به گزارش مشرق به نقل از فارس، مهدي اسحاقي امروز درباره تعيين جهت قبله اظهار داشت: از دير باز تعيين جهت قبله مورد توجه مسلمانان بود و شناسايي آن براي ساخت محراب مسجدها از سال دوم هجري يک نياز اساسي محسوب ميشود.
وي اين علم را يکي از دستاوردهاي دانش ستاره شناسي دانست و اين گونه بيان داشت: با استفاده از روشهاي متفاوت ميتوان جهت قبله را تشخيص داد مانند روابط مثلثات کروي، طريقه رسمي، قطبنما و غيره اما روش بسيار ساده و دقيقتر نيز وجود دارد.
رئيس مرکز نجوم اديب اصفهان ادامه داد: با استفاده از مقدار سايه شاخص در زمان معين ميتوان جهت قبله را تشخيص داد.
وي افزود: در روزهاي مشخصي از سال آفتاب در لحظه ظهر شرعي در سمت راس خانه خدا قرار ميگيرد و اين لحظه زماني است که ميل خورشيد يا فاصله مرکز خورشيد تا استواي سماوي معادل عرض جغرافيايي مکه است.
اسحاقي روز شنبه هفتم خرداد و 25 تيرماه دو روز در سال جاري است که ميتوان جهت قبله را از سايه شاخص تشخيص داد و همچنين اضافه کرد: روز شنبه هفتم خرداد ساعت 13:48 دقيقه در لحظه اذان ظهر مکه معظمه جهت خلاف سايه شاخص در هر مکان قبله را نشان ميدهد.
وي با توجه به اينکه روز شنبه 25 تيرماه ساعت 13:57 دقيقه دوباره شاهد اين اتفاق خواهيم بود، تاکيد کرد: چنانچه با قرار دادن يک وسيله عمود بر زمين در زمان اعلام شده جهت سايه را مشخص کنيم خلاف اين سايه جهت دقيق قبله خواهد بود.
رئيس مرکز نجوم اديب اصفهان تصريح کرد: مقدار فاصله مرکز خورشيد تا استواي سماوي از 23.45 درجه بالاي خط استوا در ابتداي تابستان روي مدار راسالسرطان تا 23.45- درجه زير استوا بر دايره راسالجدي ميرسد به عبارتي خورشيد در مدت يک سال از هر نقطه بين اين دو مدار دو بار عمود بر زمين خواهد تابيد.
کد خبر 48789
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۹
- ۰ نظر
- چاپ
رئيس مرکز نجوم اديب اصفهان گفت: امروز ساعت 13:48 دقيقه و در لحظه اذان ظهر مکه ميتوان جهت قبله را با استفاده از شاخص تشخيص داد.