به گزارش مشرق به نقل ازمهر، نشست وزير ارشاد و تعدادي از معاونان و مسئولان اين وزارتخانه با نمايندگان تشکلهاي دانشجويي و فعالان جوان عرصه فرهنگ و هنر عصر ديروز (سوم شهريور) در محل دبيرخانه شوراي فرهنگ عمومي برگزار شد.
در ابتداي اين نشست مجتبي سلطاني مشاور وزير ارشاد در امور جوانان هدف از برپايي اين نشست را رسيدن به فهم مشترک وزارت ارشاد و نخبههاي جوان، در مسائل فرهنگي و آغاز همکاري متقابل نخبگان و مشاوران جوان در عرصه جنگ نرم عنوان کرد.
وضعيت فرهنگي کشور از نگاه دانشجويان
دراين ديدار مهدي عباسي نماينده دفتر تحکيم وحدت با اشاره به انتقادي که دکتر محمود احمدينژاد در مناظرههاي انتخاباتي سال گذشته از وضعيت فرهنگي کشور مطرح کرد، گفت: درجلسات هيئت دولت ما شاهد بحث و گفتگو درباره مسائل فرهنگي هستيم ولي متاسفانه ارمغان اين سفرها بيشتر مصوبات پروژههاي عمراني است.
عباسي خطاب به وزير ارشاد گفت: وزارت ارشاد سياستهاي خود را تبيين کند؛ مسائلي در حوزه فرهنگ و سينما ميبينم که در شان اين دولت نيست. آيا اين همان فرهنگي است که آقاي احمدينژاد در مناظرهها وعده داد، به نظرم در وضعيت فعلي دچار وادادگي فرهنگي هستيم.
محسن حاجي کرمي نماينده جنبش عدالتخواه دانشجويي نيز با بيان اينکه "بعد از گذشت 30 سال از انقلاب نتوانستهايم ذهنيت جامعي از فرهنگ براي افراد بسازيم" گفت: به نظرم وزير ارشاد نقش مهمي در فرهنگ کشور بازي نميکند و با تغيير وزير فرهنگ هيچ تغييري در عرصه فرهنگ کشور ديده نميشود.
حاجي کرمي گفت: متاسفانه به مقوله فرهنگ با ديد مهندسي نگاه ميشود و بيشتر متوليان فرهنگ يا ديد مهندسي دارند يا ديد سياسي. نکته مهم ديگر وجود مافياي توزيع در زمينه مطبوعات و کتاب است. در سينما نيز در مبحث اعطاي مجوز، شاهد برخوردهاي سليقهاي هستيم.
هادي اميديفر از دانشجويان دانشگاه تهران هم مشکلات فرهنگي را ناشي از تعدد دستگاههاي فرهنگي دانست و اين پديده را موجب سردرگمي و لجام گسيختگي فعاليتهاي فرهنگي در کشور عنوان کرد.
وي افزود: تسامح و تساهل در فعاليتهاي فرهنگي به خصوص در صدا وسيما به عنوان تاثيرگذارترين رسانه در کشور ميتوان ديد. در زمينه حجاب و عفاف هم اين مسئله را شاهديم که مقام معظم رهبري نيز در ديداري که با ايشان داشتيم از اين موضوع گلايه کردند.
مهران گلستان نماينده سازمان بسيج دانشجويي نيز در اين نشست خواستار برخورد تمام قد وزارت ارشاد با مافياي سينمايي شد و درباره اين نشست هم گفت: اميدواريم اين جلسه اول و آخر نباشد.
سينا زعيمزاده نماينده انجمن دانشجويان مستقل با انتقاد از فيلمهاي سينمايي دوران اصلاحات خطاب به شمقدري، گفت: به تعبير مقام معظم رهبري هرجا که ما قدم عقب بگذاريم، دشمن دو قدم جلو ميگذارد. حالا وقتي که با برخي بازيگران جلسه ميگذاريم يا از کسي ميخواهيم که به کشور بازگردد و او ما را ريشخند ميکند، چه معني دارد؟
زعيمزاده گفت: از انقلابي حرف زدن نترسيم. انقلابي حرف زدن عقب مانده بودن نيست. آقاي وزير! درعرصه فرهنگ مملکت چه کسي حرف آخر را ميزند شما يا شخص رئيس جمهور؟
وي با انتقاد از فيلمها و تئاترهاي اجرا شده در کشور، گفت: چرا بايد "درباره الي" رفع توقيف شود؟ چرا تئاتر "گاليله" بعد از حوادث انتخابات اجازه اجرا ميگيرد. آيا نمايش "منهاي دو" را ديدهايد؟ جالب است که يکسري فيلمها توقيف ميشوند و سر از شبکه پخش خانگي درميآورند.
محمدصالح مفتاح نماينده انجمن وبلاگ نويسان مسلمان نيز از عدم توجه به امور اينترنتي در کشور انتقاد کرده و گفت: متاسفانه در کشور به زمينه اينترنت و جنگ نرمي که در فضاي سايبر در جريان است اصلاً توجه نميشود. مسئولين وزارت ارتباطات مدعي هستند در صورت کسب اجازه، اينترنت پرسرعت را به صورت گسترده در اختيار متقاضيان قرار ميدهند، اما اين اجازه را چه کسي بايد بدهد؟
مفتاح با اشاره به اعمال فيلترينگ سليقهاي در کشور گفت: متاسفانه سايتها و وبلاگهاي بچههاي حزباللهي با کوچکترين توهم تخلف، فيلتر ميشود. در اين زمينه به تدوين قانون جامعي در زمينه رسانهها نيازمنديم.
پس از اعلام نظرات و انتقادات نمايندگان تشکلات دانشجويي وزير ارشاد مسائل مطرح شده را پاسخ داد.
پاسخهاي حسيني به انتقادات مطرح شده
حسيني با تشکر از صداقت نمايندگان دانشجويان در بيان انتقادات، وجود کارهاي زمين مانده را دليل تاخير در تشکيل چنين جلسهاي دانست.
وي با اعلام تعدد جلسات گفت: هر هفته جلسات فرهنگي برگزار ميشود. در سفرهاي استاني کارگروههاي فرهنگي تشکيل ميشود و همه گروههاي فرهنگي استاني حضور دارند. يکسري فعاليتهاي اساسي در حال انجام است که نگراني دوستان دانشجو را برطرف خواهد کرد و با تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي از نگاه سليقهاي در اعطاي مجوز به کتاب جلوگيري خواهد شد.
حسيني در تکذيب عدم وجود مميزي گفت: مميزي وجود دارد و در جاي مناسب اعمال خواهد شد. شايد در بعضي موارد اغماض ديده شده باشد ولي مميزي در باره اصول و خطوط قرمز حتماً رعايت ميشود. اختلافات موجود در نظرات افراد است نه در اصول کلي. مثلاً درباره اکران فيلمهايي چون "به رنگ ارغوان" و "کتاب قانون" نظرات مختلفي وجود داشت.
1500 ميليارد تومان اعتبار براي کار فرهنگي در استانها در نظر گرفته شده است
وزير ارشاد درباره مصوبات سفرهاي استاني هم گفت: مصوبههاي عمراني در اين سفرها 40 درصد است و سعي بر تصويب 60 درصدي مصوبات فرهنگي داريم. به علاوه اين که 1500 ميليارد تومان اعتبار براي کار فرهنگي دراستانها درنظر گرفته شده است.
وي با توجه به انتقادات مطرح شده در زمينه سينما گفت: دولت به مسئله سينما به عنوان يک فعاليت هنري بسيار مهم توجه دارد و تشکيل شوراي عالي سينما که به رياست رئيس جمهور براي اولين بار در کشور صورت گرفت، نشان از توجه بالاي دکتر احمدي نژاد به مقوله سينماست.
حسيني گفت: شايد اطلاعات دوستان کم باشد که ميگويند با تغيير وزير تغيير فرهنگي مشاهده نميشود چون نتيجه برخي کارها و فعاليتهايي که صورت ميگيرد، ممکن است سالها بعد نمايان شود.
وزير ارشاد درباره طرح مسئله تسامح و تساهل از طرف برخي دانشجويان گفت: قطعاً اهل تسامح و تساهل نيستيم اهل انفعال هم نيستيم. به تمام زيرمجموعههاي فرهنگي اعلام کردهايم که بايد طرح و برنامه مشخص داشته باشند. سال گذشته در زمينه مطبوعات تذکرهايي داده شد و برخوردهايي شد. البته به ضعفهاي موجود در قانون مطبوعات واقف هستيم و معتقديم اين نقاط ضعف بايد برطرف شوند.
مجوز بعد از انتشار ندادهايم مگر در موارد استثنايي
حسيني درباره سوالي که نماينده سازمان بسيج دانشجويي مبني بر صحت خبر اعطاي مجوز بعد از انتشار کتاب، گفت: چنين رويهاي نداريم که مجوز را بعد از انتشار بدهيم ولي موارد استثنايي بوده که اين حرکت انجام شده است. مثلاً درباره انتشارات سوره مهر يا انتشارات صدرا که قصد داشت يکي از کتابهاي شهيد مطهري را به چاپ چندم برساند.
وي با اشاره به همايش ايرانيان خارج از کشور که چندي پيش برگزار شد، گفت: من از نزديک آقاي احمدينژاد را ميشناسم و ايشان را فردي معتقد ميدانم. اگر ايشان حرفي ميزند براي جذب فرد خاصي نيست بلکه عقيده خود را بيان ميکند. برخي هم در واکنش به سخنان آقاي احمدينژاد سخنان تند ميگويند و به ايشان تهمت ميزنند. مسئولين اهل ايمان وعقيده هستند ولي در اجراي اين مسائل اختلاف نظر وجود دارد. به عنوان مثال گفته شد 80 ميليارد تومان در همايش ايرانيان مقيم خارج از کشور، خرج شد. فردي که اين ادعا را مطرح ميکند، يا نميداند همايش چيست يا نميداند 80 ميليارد چقدر است.
تغييرات قريبالوقوع در حوزه تئاتر
سيدمحمد حسيني با بيان اينکه برخي از گفتمانهاي موجود در تئاتر فعلي را قبول نداريم، گفت: اول مهرماه با تغييراتي که در نظر داريم مشکل اين نوع نمايشها را حل خواهيم کرد.
وزير ارشاد درقسمت ديگري از سخنانش درباره موضوع اينترنت پرسرعت گفت: پاسخ در اين زمينه کار ما نيست اما درباره رسانههاي ديجيتال بسيار فعال هستيم و توانايي صادرات نرم افزار به کشورهاي ديگر را داريم.
نشست وزير ارشاد و تعدادي از معاونان و مسئولان اين وزارتخانه با نمايندگان تشکلهاي دانشجويي و فعالان جوان عرصه فرهنگ و هنر عصر ديروز (سوم شهريور) در محل دبيرخانه شوراي فرهنگ عمومي برگزار شد.