به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق، امير دريادار حبيب الله سياري در گفت و گو با ايرنا در تشريح نقش نيروي دريايي در عمليات بيت المقدس افزود: در مرحله نخست عمليات بيت المقدس نيروي دريايي با چند گردان از نيروهاي قايقران و تجهيزات خود در عمليات شرکت مي کند که کمک بسيار بزرگي در اجراي عمليات مي شود. در عمليات عبور از رودخانه به دليل آن که يک مانع محسوب مي شود، اگر تاخيري ايجاد شود ، دشمن در آنسوي رودخانه نيروها را مورد حمله قرار مي دهد و منهدم مي کند.
امير دريادار سياري که در مقاومت 34 روزه خرمشهر تا اشغال آن از سوي نظاميان رژيم بعث و همچنين در مرحله اول و سوم عمليات بيت المقدس حضور داشته است، گفت: عمليات بيت المقدس عملياتي است که بازتاب بسيار گسترده آن هم به دليل نتايج وسيعي که به دست آمد و ويژگيهايي که داشت، عمليات منحصربفردي بود.
وي با بيان اين که از جمله ويژگي هاي اين عمليات آن است که از دهم ارديبهشت آغاز شد و تا سوم خرداد و به مدت 26 روز طول کشيد و 26 روز تداوم عمليات کار بسيار سختي است افزود: در يک عمليات آفندي که براي آزاد سازي منطقه اي انجام مي شود، کار آزاد سازي بايد در حداقل زمان ممکن انجام شود و 26 روز طول کشيدن عمليات يعني 26 روز حمله کردن و رسيدن به نتيجه که کار بسيار سختي است.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران اظهارداشت: از ويژگيهاي عمليات بيت المقدس عبور از رودخانه به عنوان نخستين کاري است که بايد در کمترين زمان ممکن انجام شود و اين اتفاق مي افتد و يکي از موثرترين يگانهايي که در عبور از رودخانه به رزمندگان اسلام کمک مي کند، يگانهاي نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران بود.
امير دريادار سياري با بيان اين که در اين عمليات يگانهاي تکاور نيروي دريايي توانستند زمينه عبور تجهيزات و نيرو از رودخانه را فراهم کنند گفت: اين گام بسيار تعيين کننده اي بود که يگانهاي نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران برداشت اما در هيچ کجا به اين رشادتها پرداخته نشده است.
وي با بيان اين که عمليات بيت المقدس، عملياتي بسيار سخت و پيچيده اي است اظهارداشت: وسعت منطقه اي که در اين عميات آزاد شد، اسرايي که گرفته شدند و بويژه آزادي خرمشهر بسيار قابل توجه بود به طوري که مي بينيم پس از اين عمليات ، دشمن در لاک دفاعي فرو مي رود.
امير دريادار سياري در ادامه ياد آور شد: نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در مرحله سوم عمليات بيت المقدس که به آزاد سازي کامل خرمشهر منجر شد، حضوري فعالانه داشت و با عبور از رودخانه کارون در همان شب وارد خرمشهر شد و به آزاد سازي اين شهر و پاکسازي سواحل رودخانه کارون تا سه راهي برخورد کارون و اروند رود کمک کرد .
وي خاطرنشان کرد: با توجه به اين که تکاوران نيروي دريايي در عمليات مقاومت 34 روزه خرمشهر که در نهايت به سقوط اين شهر منجر شد در کنار ساير نيروهاي مردمي حضور داشتند، در جريان آزاد سازي خرمشهر از انگيزه بسيار زيادي براي حضور در اين عمليات برخوردار بودند و توانستند در آزاد سازي آن نقش موثري را ايفا کنند.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در ادامه گفت: مورد ديگري که در خصوص آزاد سازي خرمشهر بايد به آن توجه ويژه اي کرد و امروز نيز جايگاه خاصي براي بررسي آن وجود دارد ، جمله معروف حضرت امام است که فرمودند ' خرمشهر را خدا آزاد کرد'.
امير دريادار سياري با بيان اين که اين جمله امام خميني (ره) خيلي بار و معنا دارد و قابل بحث و بررسي و توسعه دادن است ، اظهارداشت: آزاد سازي خرمشهر اقتدار و عظمتي بود که خداوند به مردم و نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي داد.
وي در ادامه با تقدير از مقاومت تکاوران نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران و ديگر نيروهاي مسلح و مردمي در پيشگيري از سقوط خرمشهر، گفت: در جريان مقاومت خرمشهر به اين مساله نيز پرداخته نشده است که در اين عمليات دشمن با نخستين شکست خود در برابر رزمندگان اسلام روبرو شد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران افزود: درست است که 34 روز در خرمشهر مقاومت کرديم و بالاخره پس از34 روز مقاومت قسمت شمالي رودخانه کارون دراختيار دشمن قرار گرفت، اما بايد اين موضوع را هم عنوان کرد که دشمن در اين عمليات نيز با شکست روبرو شد.
