به گزارش گروه بين الملل مشرق، خبرگزاري انگليسي رويترز که کمترخبري را تا پيش از تأييد رسمي از سوي مقامات مسؤول منتشر مي کند، بلافاصله، خبر منتشرشده از سوي شبکه تلويزيوني "العربية" وابسته به عربستان سعودي در اين زمينه را بازتاب داد.
به گفته شبکه العربية، منابع امنيتي مصري ديروز و همزمان با اعلام خبر بازگشايي مرز رفح با فلسطين که شکست بزرگي براي رژيم صهيونيستي به شمار مي آيد، اعلام کردند که يک ديپلمات ايراني که در کادر ديپلماتيک رسمي اين کشور فعاليت ميکرده، در قاهره بازداشت شده است.
شبکه العربيه ارگان اصلي وهابيون سعودي که گويا از طريق ارتباطاتي که با رژيم صهيونيستي دارد پيشاپيش از بازداشت اين ديپلمات ايراني اطلاع داشته و نخستين منبع انتشار اين خبر نيز بوده، اسم فرد بازداشت شده را "قاسم حسيني" ذکر کرده و مدعي شده که وي به اتهام انتقال اطلاعات بازداشت شده است.
سيد قاسم حسيني، پيش از اين و در دوره حاکميت رژيم مخلوع حسني مبارک، کاردار دفتر حافظ منافع ايران در قاهره بوده است.
البته اين شبکه، هيچ جزئيات ديگري در اين زمينه منتشر نکرده و تنها به اين نکته بسنده نموده که وي هفته گذشته بازداشت شده است.
جالب اينکه در اتهام وارده به ديپلمات بازداشت شده ايراني، هيچ موردي تحت عنوان "جاسوسي" يا امثال آن ذکر نشده و به نظر مي رسد اتهام "انتقال اطلاعات"، اتهامي واهي و غيرحقوقي است چرا که اين اقدام يعني جمع آوري اطلاعات مرتبط با حوزه هاي مختلف از کشور مقصد و انتقال آن به مبدأ براي اتخاذ تصميمات بهتر و درست تر توسط دولت ها، جزء وظايف ذاتي تمامي نمايندگي هاي ديپلماتيک در سراسر جهان است و صرف انتقال اطلاعات، نمي تواند جرم به شمار آيد.
اين در حالي است که طبق پيگيري هاي خبرنگار مشرق، حسيني نه تنها به عنوان کارمند عادي وزارت امور خارجه، مشغول فعاليت هاي ديپلماتيک رايج خود بوده است بلکه قصد دارد پس از بازنشستگي از حوزه انتخابيه کنگان در استان بوشهر، براي انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي، نامزد شود و اتفاقاً به دليل پيگيري کارهاي مربوط به بازنشستگي خود، طي مدت اخير، کمتر در مصر حضور داشته و از حجم فعاليت هاي خود کاسته بوده است.
همچنين عصر ايران به نقل از روزنامه "الدستور" اردن نوشت که حسيني پس از بازداشت تحويل دادستاني دادگاه "امنيت حکومت" داده شده است تا از وي بازجويي شود. گفته مي شود اتهام حسيني جمع آوري برخي اطلاعات خاص از مصر و کشورهاي جنوب خيلج فارس و ارائه آن به ايران است.
روابط ايران و مصر هم اکنون در سطح دفاتر حفاظت از منافع در قاهره و تهران است.
انتشار خبر بازداشت ديپلمات ايراني در حالي صورت مي گيرد که طبق کنوانسيون وين ديپلمات ها مصونيت ديپلماتيک دارند و دولت ها حق بازداشت آنها را ندارند و صرفاً مي توانند آنها را از محل مأموريت شان اخراج يا به قول معروف، ديپورت کنند.
اتهامات واهي رسانه هاي صهيونيستي و وهابي منطقه درباره فعاليت هاي اين ديپلمات ايراني، در حالي مطرح شده که از سويي، کشورهاي غربي و بويژه رژيم صهيونيستي، بشدت از بهبود مناسبات ايران و مصر که در دوره جديد در اين کشور آغاز شده، نگرانند و از سوي ديگر بقاياي رژيم حسني مبارک در مؤسسات دولتي اين کشور، تمام تلاش خود را براي بر هم زدن اين روابط به کار مي بندند.
روابط جمهوري اسلامي ايران و جمهوري عربي مصر که با پيروزي انقلاب اسلامي در ايران و از سوي ديگر به رسميت شناخته شدن اسرائيل از سوي مصر قطع شد، در دوران پس از حسني مبارک پيشرفت ملموسي را شاهد بود و در اين راستا، "نبيل العربي" وزير امور خارجه مصر که خود، يکي از بزرگترين حاميان تقويت روابط با ايران است براي تقويت روابط دو جانبه، چند ديدار با مقامات کشورمان نيز داشته است.
گويا بازداشت اين ديپلمات ايراني نيز به دور از ديد و تصميم العربي رخ داده است چرا که وزارت امور خارجه مصر اعلام کرده که اطلاعات فوري درباره اين اتفاق ندارد.
در صورت صحت چنين خبري، به نظر ميرسد اين اتفاق، تصميمي از سوي مقامات درجه دوم اين کشور که از بقاياي رژيم مبارک و حاميان غرب و رژيم اسرائيل هستند، باشد و با تعامل حکيمانه مقامات ارشد و ديپلمات هاي بلندپايه مصري به مانعي براي پيشبرد روابط دو کشور تبديل نشود.