کد خبر 49484
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۴

مدير دفتر مطالعات تاريخ معاصر ايران با بيان اينکه از مدتها پيش روشن شده است که افراد نزديک به رئيس دانشگاه آزاد به سمت دولت احمدي نژاد مي روند، گفت: اين عناصر توانستند دولت احمدي نژاد را آلوده کنند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، عباس سليمي نمين مدير دفتر مطالعات تاريخ معاصر ايران در نشست جنبش عدالت خواه دانشجويي که دوشنبه شب در دفتر مرکزي اين تشکل برگزار شد، با بيان اينکه مسئله اي که اتفاقات اخير را حساس و حائز اهميت مي کند اين است که بسياري از مسائل سياسي به هم گره خورده است، گفت: هنوز نتوانسته ايم يک مشکل سياسي را حل کنيم بلافاصله با مسئله سياسي ديگري مواجه مي شويم.

وي ادامه داد: معتقدم برخي تحليل ها که به صورت گمانه زني مطرح مي شود مي تواند مشکل فکري و درک جامعه نسبت به يک موضوع را دچار مشکل کند و هزينه هاي ما را در قبال آن موضوع افزايش دهد.

سليمي نمين تاکيد کرد: بحث هايي گاهي مطرح مي شود که احتمال صحت آن نيز وجود دارد، همانند وجود عناصر فراموسون در درون دولت احمدي نژاد که اين يک امر محتمل است و قطعا غربي ها در مواجهه با يک انقلاب اسلامي هرگز يک راه حل را دنبال نمي کنند و تلاش مي کنند با ايجاد فضاي مسموم در مورد انقلاب اسلامي استحاله در درون نظام را دنبال کنند و به دنبال ضديت و تقابل مستقيم با درون جبهه انقلاب هستند تا آن را از درون متلاشي کنند.

مدير دفتر مطالعات تاريخ معاصر ايران ادامه داد: در يک نظام سياسي بايد قبل از طرح مسائل آنها را وارد کانال ساختار نظام بکنيم و سپس اقدام به عمومي سازي آن مطلب کنيم.

وي خاطر نشان کرد: هر دولتي داراي قدرت و توانمندي است و همواره جدا از اينکه دولت چه گرايشي دارد عده اي براي استفاده از قدرت به دولتها نزديک مي شوند و کاري به چپ و راست ندارند.

اين کارشناس مسائل سياسي گفت: مسئله اي که مهم است اين است که امکاناتي در دولت جمع شده است و برخي با نزديک شدن به آن تلاش مي کنند بهره هاي فراواني ببرند و شاهد بوديم که در دولتهاي گذشته نيز افراد فرصت طلب با نگاه فردي و سوء استفاده از جايگاه دولت به اين نهاد نزديک شدند و به جايگاهي دست پيدا کردند، اين افراد سعي مي کنند همواره موقعيت خود را در دولتهاي مختلف حفظ کنند و حتي با وجود چرخش قدرت در دولتها باقي بمانند.

سليمي نمين در ادامه با ذکر مثالي تاکيد کرد: برخي مطرح مي کنند که ما راضي نبوديم هاشمي رفسنجاني براي بقا در قدرت از بيت المال استفاده کند اما همين افراد معتقدند که بايد در مورد احمدي نژاد چشمان خود را ببنديم که اين موضوع محل مناقشه است.

وي ادامه داد: استدلال کساني که در مقام توجيه اقدامات احمدي نژاد بر مي آيند قابل قبول نيست و نمي توانيم برخي عملکردهاي دولت را توجيه کنيم.

سليمي نمين تصريح کرد: رويکرد معطوف به قدرت يکي از زيانبارترين گرايش ها در درون دولت ها است و دولتها مي توانند متاثر از غلوها و تملق ها قرار بگيرند و اين تصور در درون آنها ايجاد شود که آنها مي توانند سلامت و قرار گرفتن کشور در مسير درست را تضمين کنند که از قضا در اين موضوع تشابهات بسياري وجود دارد.

مدير دفتر مطالعات تاريخ معاصر ايران با ذکر مثالي تاکيد کرد: برخي در مورد احمدي نژاد مطرح مي کنند که وي توانست واگن هاي انقلاب را در خط خودش قرار دهد و بنابراين او که توانسته است بدعت ها و انحرافات را مطرح کند درست نيست که شانه از زير مسئوليت خالي کند و اجازه دهد که اين قطار از ريل خارج شود، معتقدم اين مسائل تملقي است که احمدي نژاد را وسوسه کرد .

وي افزود: حتي همين استدلال ها را در مورد هاشمي رفسنجاني هم مطرح مي کردند و مي گفتند که وي مي تواند به تنهايي مشکلات اقتصاد کشور را حل کند و در سطح بين الملل نيز به تنهايي همه مسائل را به خوبي برطرف کند.

وي تصريح کرد: در طول سه دهه گذشته توانستيم يک ساختار سياسي قدرتمند در برابر ساختارهاي موجود در جهان عرضه کنيم که بسيار مترقي است و مي تواند منشا تغييرات بسياري شود و لذا دشمنان از اين ناحيه احساس خطر مي کنند.

سليمي نمين تاکيد کرد: مسئله اي که امروز براي غرب مخاطره ايجاد کرده است، ساختار نظام اسلامي به عنوان يک مدل است که در اين مدل نظارتهاي مختلفي وجود دارد و بالاترين جايگاه نظارتي بر عهده رهبر انقلاب است اما ما نسبت به اين موضوع در حال غفلت هستيم چرا که هيچ سيستمي اجازه نمي دهد بالاترين مرجع نظارتي که بايد مورد بهره برداري قرار بگيرد در مسائل مختلف ورود کند. سيستمي که جايگاه نظارتي مختلف را تعبيه کرده بايد هر کدام از اين جايگاهها را در زمان مقرر به انجام وظايف خود وادار کند.

مدير دفتر مطالعات تاريخ معاصر ايران با بيان اينکه در طول سي سال گذشته ساختارهاي آلوده سازي سيستم نظارتي در کشور بسيار پيشرفته شده است، گفت: يکي از انتقادات جدي به جنبش دانشجويي اين است که دانشجويان با وجود مشاهده ساختارهاي فاسد مسئله دانشگاه آزاد که نمونه بارز اين جريان است را دنبال نکردند.

وي تاکيد کرد: پرونده دانشگاه آزاد يکي از مصاديق بسيار پيچيده فاسد کردن ساختار نظارتي در کشور است اما جنبش عدالت خواه دانشجويي به اين موضوع توجه زيادي نشان نداد که از قضا اين عناصر توانستند دولت احمدي نژاد را نيز آلوده کنند.

سليمي نمين تاکيد کرد: اگر جنبش دانشجويي به اين مسئله وارد مي شد مردم با فهم اجتماعي و همراهي خود مي توانستند در حل فساد به دانشجويان کمک کنند.

وي با بيان اينکه از مدتها پيش روشن شده است که افراد رئيس دانشگاه آزاد به سمت دولت احمدي نژاد مي روند، گفت: براي آنها مهم نيست که احمدي نژاد چه شعاري مي دهد چرا که وقتي مسير دولت عوض مي شود ابزارها نيز تغيير مي کند و شاهد بوديم وزرايي که مسائل سياسي را درک مي کردند و انتقاداتي را به برخي مسائل وارد مي کردند به سرعت کنار گذاشته شدند و به جاي آنها افراد متملق جايگزين شدند.

سليمي نمين در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه موضوعي که در اين وادي مزيد بر علت مي شود بازي خوردن از جريان هاي سياسي است، گفت: اين جريانات نسبت به انحرافات يک نوع حساسيت دارند اما رقابتشان فردي است و بر اساس مصالح تصميم نمي گيرند.

مدير دفتر مطالعات تاريخ معاصر ايران با بيان اينکه بايد با رويکرد اصولگرايانه به ريشه هاي انحراف بپردازيم اظهار داشت: دليل تاکيد رهبر انقلاب بر موضوع فساد اين است که فساد بخش بدنه است و يک ساختار قدرت است که به غلط در يک سيستم شکل مي گيرد.

وي در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: در رقابتهاي حزبي مهمترين موضوع تغيير شاخص ها است چرا که در تغيير شاخص ها بحث دعوا بر يک فرد است و نه بر بدنه پنهان و ما بايد براي اصلاح ساختار از فرد عبور کنيم.

سليمي نمين در تشريح ويژگي بدنه پنهان و قدرت طلب در درون دولتها گفت: بدنه پنهان کساني هستند که در قدرت جمع مي شوند و رويکردشان بقا در قدرت است و اين جريان روز به روز به دليل عدم حساسيت ها در خصوص فساد توانست حداکثر توان ما را در انتخابات معطوف به تغيير سمبل اين جريان کند و لذا نتوانستيم به لايه هاي زيرين دست پيدا کنيم که اين يک خطر جدي است چرا که اين لايه هاي پنهان در هر دوره پيچيده تر و فربه تر مي شود.

مدير دفتر مطالعات تاريخ معاصر ايران با بيان اينکه کم توجهي ما در آينده موجب خواهد شد تا اين آدم هاي ناسالم در دولتهاي مختلف به هم پيوند بخورند، گفت: توليدات اين گروه هاي قدرت طلب موجب شده است تا آلوده ترين افراد آنها در درون دولت احمدي نژاد نفوذ کنند چرا که هنگامي که وسوسه در قدرت ماندن شکل گرفت بازار فعاليت اين افراد داغ خواهد شد.

وي در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص حوادث اخير در عزل وزير اطلاعات و بازگشت وي گفت: هر دولتي که بخواهد کارهاي فردمحورانه بر خلاف مصالح ملي انجام دهد تلاش مي کند سيستم اطلاعاتي را همراه با خود يا مختل کند چرا که تشکيلات اطلاعاتي اولين مکاني است که از مسائل مختلف کشور اطلاع مي يابد.

سليمي نمين بيان داشت: تيمي که امروز در اطراف احمدي نژاد نگاه به قدرت دارد به دنبال اين است که وزارت اطلاعات کاري به عملکرد آنها نداشته باشد و لذا به دنبال فلج کردن وزارت اطلاعات رفت و توانست از دو مقطع به وجود آمده بعد از عزل محسني اژه اي و در حوادث اخير اقداماتي را انجام دهد.

مدير دفتر مطالعات تاريخ معاصر ايران در پايان اين نشست در خصوص شاخص هاي جريان هاي معطوف به قدرت گفت: تملق يکي از مهمترين ويژگي هاي اين جريان است چرا که براي رسيدن به اين هدف فردمحوري را بر قانون محوري ترجيح مي دهند و با تملق به اهداف خود مي رسند و بکارگيري ابزارهاي فرهنگي و اقتصادي از ديگر کارهايي است که آنها در جهت قدرت انجام مي دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس