به گزارش مشرق، BBC در گزارشي به وضعيت ورزشکاران بحريني که در جريان اعتراضات از کار معلق شده اند پرداخته است.
در اين گزارش آمده: در جريان بحران در بحرين فعاليت حدود150 ورزشکار، مربي، داور و حتي روزنامه نگار ورزشي به دليل مشارکت در تظاهرات، به حالت تعليق در آمده است
جمعي از معترضان بحريني، شبکه هاي اجتماعي را براي پيگيري مطالبات خود برگزيده اند؛ اتفاقي بي سابقه در اين پادشاهي خليج فارس که تا همين سه ماه قبل، حضورش در دنياي مجازي محدود مي شد به معرفي جاذبه هاي توريستي، سخنراني مقامات و برنامه هاي رسمي سياسي، فرهنگي و اجتماعي.
در پي نا آرامي هاي اخير بحرين، صفحه اي در فيس بوک ايجاد شده که به پوشش اخبار معترضان بحريني مي پردازد و حدود 80 هزار عضو دارد. آماري که در قياس با جمعيت يک ميليون نفري بحرين، چشمگير به نظر مي رسد. همچنين، ويدئوي مصاحبه با ورزشکاران معترض در نسخه هاي فراوان در شبکه يوتوب منتشر شده است.
راه اندازي صفحه هاي فيس بوک در حمايت از فوتباليست هاي دستگير شده و امضاي دادخواست هاي اينترنتي و تشکيل کمپين هاي اعتراضي، از جمله فعاليت هايي است که در پي حوادث اخير بحرين شکل گرفته است.
* علاء حبيل، نماد معترضان بحريني
آقاي گل جام ملت هاي آسيا در سال 2004، از شانزدهم فروردين در زندان است. مردي با 68 بازي ملي و 24 گل زده براي کشوري که مقامات امنيتي بحرين، او را به اتهام اقدام بر عليه امنيت ملي محبوس کرده اند.
علا و محمد حبيل از سرشناس ترين چهره هاي بازداشت شده در جريان نا آرامي هاي بحرين هستند. علاء حبيل در همان سالي که به اتفاق علي کريمي آقاي گل جام ملت ها شد، از جديترين رقباي اين ستاره ايراني براي تصاحب عنوان مرد سال آسيا بود. او سپس در ليگ هاي قطر و کويت هم خوش درخشيد. در الغرافه قطر آمار جالب 30 گل در 49 بازي را به جا گذاشت. فروردين امسال اما از تلويزيون دولتي بحرين، عکس هاي برادران حبيل در راهپيماييهاي ضد حکومتي پخش شد.
لابه لاي جمعيت معترض، دايره هاي آبي رنگي دور سر چهره هاي سرشناس کشيده شده بود تا آن ها را متمايز کند. از تيم هاي ملي فوتبال، هندبال، واليبال و بسکتبال بحرين، نمايندگاني در اين عکس ها حضور داشتند.
بين عکس هاي توي دايره، باشگاه الاهلي بيشترين عضو را داشت. باشگاهي که پيش از صدور حکم حکومتي براي بازداشت ورزشکاران، ضمن صدور بيانيه و تاکيد بر خودسرانه بودن رفتار اين افراد، عذر تعدادي از بازيکنان و کارمندان خود را خواسته بود.
* محاکمه در برنامه تلويزيوني حدث خاص
در برنامه تلويزيوني "حدث خاص" از رسانه دولتي بحرين که بر روي شبکه يوتيوب نيز قرار گرفته، آخرين باري است که صدايي از اين بازيکن سرشناس شنيده شده است.
علاء حبيل مهمان تلفني برنامه بود. افراد داخل استوديو، اين بار سوالي درباره کيفيت گل هاي زده اش نداشتند. آن ها به ترتيب، او را مخاطب قرار داده و حضورش در تظاهرات را محکوم کردند. وقتي حبيل در مقام دفاع از خود برآمد و گفت که جواني اش را براي اعتلاي نام بحرين در ميادين ورزشي گذاشته، بلافاصله مجري برنامه پاسخ داد که البته پول کمي هم گيرش نيامده است.
ماجد سلطان از چهره هاي متنفذ ورزش بحرين نيز با لحني پرخاشگر، ضمن توبيخ حبيل، بر سر او فرياد زد و گفت بايد در روز قيامت پاسخگوي حکومت بحرين باشي. البته پاسخگويي علاء حبيل درباره نوع موضعگيري اش در وقايع اخير بحرين، به يوم الحساب محول نشد و به اتفاق برادرش محمد که او هم از ملي پوشان فوتبال اين کشور است به زندان انتقال يافت.
ستاره فوتبال بحرين که گويي مي دانست در آستانه بازداشت قرار گرفته، هيچ يک از اتهامات مطرح شده توسط حاضران در استوديو را نپذيرفت. او حتي يک مرتبه ناگزير شد در اين برنامه زنده تلويزيوني، به جان مادرش قسم بخورد که قصدش از حضور در راهپيمايي ها، "اسقاط نظام" نبوده است.
راهپيمايي هايي که مطابق آمار شبکه تلويزيوني الجزيره، فعاليت 150 ورزشکار، مربي، داور و حتي روزنامه نگاران ورزشي بحرين به دليل مشارکت در آن، به حالت تعليق در آمده است.
* شبکه هاي اجتماعي و معترضان بحريني
غير از ويدئوهاي منتشر شده از اعتراضات خياباني در بحرين و عکس هاي مرتبط که در سايت ها و وبلاگ ها تکثير شده اند، صفحه اي براي همراهي با باريکنان بازداشت شده تيم ملي بحرين، در فيس بوک ايجاد شده که عنوان آن "کلنا مع لاعبين المنتخب البحريني" است. تصوير پروفايل اين صفحه که حدود 5 هزار عضو دارد، عکسي از علاء حبيل است و بر روي آن نوشته شده ما همگي در انتظارت هستيم.
صفحه ديگري با عنوان "همبستگي با برادران حبيل" ايجاد شده که 2500 عضو دارد. در صفحه "کلنا علاء و محمد حبيل"، يعني همه ما علاء و محمد حبيل هستيم نيز صدها نفر عضويت دارند.
آن ها يک دادخواست اينترنتي را تنظيم کرده اند که در متن آن، بازداشت ورزشکاران بحريني را غيرقانوني دانسته و خواستار مداخله مجامع ورزشي جهاني و قاره اي شده اند.
اين دادخواست به گونه اي طراحي شده که رونوشت آن در پي هر امضا، براي رئيس کميته بين المللي المپيک، رئيس شوراي المپيک آسيا، فيفا، کنفدراسيون فوتبال آسيا، فدراسيون هاي جهاني بسکتبال، هندبال، واليبال و تعدادي ديگر از ارگان هاي بين المللي ورزش ارسال مي شود.
تاکنون بيش از 700 نفر آن را امضا کرده اند که اکثرشان از داخل بحرين هستند. اما امضاهايي از کشورهاي اروپايي و آمريکايي، ايران و حتي عربستان سعودي نيز ديده مي شود. گرچه تاکنون هيچ يک از مقامات ورزشي جهان يا آسيا، واکنشي به نحوه برخورد حکومت بحرين با ورزشکاران سرشناس و معترض اين کشور نشان نداده اند.