به گزارش مشرق به نقل از جهان، شبکه خبري الجزيره در گزارشي که اخيراً منتشر کرد، به بررسي نقش شبکه هاي اجتماعي اينترنتي همچون فيس بوک، توييتر و يوتيوب در توسعه نارضايتي در جوامع اروپايي و لايه هاي مختلف اين جوامع پرداخت.
الجزيره که تا پيش از اين در تمام گزارش هاي خود، سعي داشت نقش اين شبکه ها و مطالب آنها را در وقوع خيزش هاي اخير در کشورهاي عربي و اسلامي پر رنگ جلوه دهد در تغيير موضعي آشکار مدعي شد که بلاگرها هم مي توانند دروغ بگويند.
اين رسانه منطقه اي در گزارش خود همچنين از تلاش مقامات اروپايي براي جلوگيري از ارتباط بيداري مردم اروپا و شبکه هاي اجتماعي نيز پرده بر مي دارد.
در همين زمينه رئيس جمهور فرانسه نيز روز گذشته طي اظهاراتي، کنترل شديدتر شبکه جهاني اينترنت را توسط دولت ها خواستار شد.
متن بخش هايي از گزارش الجزيره را در ادامه مي خوانيد:
رسانه هاي اجتماعي مي توانند به عنوان يک سلاح در جهت توانمندسازي گروه هاي مهاجران مورد تبعيض واقع شده در اروپا استفاده شوند.
در واقع اين رسانه ها به گونه اي مي توانند ارتباطاتي را براي مخاطبان خود فراهم کنند و يا تسهيل بخشند.
اين رسانه ها همچنين ارزان هستند و به سادگي در دست کساني قرار مي گيرند که قصد ايجاد ارتباط با يکديگر را دارند.
يکي از مقامات در همين زمينه مي گويد که هم اکنون مهاجران پيش از آنکه به اعلاميه متوسل شوند، از طريق همين شبکه ها، صحبت هاي خود را مطرح مي کنند.
او همچنين به يک مثال در اين زمينه اشاره و تصريح مي کند که برخي مطالب منتشر شده در اين شبکه ها در جهت حساس کردن جوامع اروپايي و به ويژه مسلمانان است.
اين مقام همچنين در همين زمينه از تلاش هاي اروپا براي سالم سازي شبکه هاي اجتماعي در جهت کاهش احتمال خطر بروز نارضايتي ها خبر داد.
الجزيره در بخش ديگري از گزارش خود به نقل از يک مقام ديگر در زمينه فعاليت وبلاگنويسان نيز مي گويد: بلاگرها مي توانند دروغ بگويند و به کسي هم پاسخگو نيستند. شايد وبلاگ نويسي آزادي بيان باشد اما روزنامه نگاري نيست. چون به هر حال روزنامه نگارها بايد پاسخگو باشند.