به گزارش مشرق به نقل از رجانيوز، موفقيت اين برنامه را بايد در کاراکتر خاص نادر طالب زاده جست و جو کرد. او مدت زيادي از عمر خود را امريکا زندگي کرده و ظهور انقلاب اسلامي را از منظر يک شهروند غربي رصد کرده و از آن جا که تخصصش رسانه و سينما است، آثار بين المللي انقلاب اسلامي را بر گفتمان غالب سينما و رسانهاي غرب به خوبي مشاهده کرده است. او بعد از بازگشت به ايران سال ها با شهيد مرتضي آويني همقطار بوده است و افکار "مرتضي" نيز در شکل گيري شخصيت پساانقلابياش بيتأثير نبوده است.
"رازِ" "نادر" که براي مخاطب جذابيتي رازگونه و نادر دارد، برخاسته از همين موقعيت متفاوت و ويژهاي است که او در زندگياش داشته است. "راز" داراي تم کلي "آخرالزمان و انقلاب اسلامي" است؛ مفاهيمي که طالبزاده شخصا بسيار به آن ها علاقه دارد.
براي بينندهي ايراني که هميشه از درون متن ايران به جهان برون نظر ميافکنده است، تجربهکردن نگاهي از بيرون به درون انقلاب اسلامي و مشاهدهي نسبت انقلاب با جهان از موضعي مرتفع بسيار جذاب است. موضوع تقابل پارادايم حاکم بر هاليوود معاصر که همان سينماي ماورايي و آخرالزماني يهود است با انقلاب اسلامي ايران که محور و قطب تحولات آخرالزماني جبههي شيعه است، پرسپکتيوي است که تا به حال کمتر به مخاطب ايراني عرضه شده است. تحقق آرمانهاي جهاني پيامبر دوران معاصر، خميني کبير (ره)، مثل «صدور انقلاب» و «جهاد براي تشکيل حکومت جهاني اسلام» که شايد از نظر عامهي مردم ما کارکردي شعار گونه پيدا کرده بود در اين برنامه با مثالهاي عيني نشان داده ميشود و مخاطب خود را در خط مقدم اين جبههي مقدس مييابد. حالا ابعاد جديدتر و رئالتري از «جنگ نرم»ي که رهبر فرزانهي انقلاب به آن مکرر اشاره ميکند نمايان ميشود.
طالبزاده از هجمه خبرنگاران و مستندسازان غربي به انقلاب اسلامي ميگويد و از دروغپردازيهاي مکرر آنها براي سرکوب «انفجار نور»ي که هژموني ظلماني غرب را به چالش کشيده است.
حاج سعيد قاسمي همکار سابق طالب زاده از جنگ يوگسلاوي ميگويد؛ از تأثير معنوي شگفت آوري که مسلمانان بوسني از تيم مستندساز شهيد آويني ميگرفتند؛ چه آنها دانسته يا نادانسته مناديان انقلاب اسلامي در آن قطعه از کرهي خاکي بودهاند.
رامينِ مو بلوند و چشمآبي نيز که سالها در آلمان زيسته و با اجازهنامهي امام خميني (ره)، امام جمعه و جماعت يکي از جوامع اسلامي آلمان بوده است از «ذوبِ در ولايتها»يي ميگويد که نه ايرانياند و نه رهبر انقلاب اسلامي را از نزديک ديدهاند! اين بار نيز مخاطب از نمونهي ديگري از تأثير عميقي که انقلاب اسلامي در نفوس مسلمانان آلمان داشته است شگفتزده ميشود.
راز با دکتر عباسي از لاست و فرار از زندان و 00 44 حرفهاي زيادي مي زند و ميگويد که چرا هاليوود اين روزها به سراغ ميکائيل مي رود و در عين حال بر جمال جبرئيل چنگ مي اندازد . و ما ميمانيم و رمز آن عکس « امام و آقا » که در قهوهخانه آن مرد کشميري بود . اين تصاوير مال « سيانان » و « بيبيسي » و فاکس نيوز نيست . اينها را حلقه آويني ضبط کرده است . « راز » به واسطه رمزش البته تلخ هم است .
مسئول مستندهاي پرستيوي و مرضيه هاشمي يکي از مجريهاي امريکايي و مسلمان برنامههاي اين شبکه از اقبال چشمگير مخاطبان غربي به اين رسانهي جمهوري اسلامي ايران ميگويد. غرب بعد از سالها يکه تازي در عرصهي رسانه و مديريت افکار عمومي رقيبي پيدا کرده است که حرفهاي نگفته و جالب زيادي براي مخاطبين غربي دارد. و اين بار اين رقيب، بلندگويي است که به وسيلهي انقلاب اسلامي ايران برافراشته شده و تبديل به تريبوني بينظير براي صداهاي سانسور شده و سينههاي پر از حرف خبرنگاران و روشنفکران عدالتخواه غرب شده است. پرستيوي ابزار جنگ نرمي است که اين باز از طرف ايران عليه امپراطوريهاي پوشالي غرب به کارگرفته شده است و هنوز ظرفيتهاي زيادي در پيش رو دارد.
"راز" توانسته است گوشهاي از افقهاي روشن و مناظر دوردستي را که امام خميني براي انقلابمان ترسيم کرده بود به مخاطب نشان دهد. "راز" با نشان دادن انفعال غرب در جبههي ايران، روحيهي خودباوري را که لازمهي يک امت انقلابي است بازتوليد ميکند. «راز» با ترسيم ابعاد مختلف تقابل فرهنگي و رسانهاي ايران و غرب، مخاطب را در شناسايي مصاديق جنگ نرم ياري ميدهد.
برنامهي "راز" با اجراي نادر طالب زاده با رويکرد و موضوعي منحصر به فرد و تجربه نشده از اول ماه مبارک رمضان به روي آنتن رفته است و تاکنون با استقبال بينظيري از طرف مخاطبين رو به رو شده است.