به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، اين کتاب با عنوان فرعي «اسناد منتشرنشدهاي از آموزشهاي سرويس اطلاعاتي اسراييل (موساد) به سرويس اطلاعاتي رژيم پهلوي (ساواک)» در 225 صفحه همراه با سند و عکس با شمارگان 2500 نسخه و قيمت 3400 تومان از سوي موزه عبرت ايران به چاپ رسيده است.
هدف از انتشار اين کتاب، آشناسازي اقشار مختلف مردم با اهداف شوم کشورهاي استکباري و رژيم صهيونيستي در به بند کشيدن ملتها و همچنين تبيين علمي همکاري اطلاعاتي موساد و ساواک در تحقق اهداف استکباري عنوان شده است.
همچنين در معرفي کتاب ميخوانيم: «استکبار جهاني براي غارت منابع کشورهاي جهان سوم از تاکتيکهاي مختلف و متنوع از به ظاهر اقدامات عمران و آباداني گرفته تا تقويت سازمانهاي امنيتي کشورهاي هدف که در قالبهاي گوناگون اجرا ميشود، بهره ميگيرد. يکي از اين اقدامات، دادن آموزشهاي امنيتي به نيروهاي کشورهاي مورد نظر در جهت سرکوب مخالفين رژيمهاي آن کشورهاست. در اين راستا، محمدرضا شاه پهلوي نيز در سال 1336 تيمسار تيمور بختيار (اولين رييس ساواک) را مأمور برقراري ارتباط با سرويس امنيتي اسراييل (جهت ايجاد ارتباط آموزشي) کرد. اين ارتباط از اوايل سال 1336 آغاز شد و رژيم پهلوي با بهرهگيري از تجربيات فراوان موساد، برخورد خود را با مسلمانان آزاديخواه که با رژيم پهلوي ستيز ميکردند، به صورت مضاعف تشديد کرد و اين ارتباطات با برپايي همايشهاي مشترک و انتقال تجارب تا سال 1357 ادامه پيدا کرد.
دورههاي آموزشي مانند خطشناسي، کار با مواد منفجره، زبانهاي خارجي، ضدخرابکاري و خرابکاري، بازجويي و مصاحبه از جمله دورههاي مورد علاقه هر دو سرويس بوده است.
ابتداي کار، تعداد کثيري از کارآموزان ساواک به اسراييل رفته و در اداره مرکزي موساد در تلآويو در رشتههاي مختلف امنيتي تحت تعليم قرار گرفتند.
موزه عبرت ايران علاوه بر ارائه آثار موزهيي بهجامانده از رژيم پهلوي و به تصوير کشيدن جنايات اين رژيم، در راستاي گسترش فرهنگ مکتوب، تأليف را نيز در بيلان کاري خود قرار داده است. کتاب حاضر که حاوي مجموعه اسناد روابط آموزشي موساد و ساواک است، تحت عنوان «ساواک، شاگرد موساد» منتشر شده است. با مطالعه کتاب حاضر خواننده به عمق اين روابط پي خواهد برد.»