به گزارش مشرق به نقل از رجانيوز، چند روز پيش وزارت اطلاعات اعلام کرد که با عنايات الهي و در پي اقدامات گسترده اطلاعاتي و ضداطلاعاتي سربازان گمنام امام زمان(عج)، شبکه پيچيده جاسوسي و خرابکاري وابسته به سازمان جاسوسي آمريکا در داخل و خارج از کشور شناسايي و متلاشي شد.
اين شبکه که از سوي تعداد قابل توجهي از افسران اطلاعاتي عملياتي برجسته سازمان سيا در چند کشور جهان راه اندازي شده بود و با استفاده از پوششهاي گوناگون از قبيل ارائه ويزا، وعده اقامت، اشتغال و تحصيل در خارج از کشور و نيز با پوشش مراکز کاريابي درصدد فريب عدهاي از شهروندان، تخليه اطلاعاتي و به جاسوسي واداشتن آنها بود، با تلاش هوشمندانه ماموران اطلاعاتي کشور منهدم شد.
در اين زمينه، بر اساس اطلاعات جديدي که رجانيوز از ماهيت اين گروه و هويت افراد فعال به آن دست يافت، از ميان افراد بازداشت شده، تنها 30 درصد از اين افراد آگاهانه به فعاليت در اين شبکه ميپرداختند و بقيه افراد ناخواسته و بدون توجه به نوع فعاليتهاي خود، وارد فعاليتهاي اين مجموعه شده بودند.
بيش از 75 درصد اين افراد داراي مدرک تحصيلي کارشناسي ارشد و بالاتر بودند؛ موضوعي که نشانگر سرمايه گذاري و توجه ويژه سازمانهاي اطلاعاتي غربي به دانشجويان و تحصيلکردههاي ايراني و سوءاستفاده از بي اطلاعي آنان از پيچيدگيهاي اين سازمانها است.
برخي از دستگيرشدگان، اطلاعاتي در مورد نهادهاي مالي، حمل و نقل شهري و هوايي،شبکه انتقال نفت و گاز و حوزه فناوري اطلاعات به خارج از کشور منتقل کرده بودند.
مواردي مانند تهيه و جمع آوري اطلاعات در مورد تدابير جمهوري اسلامي ايران در دور زدن تحريمها، اعلام نقاط آسيب پذير در سيستم معاملات جهاني ايران، نحوه اختلال در شبکه حمل و نقل شهري به ويژه در شرايط خاص و بحراني، از جمله اقدامات اين شبکه جاسوسي وابسته به سازمان اطلاعاتي ايالات متحده (سيا) بوده است.
نخستين جرقه شناسايي و آغاز عمليات براي متلاشي کردن اين شبکه اطلاعاتي، از اظهارات جالب و مهم يک دانشجوي نخبه ايراني آغاز شد؛ دانشجويي که از طريق يکي از موسسات فعال در اينترنت به دنبال اخذ بورسيه تحصيلي به کشور مالزي رفت و همين مساله موجب شد تا متوجه سرحلقه يک جريان هدايت و مديريت شده شود.
اين دانشجوي نخبه پس از مکاتباتي که با موسسه مذکور داشته و همچنين حضور در دفتر مرکزي اين موسسه در کشور مالزي، متوجه ميشود که اعطاي بورسيه تحصيلي رايگان از سوي اين موسسه تنها در برابر ارائه اطلاعات محرمانه و خصوصي برخي نهادهاي دولتي در ايران در اختيار او قرار خواهد گرفت که همين موضوع موجب شد تا او در هنگام بازگشت به ايران و طي ارتباط با مسئولان اطلاعاتي و امنيتي کشور، مشاهدات و اطلاعات خود را در اختيار آنها قرار بدهد؛ روندي که به نقطه آغاز شناسايي اين شبکه اطلاعاتي انجاميد.
يکي از مهمترين مسائلي که از سوي مسئولان مربوطه در مورد نحوه فعاليت اين شبکه جاسوسي عنوان شده، تسلط کامل افسران سازمان سيا به زبان فارسي -حتي در حد آشنايي کامل با ضرب المثلهاي کهن فارسي- و همچنين برقراري ارتباط بر طبق اصول فرهنگ و آداب ايران بوده است؛ تا جايي که اکثر مرتبطان اين شبکه از آمريکايي و غيرايراني بودن مقامات مافوق خود اطلاعي نداشتهاند.
وزارت اطلاعات جمهوري اسلامي ايران در اطلاعيه چند روز پيش خود که در مورد دستگيري اعضا و انهدام اين شبکه اطلاعاتي منتشر کرد، نسبت به تماسها و ارتباطات مشکوکي که در پوشش دعوت به تحصيل، اشتغال يا اقامت در خارج از کشور، اخذ ويزا و نيز نظرسنجيهاي تلفني بدون منشاء معتبر صورت ميگيرد، به مردم به ويژه جوانان و دانشجويان هشدار داد.
اطلاعات دريافتي از جاسوسان بازداشت شده از سوي وزارت اطلاعات در هفته اخير، مشخص کرده که سازمان اطلاعاتي ايالات متحده برنامه ويژه و گستردهاي را براي اغفال و در اختيار گرفتن ظرفيت جوانان و دانشجويان ايراني طراحي کرده است.