رهبر معظم انقلاب اسلامي فرمودند: شب قدر، شب شفاي بيماري‌هاي‌ اخلاقي، معنوي، مادي و بيماري‌هاي عمومي و اجتماعي است که امروز متاسفانه دامان بسياري از ملت‌هاي جهان، از جمله ملت‌هاي مسلمان را گرفته است.

به گزارش مشرق، برنا گزيده‌اي از بيانات مقام معظم رهبري در خصوص "ليله‌القدر " را به شرح ذيل منتشر کرده است:
البته فرصت ماه رمضان، يک فرصت استثنايي است. اين، چيز کمي نيست که خداي متعال در قرآن بفرمايد: "ليله‌القدر خير من الف شهر ". يک شب، از هزار ماه بهتر و با فضيلت‌تر و در پيشرفت انسان موثرتر، در ماه رمضان است. اين، چيز کمي نيست که رسول اکرم (صلي‌ا...‌عليه‌وآله) اين ماه را ماه ضيافت الهي به حساب بياورند. مگر ممکن است که انسان وارد سفره کريم بشود و از آنجا، محروم خارج بشود؟ مگر وارد نشوي. آن کساني که وارد سفره غفران و رضوان و ضيافت الهي در اين ماه نشوند، البته بي‌بهره خواهند ماند و واقعا اين محروميت به معناي حقيقي است. "ان الشقي من حرم غفران‌ا... في هذا الشهر العظيم ". محروم واقعي، آن کسي است که نتواند در ماه رمضان، غفران الهي را به دست بياورد.(1)

ليله‌القدر شب ولايت است
ليله‌القدر، شب ولايت است. هم شب نزول قرآن است، هم شب نزول ملائکه بر امام زمان است، هم شب قرآن و شب اهل بيت(ع) است.
ليله‌القدري که در اين ماه رمضان است و قرآن صريحا مي‌فرمايد: "ليله‌القدر خير من الف شهر "؛ يک شب، بهتر است از هزار سي روز (هزار ماه)، بسيار مهم است. چرا اين قدر فضيلت را به يک شب دادند؟ زيرا برکات الهي در اين شب زياد است؛ نزول ملائکه در اين شب زياد است؛ اين شب، سلام است؛ "سلام هي حتي مطلع‌الفجر "؛ از اول تا آخر اين شب، لحظاتش سلام الهي است. "سلام قولا من رب رحيم. " رحمت و فضل الهي است که بر بندگان خدا نازل ‌مي‌شود. هم شب قرآن و هم شب عترت است. لذا سوره مبارکه قدر هم، سوره ولايت است. شب قدر، خيلي ارزش دارد. همه ماه رمضان، شب‌ها و روزهايش ارزش والا دارد؛ البته ليله‌القدر نسبت به روزها و شب‌هاي ماه رمضان، خيلي فاخرتر است؛ اما شب‌ها و روزهاي ماه رمضان، نسبت به روزها و شب‌هاي بقيه سال، خيلي فاخرتر است. بايد قدر بدانيد. در اين روزها و در اين شب‌ها، همه بر سر سفره‌انعام الهي حاضريد. استفاده کنيد.(2)
در ماه رمضان... (در همه روزها و شب‌ها) دل‌هاي‌تان را هرچه مي‌توانيد با ذکر الهي نوراني‌تر کنيد، تا براي ورود در ساحت مقدس ليله`‌القدر آماده شويد؛ که "ليله‌القدر خير من الف شهر؛ تنزل الملائکه والروح فيها باذن ربهم من کل امر. " شبي که فرشتگان، زمين را به آسمان متصل مي‌کنند؛ دل‌ها را نورباران و محيط زندگي را با نور فضل و لطف الهي منور مي‌کنند. شب سلم و سلامت معنوي (سلام هي حتي مطلع الفجر) شب سلامت دل‌ها و جان‌ها، شب شفاي بيماري‌هاي‌ اخلاقي، بيماري‌هاي معنوي، بيماري‌هاي مادي و بيماري‌هاي عمومي و اجتماعي؛ که امروز متاسفانه دامان بسياري از ملت‌هاي جهان، از جمله ملت‌هاي مسلمان را گرفته است! سلامتي از همه اين‌ها، در شب قدر ممکن و ميسر است؛ به شرطي که با آمادگي وارد شب قدر بشويد.(3)

شب قدر، شب سلامت از بيماري‌هاست
شب قدر، شب شفاي بيماري‌هاي‌ اخلاقي، معنوي، مادي و بيماري‌هاي عمومي و اجتماعي است که امروز متاسفانه دامان بسياري از ملت‌هاي جهان، از جمله ملت‌هاي مسلمان را گرفته است!
امروز که خداي متعال اجازه داده است که شما زاري، تضرع و گريه کنيد، دست ارادت به سوي او دراز کنيد، اظهار محبت کنيد، اشک صفا و محبت را از دل گرم خودتان به چشم‌هاي خودتان جاري کنيد. اين فرصت را مغتنم بشماريد؛ والا روزي هست که خداي متعال به مجرمين بفرمايد: " لاتجروا اليوم "، برويد، زاري و تضرع نکنيد، فايده‌اي ندارد "انکم منا لاتنصرون ". اين فرصت، فرصت زندگي و حيات است که براي بازگشت به خدا در اختيار من و شماست؛ و بهترين فرصت‌ها ايامي از سال است که از جمله آن‌ها ماه مبارک رمضان است و در ميان ماه مبارک رمضان، شب قدر! شب قدر هم در ميان اين سه شب است. طبق روايتي که مرحوم محدث قمي نقل مي‌کند، سوال کردند که کدام يک از اين سه شب (يا آن دو شب ‌بيست‌ويکم و بيست‌وسوم) شب قدر است؛ در جواب فرمودند: چه‌قدر آسان است که انسان، دو شب (يا سه شب) را ملاحظه شب قدر بکند؛ چه اهميت‌دارد بين سه شب مردد باشد، مگر سه شب چه‌قدر است؟ کساني بوده‌اند که همه ماه رمضان را از اول تا آخر، شب قدر به حساب مي‌آوردند و اعمال شب‌قدر را انجام مي‌دادند! (4)
يک جمله کوتاه در باب اهميت ليله‌القدر عرض کنم؛ علاوه بر اين‌که از جمله قرآني "ليله‌‌القدر خير من الف شهر " مي‌شود فهميد که از نظر ارزشيابي و تقويم الهي، يک شب برابر هزار ماه است، در دعايي که اين روزها مي‌خوانيم، براي ماه رمضان چهار خصوصيت ذکر مي‌کند: يکي تفضيل و تعظيم روزها و شب‌هاي اين ماه است بر روزها و شب‌هاي ماه‌هاي ديگر؛ يکي وجوب روزه در اين ماه است؛ يکي نزول قرآن در اين ماه است و يکي هم وجود ليله القدر در اين ماه است. يعني در اين دعاي ماثور، ليله‌القدر را عدل نزول قرآن در ارزش‌دادن به ماه رمضان مشاهده مي‌کنيم. بنابراين قدر ليله‌القدر را بايد دانست؛ ساعات آن را بايد مغتنم شمرد و کاري کرد که ان‌شاءالله قلم تقدير الهي در شب‌هاي قدر براي کشور عزيز و آحاد ملت ما تقديري آن‌چنان که شايسته مردم مومن و عزيز ماست، رقم بزند.(5)
منابع:
1. مقام معظم رهبري در ديدار با مسوولان و کارگزاران نظام جمهوري اسلامي، به مناسبت عيد سعيد فطر سال 1369 هجري شمسي
2. بيانات مقام معظم رهبري در ديدار علما، طلاب و اقشار مختلف مردم شهر قم به مناسبت سالگرد قيام نوزدهم دي
3. بيانات مقام معظم رهبري در جمع بسيجيان به مناسبت هفته بسيج سال 1376
4. بيانات مقام معظم رهبري در خطبه نمازجمعه تهران 26/10/1376
5. بيانات مقام معظم رهبري در نمازجمعه تهران 28/8/1386

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس