کد خبر 48559
تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۸

"عمر سليمان"، رئيس سابق سازمان اطلاعات مصر با گذشت بيش از سه ماه از سرنگوني حسني مبارک، رئيس جمهوري پيشين مصر، هنوز در انظار عمومي ظاهر نشده است.

به گزارش مشرق به نقل از شبکه خبر، اين در حالي است که گزارش‌هاي زيادي ضد رئيس سابق سازمان اطلاعات مصر مبني بر نقش او در کشتن شرکت‌کنندگان در تظاهرات مسالمت‌آميز ضد دولتي، سو‌ءاستفاده از قدرت و اسراف دارايي‌هاي عمومي در پرونده وي ثبت شده است.

در بحبوحه انقلاب مصر، عمر سليمان چند‌بار با حضور در برابر دوربين‌هاي تلويزيوني به علت نجات رژيم مبارک از سرنگوني و آرام کردن اعتراضات، مخالفان را تهديد کرده بود.

از زمان سقوط رئيس جمهوري پيشين مصر، بسياري از مقامات سابق اين کشور تحت بازجويي قرار گرفته‌‌ و برخي از آنان نيز محاکمه و به فساد محکوم شده‌اند، حال آن که سليمان تا کنون از حضور در دادگاه خودداري کرده است.

"عمــر سليمان" در دوران زندگي سياسي خود به عنوان ژنرال ارتش، سياستمدار و ديپلمات خدمت کرد. وي از سال 1993 رئيس سازمان اطلاعات مصر بود و در پي آغاز حرکت انقلابي مردم به سمت معاون اول رئيس جمهور منصوب شد.

تحليلگران معتقدند؛ سليمان به مبارک خيلي نزديک بوده است.

فواد اعجمي استاد دانشگاه جان هاپکينز هم گفت: اينها همه ديکتاتور و از يک قماش هستند. آنها تجربه سياسي ندارند بلکه تجربه نظامي دارند.

همچنين CNN گزارش داد: رهبران کليدي در آمريکا، اسرائيل و متحدانشان به علت تعاملات گذشته شان ، با عمر سليمان راحت تر هستند.

عمر سليمان طراح اصلي سازش مصر با رژيم صهيونيستي به شمار مي رود، کسي که هرگز مرز غزه را براي حتي درمان کودکان و زنان فلسطيني باز نکرد.

در ازاي اين خوش خدمتي، آمريکا هر سال يک ميليارد و 300 ميليون دلار به مبارک کمک بلاعوض مي کرد.

به همين علت تحليلگران بر اين باورند سليمان در پشت صحنه، سرگرم همکاري با سرويس‌هاي اطلاعاتي غرب است تا آن‌ها را از چگونگي شيوه نفوذ و رخنه در دولت مصر، آگــاه کند.

قاهره، پايتخت مصر، اوايل ماه مي، شاهد درگيري‌هاي فرقه‌اي ميان مسيحيان قبطي اين کشور و سلفياني بود که از حمايت عربستان سعودي برخوردار هستند. در اين نزاع خونين دست‌کم 12 نفر کشته و صدها تن مجروح شدند.

اين در حالي است که عناصر پيشين رژيم حسني مبارک، متهم رديف اول دست ‌داشتن در نزاع فرقه‌اي خونين اخير مصر هستند.

مقامات قاهره مي‌گويند: بازماندگان رژيم پيشين مصر تلاش دارند تا با ايجاد موانع، موجب ناکامي انقلاب در دست‌يابي به اهداف خود شوند.

برخي از تحليل گران سياسي ناپديد شدن "عمر سليمان" را ناشي از محاکمه وي در دادگاه مي دانند و برخي ديگر معتقدند؛ اين موضوع را پشت پرده آغاز يک کودتا در مصر مي دانند.

اين نظر کارشناسان در حالي است که برخي نيز معتقدند؛ "عمرسليمان" عامل اسرائيل بوده است که تا کنون در مصر فعاليت داشته و ناپديد شدن اخير وي بي ارتباط با رژيم صهيونيستي نيست.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس