هيچ چيز گران نشود اما اگر در حد زير تورم باشد، برد دولت است.
نيكزاد افزود: ما مي گوييم كه زمين و مسكن گران نشده ولي وقتي شما ميرويد بنگاه، فرضا آقايي ميخواهد ملك خود را دو ميليون بفروشد، ميگويد 2/5 ميليون و آقايي كه مي خواسته آن را بخرد، 2 ميليون و 100 هزار تومان هم نميخرد و شما تصور مي كنيد به خاطر گراني خريد و فروش نمي شود وگرنه برويد سامانه و ببينيد چقدر خريد و فروش ميشود.
وي با بيان اينكه "ما نوكر مردم هستيم و خدمت به مردم وظيفه ماست "، ادامه داد: سال 89 كه قيمت مسكن را ثابت نگه داشتيم و نگذاشتيم افزايش يابد، چه اتفاقي افتاد؟ يكي نيامد بگويد كه اين تثبيت قيمت بوده و كار خوبي بوده است.
وزير مسكن و شهرسازي اظهار داشت: از سال 80 تا 89 در جمهوري اسلامي فقط در سال 1386 تعداد 680 هزار واحد پروانه مسكوني صادر شده و بنا بر آمار رسمي بانك مركزي ما در سال گذشته براي 720 واحد مسكوني پروانه ساختماني صادر كرديم كه اين به معناي رونق در عين كاهش تورم و تثبيت قيمت بود.
نيكزاد افزود: اكثر كارشناسان ميگفتند وضعيت مسكن در ركود مطلق رفته اما سؤال اين است كه اگر وضع مسكن در ركود مطلق رفته، ما 2/5 ميليون واحد را براي چه كسي ميسازيم؟ اگر مسكن در ركود مطلق بوده، سال گذشته 14 هزار ميليارد تومان تسهيلات را به چه كسي داديم و پروانههاي ساختماني براي چه صادر شده است؟
وي با تاكيد بر اينكه "وزارت مسكن آنقدر مسكن ساخته كه روي دست مانده است "، خاطر نشان كرد كه اين خانهها در شهرهاي جديد پرند، پرديس و هشتگرد در قالب طرح مسكن مهر و طرحهاي انبوهسازي احداث شده و آماده واگذاري به شركتهاي تعاوني متقاضي است.
سال گذشته رئيس اتحاديه مشاوران املاك با تاكيد بر لزوم برخورد با "احتكار مسكن " اعلام كرده بود "در تهران حدود 800 هزار واحد مسكوني خالي از سكنه وجود دارد " اما وزير مسكن و شهرسازي در خصوص خانههاي خالي پايتخت اظهار داشت: آقاي قلي خسروي در حوزه مسكن فعاليت دارند و ما احترام زيادي براي ايشان قائليم و در تهران هم خانههاي خالي فراواني وجود دارد اما آمارهاي متفاوتي در اين مورد ارائه مي شود.
نيكزاد افزود: شما اگر از من مي خواهيد روي اجارهبها تسلط داشته باشم، از آن طرف هم بايد اين اجازه را داشته باشم كه قانوني كه به دولت اختيار داده و در واقع قانون تعزيرات را اعمال كنم.
وي با تاكيد بر اينكه با وجود امكان برخورد قانوني تا امروز بناي حكومت اسلامي مردمداري بوده، به صاحبان خانههاي خالي در تهران هشدار داد چنانچه خانههاي خود را وارد مدار استفاده نكنند، هم براي هر متر مربع اجاره در مناطق 22 گانه قيمت تعيين خواهد شد و هم با صاحبان بالاي دو واحد خالي به صورت تعزيراتي برخورد مي شود.
نيكزاد خاطر نشان كرد كه "سهشنبه گذشته در كارگروه مسكن كه با حضور وزير دادگستري برگزار شد، كارگروهي به منظور بررسي وضعيت خانههاي خالي در كشور تشكيل شد و رسيدگي به وضعيت اين خانهها با جديت از سوي اين كارگروه پيگيري مي شود ".
وزير مسكن و شهرسازي در پايان در خصوص اجراي طرح انعقاد 2 ساله قراردادهاي اجاره، گفت كه اين موضوع توافقي است و اجباري نيست و چه بسا افرادي بر اساس توافق با همديگر، قرارداد خود را به عنوان موجر و مستأجر براي زمان بيشتري منعقد كنند.