امير دريادار سياري با بيان اين که برخي مي گويند که چگونه بخشي از خرمشهر را عراق اشغال کرد اما شکست خورد؟ اظهارداشت: از يکسو بايد بدانيم که همه خرمشهر اشغال نشد بلکه قسمتي از آن اشغال شد و از سوي ديگر اين که دشمن طراحي و برنامه ريزي کرده بود که يک روزه خرمشهر را بگيرد، سه روزه خوزستان را تصرف کند و پس از هفت روز به ميدان آزادي تهران بيايد و مصاحبه پيروزي را در اين منطقه برگزار کند.
وي افزود: اما وقتي عراق با يک لشگر زرهي و تجهيزات بيشمار خود از جمله انواع تانکها و نفربرها وارد منطقه مي شود به جاي آن که يکروزه آن قسمت خرمشهر را اشغال کند، اما 34 روز طول کشيد.
امير دريادار سياري خاطرنشان کرد: تکاوران نيروي دريايي پس از عبور از رودخانه و استقرار در سمت ديگر رودخانه کارون، خط دفاعي مستحکمي را برقرار کردند و مانع عبور دشمن از پل خرمشهر شدند و اگر نيروهاي عراقي از اين پل عبور مي کردند، جزيره آبادان را به طور کامل در اختيارمي گرفتند.
وي گفت: با همين مقاومت تکاوران نيروي دريايي و ايجاد مانع از پيشروي نيروهاي عراقي، اين نظاميان رژيم بعث عراق مجبور شدند که خرمشهر را دور بزنند و از رودخانه کارون عبور کنند اما در کوي ذوالفقاري برخي از رزمندگان اسلام با دشمن درگير مي شوند و همه آنها را منهدم مي کنند.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران خاطرنشان کرد: اين اقدام و مقابله رزمندگان اسلام با نظاميان رژيم بعثي عراق در کوي ذوالفقاري دو نتيجه دربر داشت که از جمله آن است که دشمني که فکر مي کرد يک روزه مي تواند خرمشهر را اشغال کند و به استراتژي خود ادامه دهد، در اين منطقه کاملا شکست خورد.
امير دريادار سياري تصريح کرد: براي طراحان و تصميم گيران جنگ که اين عمليات را طراحي کردند و فکر مي کردند با اين تجهيزات يکروزه خرمشهر را مي گيرند اما 34 روز پشت اين قسمت خرمشهر مي مانند و در نهايت تلفات سنگيني براي اشغال اين شهر مي پردازند، اين شکست خيلي مهم است.
وي افزود: دشمن بدين ترتيب در مرحله نخست يعني گرفتن خرمشهر و جزيره آبادان و اشغال خوزستان به عنوان استراتژي سريع شکست خورد و اين براي طراحان خيلي مهم است که در قدم اول حمله به کشوري طرحهايشان اين گونه با شکست روبرو شود.
وي اضافه کرد: اين شکست در تفکر، برنامه ها و طرحهاي آينده آنها بسيار نقش تضعيف کننده اي بجا مي گذارد که ديگر چنين کارهايي نکنند و به فکر آنهم نيفتند و در واقع در اين بخش يک شکستي به تفکر و استراتژي دشمن وارد شد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در ادامه افزود: از سوي ديگر نخستين منطقه اي که نيروهاي دشمن در آن منهدم مي شوند و تجهيزات آنها آسيب مي بيند در کوي ذوالفقاري است که به نظر مي آيد اولين جايي است که دشمن با شکست روبرو مي شود و تجهيزاتشان اين گونه منهدم مي شود.
امير دريادار سياري گفت: بدين ترتيب نيروهاي رژيم بعثي عراق پس از شکست استراتژي سريع ، شکست انهدام تجهيزات و نيروي انساني را نيز در کوي ذوالفقاري متحمل مي شوند.
وي افزود: ما هميشه اين ادعا را داريم که اين دو نوع شکست در مرحله اول به پيکره تصميم سازي و تصميم گيري دشمن وارد شده و بعد هم در کوي ذوالفقاري پي برده است که همين تواني که وجود دارد را نمي شود به راحتي از آن گذشت.
امير دريادار سياري با بيان اين که ما واقعا مي توانيم ثابت کنيم که دشمن در اين عمليات کاملا شکست خورده است، گفت: اين ها از جمله واقعيتهاي عمليات بيت المقدس و حضور نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در اين عمليات است که همواره کمتر در اخبار و گزارشهاي مربوط به اين رويداد بزرگ بيان شده است.
وي ياد آور شد: نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران از همان ابتداي جنگ و از هفتم آذر 59 نيروي دريايي رژيم بعث عراق را از زمين گير کرد و نيروهاي اين رژيم در دوران دفاع مقدس هيچ حضور فعالي در عرصه دريا نداشت، بلکه با تقويت تجهيزات و آنچه که با حمايت کشورهاي غربي و شرقي در اختيار گرفته بود در هواي دريا ، بالاي دريا با انواع بالگردها و هواپيماها و موشکهاي ساحل به دريا و انواع مينهاي دريايي وارد عرصه دريا شد، اما در آن عرصه هم رزمندگان اسلام توطئه هاي آنها را خنثي کردند.
کد خبر 47502
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۲
- ۰ نظر
- چاپ
فرمانده نيروي دريايي ارتش گفت: از جمله مواردي که در خصوص عمليات بيت المقدس و آزاد سازي خرمشهر به آن پرداخته نشده نقش نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در پيروزي اين عمليات است.