کد خبر 49725
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۹

نقل و انتقالات واليبال در حالي انجام مي‎شود که پيشنهادهايي با چند برابر رقم هميشگي به برخي بازيکنان و انعقاد قرارداد با آنها در نيمه شب، فصل آشفته و پرانتقادي را در جابه‎جايي‎ها موجب شده است. <BR>

به گزارش مشرق به نقل از مهر، هنوز فرصت تعيين شده سازمان ليگ فدراسيون واليبال براي ثبت‎نام تيم‎هاي ليگ برتري فصل آينده مسابقات باشگاه‌هاي کشور به پايان نرسيده تا مشخص شود که ليگ 90 با حضور چه تعداد و چه تيم‌هايي برگزار خواهد شد. با اين حال چند روزي است که مديران و مربيان به طور جدي رايزني‎ براي به خدمت گرفتن بازيکنان مورد نظرشان را آغاز کرده‎اند.

در مدت کوتاهي که از نقل و انتقالات جديد واليبال مي‎گذرد، برخي بازيکنان قراردادهاي سال گذشته خود را تمديد کرده‎اند و برخي هم هنوز به پيشنهادهايي که براي انتخاب تيم جديدشان داشتند، پاسخ نداده‌اند. اما در اين ميان جابه‌جايي‌هايي هم انجام شده؛ البته با رقم‌هاي آنچنان بالا که موجب گله‎مندي بعضي مربيان شده است. تا آنجا که کار به فدراسيون و اعتراض مربيان شاکي به رئيس هم کشيده شده است!

البته طبيعي است که مبالغ نجومي پيشنهادي مربيان و مديران آنها به بازيکناني داده مي‌شود که در حد خود بزرگ هستند و تاثيرگذار و به همين دليل شايسته بررسي پيشنهادهاي مختلف و درنهايت منعقد کردن قراردادهايي بزرگ هم هستند. اما به هر حال پول زياد گرفتن هم حد و اندازه دارد نه اينکه آنقدر از عرف و منطقه خارج شود که داد مربيان را دربياورد. حتي مربي مانند مانند بهروز عطايي که به قول خودش باشگاه پول داري دارد، با اين حال براي جذب بازيکن با حساب و کتاب و منطق پيش مي‌رود نه فضايي!

عطايي که طي دو فصل گذشته با کاله عنوان سوم ليگ ايران را به دست آورد در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: " با شروع نقل و انتقالات دوباره سر و کله بعضي‎ها پيدا شده است. يکسري آدم‎ها ورود کرده‏اند که باعث شده‏اند همه چيز به هم بريزد. جابه‎جايي‎ها در حال انجام است در حاليکه هيچ عقل و منطقي در آنها نيست. تا به اينجا قراردادهايي بسته شده که خارج از عرف و مقررات بوده است."

صحبت کردن در مورد قراردادهاي بازيکنان با مبالغ خيلي بالا شرايطي مانند اتهام تباني دارد که شايد مدرک مستندي براي ثابت کردن آن وجود نداشته باشد اما سرمربي کاله با اطمينان از آن صحبت مي‎کند و حتي تاکيد مي‎کند که مستند حرف مي‎زند. وي تصريح کرد: " آقاياني که تازه از راه رسيده‎اند، بدون قائل شدن حريمي پيشنهادهاي خارج از عرف مي‎دهند و حتي ساعت يک و نيمه شب اقدام به بستن قرارداد و تيم مي‎کنند! دادن چنين پيشنهادهايي و موفقيت در نقل و انتقالات از اين راه، آينده ندارد. مديران و مربيان حداقل با خود صداقت داشته باشند".

آنچه مسلم است اينکه در هيچ شرايطي نمي‎توان بازار عرضه و تقاضا را محدود کرد. به خصوص در ورزش که بيشترين جاذبه‎اش براي ورزشکاران پول آن است. اگر غير از اين بود محمد موسوي عراقي، آرش کشاورزي و مجتبي شبان از تيم قهرمان پيکان به طرف داماش کشيده نمي‎شدند که در ليگ گذشته کاملا دور از انتظار بود. رحمان داودي هم متمايل به تيم تازه از راه رسيده گيتي‎پسند نمي‎شد.

پيمان اکبري، سرمربي تيم پيکان هم يکي از مربيان معترض نسبت به چگونگي نقل و انتقالات است. البته نه از بابت جدايي بازيکنانش. بلکه از اين جهت که جابه‎جايي‎هاي خارج از چارچوب قانون انجام مي‎شود. وي به خبرنگار مهر گفت: "قانون سقف افزايش قراردادها براي هر سال را 20 درصد تعيين کرده که شايد تا 30 درصد هم جا داشته باشد اما نه بيشتر از آن که امسال شاهد آن هستيم."

اکبري يادآور شد: "دوست دارم بازيکنان پول خوبي بگيرند اما نه بي‎رويه؛ اين حق يکسري بازيکنان و ملي‎پوشان است که بابت بازي خود پول زياد هم بگيرند. اما تعداد اين افراد بيشتر از 6-5 نفر نيست. براي ساير بازيکنان بايد شرايط متعادل ايجاد شود. در همين چند روز گذشته جابه‎جايي‎هايي انجام شد و قراردادهايي بسته شد که سه چهار برابر سال گذشته بود. بازيکني 50 ميليون مي‎گرفته طبق قرارداد جديد 250 ميليون مي‎گيرد".

مربي کاله که مسئولان تيمش امسال قرارداد فرهاد نظري افشار را با تنها 15 درصد افزايش نسبت به سال گذشته بستند هم اين موضوع را قبول دارد اما گله‌مند است چون بازيکني که ارزش واقعي او 150 ميليون تومان بود، با پيشنهاد 250 ميليون توماني جابه‎جا شد. وي گفت: "کاله هم پولدار است و مي‎تواند پول خوب بدهد اما هرچيزي حدي دارد. نبايد قيمت بازيکن را 140 درصد افزايش دهيم".

داماش گيلان تيمي بود که فعاليت‎هاي خود در ليگ برتر را با قراردادهاي بالا آغاز کرد. خيلي‌ها معتقدند که اين تيم بدعت‎گذار انعقاد قراردادهايي با مبالغ خارج از عرف در ليگ واليبال بود. راهي که امسال گيتي پسند هم آن را در پيش گرفته است. تيمي که براي حضور در ليگ 90 اعلام آمادگي کرده است و گفته مي‎شود براي جذب نفراتي مانند سعيد معروف، رحمان داوودي، جواد محمدي نژاد و فرهاد ظريف مبالغي خيلي بالاتر از حدشان و حتي نزديک به 500 ميليون تومان هم پيشنهاد داده است.

البته مصطفي کارخانه که هدايت اين تيم اصفهاني را بر عهده گرفته معتقد است افزايش قراردادها اتفاقي نيست که امسال براي اولين بار شاهد آن هستيم. وي به خبرنگار مهر گفت: "با افراط و تفريط مخالفم. اما به هر حال بازيکن اول پول را مي‎شناسد و بيشتر با حساب و کتاب مالي تيمش را انتخاب مي‌کند. هر تيمي هم به نسبت اعتبارات خودش برنامه‎ريزي مي‎کند. دنيا، دنياي حرفه‎اي است. افزايش قراردادها سال‎هاي گذشته هم بوده است".

در هر حال فصل جديد نقل و انتقالات واليبال هنوز شروع نشده، گله و شکايت مربيان را به دنبال داشته است. به خصوص اينکه برخي از قراردادهاي جديد نيمه شب منعقد شده است. علاوه بر بهروز عطايي که نسبت از اين قضيه گله مند بود، پيمان اکبري هم نسبت به آن انتقاد کرد.

وي گفت: "باشگاه ها حق ندارند به هر قيمتي بازيکن بگيرند. اما مسئولان آنها ساعت 30 دقيقه بامداد به در خانه يا خوابگاه بازيکن رفته اند و در نيمه شب قرارداد نجومي بسته اند. نبايد شرايطي ايجاد شود که باشگاه هاي از تيمداري خودداري کنند".

بهتر است فدراسيون و سازمان ليگ واليبال روي روند نقل و انتقالات نظارت داشته باشند البته نه در حد دخالت؛ چون ادامه روند کنوني نه تنها پشتوانه سازي و بازيکن سازي را به رکود مي‎کشاند بلکه باعث مي‎شود تيم‏هايي که از نظر مالي قدرت بالايي ندارد در تکميل ترکيبي در حد ليگ برتر به مشکل بربخورند و اين در نهايت به بدنه تيم ملي آسيب مي‎زند.

درست است که امسال خلاف اين موضوع ثابت شد و تيم‏هايي مانند هيئت کرمان و باريج اسانس با وجود هزينه کم موفق عمل کردند اما در دراز مدت اين موضوع به ضرر واليبال تمام شده و چه بسا باعث کاهش تعداد ليگ برتري‎ها مي‎شود. چون تيم هايي که معقولانه هزينه کردند هميشه ماندگارتر بوده‎اند.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس