کد خبر 46480
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۴

خالکوبي ورزشکاران اعتراض مسوولان ورزش را به دنبال داشته، اما عملا برنامه اي براي برخورد با ورزشکاران متخلف وجود ندارد.

به گزارش مشرق به نقل از شفاف، خالکوبي ورزشکاران اعتراض مسوولان ورزش را به دنبال داشته، اما عملا برنامه اي براي برخورد با ورزشکاران متخلف وجود ندارد.
اگر در گذشته « خالکوبي » روي بدن برخي افراد خاص نقش مي بست، امروز اين پديده وارد دايره ورزش شده و مشتريان زيادي را نيز براي خود دست و پا کرده است.

اين روزها انجام خالکوبي براي ورزشکاران بسيار راحت شده است. حال ديگر خبري از سوزن و رنگ نيست، برچسب هايي به بازار آمده که در چند ثانيه به بدن ورزشکاران مي چسبد و براحتي آب خوردن نيز پاک مي شود.

وقتي علي آبادي معترض شد
در دهه پنجاه ، شصت و يا شايد هم هفتاد، خالکوبي ميان ورزشکاران رايج نبود؛ البته اين به آن معنا نيست که تحت هيچ شرايطي مشاهده نمي شد. در دهه هاي گذشته افراد نقش و نگار و جملات دوست داشتني خود را روي قسمت هايي از بدن مي زدند که ديده نمي شد، مثل کمر و يا شايد هم قسمت بالاي بازو.

با ورود به دهه هشتاد، خالکوبي جاي خود را ميان ورزشکاران باز کرد؛ تا جايي که اعتراض مسوولان ورزش را نيز به دنبال داشت. يکي دو سال قبل و به واسطه خالکوبي هاي عجيب روي بازوي تعدادي از بسکتباليست ها علي آبادي رييس وقت سازمان تربيت بدني اعلام کرد: جوانان ما بسيار فهيم هستند و مطمئنا مي‌توان با در نظر گرفتن برنامه‌هاي فرهنگي خاص اين مشکل‌ها را به زودي برطرف کرد.
او اين حرف‌ها را در پاسخ به اين پرسش که "چه راهکارهايي براي جلوگيري از خالکوبي ورزشکاران در نظر گرفته شده"، به زبان آورد اما از آن زمان تاکنون نه تنها خالکوبي‌ ميان ورزشکاران کم نشده بلکه اين پديده بيش از پيش نيز شايع شده است!

 

نيکبخت مارمولک کشيد
حدود 5 سال پيش انتشار تصاويري از خالکوبي نيکبخت واحدي که روي پايش تصوير يک مارمولک را کشيده بود سر و صداي زيادي به راه انداخت. نيکبخت مجبور شد با فشار سازمان ليگ آن را پاک کند، اگرچه همين حالا کسي نمي‌داند که آيا او خالکوبي جديدي دارد يا نه. بعدها انتشار تصاويري از شيث رضايي ، حسين بادامکي ، مهدي شيري و ... هم نشان از شيوع اين پديده ميان فوتباليست‌ها داشت تا اينکه چند روز قبل انتشار تصاوير جديد روي ساق پاي برهاني ثابت کرد قضيه جدي تر از اين حرف‌هاست.

خالکوبي مي کنند تا به چشم بيايند
از نسل جديد فوتباليست هاي ايراني مي توان عليرضا نيکبخت واحدي را به عنوان اولين فوتباليستي معرفي کرد که روي بدن خود خالکوبي انجام داد. در همان زمان( 5 سال قبل) خالکوبي نيکبخت سوژه برخي محافل ورزشي شد تا جايي که زمزمه هايي مبني بر احتمال محروميت او از سوي سازمان ليگ شنيده شد . اما با گذشت چند روز نه تنها اين بازيکن محروم نشد؛ بلکه نيکبخت مدعي گرديد که خالکوبي اش منافاتي با منشور اخلاقي ندارد: « مطمئن هستم خالکوبي من با منشور منافاتي ندارد چون تا امروز بعيد مي‌دانم فردي آن را در زمين بازي روي پاي من ديده باشد، چرا که هميشه با جوراب بلند به ميدان رفته‌ام.»

يکي از همبازيان وقت نيکبخت که شاهد خالکوبي اين بازيکن بوده در اين خصوص مي گويد: برخي از فوتباليست ها خالکوبي مي کنند تا در چشم باشند. البته طرف صحبتم نيکبخت نيست اما فوتباليست ها براي جلب توجه چنين کارهايي را مي کنند.

شيث با نقش و نگار بازگشت
بعد از نيکبخت نوبت به مدافع جنجالي پرسپوليس رسيد تا با خالکوبي خود خبرساز شود. فصل پيش و در يکي از تمرينات پرسپوليس برخورد مجتبي شيري با شيث رضايي شکستگي بيني مدافع پرسپوليس را به همراه داشت.

شيث براي جراحي بيني خود چند صباحي خانه نشين شد اما به محض بازگشت تمام بازيکنان پرسپوليس مشاهده کردند که خالکوبي درشتي روي ساق پاي او نقش بسته است. عکس زير گواه اين ادعاست:

غفلت منشور اخلاقي
عدم برخورد با نيکبخت و شيث اين شائبه را بوجود آورد که منشور اخلاقي سازمان ليگ توجه اي به خالکوبي ندارد. مطالعه قسمتي از منشور اين موضوع را به اثبات مي رساند: « منشور اخلاقي بازيکنان را از پوشيدن لباسهاي جلف، تنگ، بدن‌نما و مارک دار اجنبي با تبليغات خلاف عرف و اخلاق که در شأن ورزشکار قهرمان و الگوي برتر نيستند، منع مي کند. همچنين در منشور اخلاقي از آنها خواسته‌ شده نسبت به مدل قيافه( موي سر و محاسن) از ارائه مدل هاي آرايشي غيرمتناسب با شئونات فرهنگي جامعه که موجب ترويج، بسط و گسترش فرهنگ اجنبي و بيگانه مي‌شود، جدا خودداري کنند. از نظر منشور حتي همراه داشتن زيورآلات گردنبند، گوشواره، انگشتر، قاب سر(تل و …) در مسابقات ممنوع است.»

عزيزمحمدي: نمي توانيم برخورد کنيم
رييس سازمان ليگ اعتقاد دارد ديده شدن خالکوبي بازيکنان تنها در شرايطي با منشور اخلاقي منافات دارد که اين اتفاق در مسابقه‌هاي رسمي رخ دهد. عزيزمحمدي در اين خصوص به برنا مي گويد: « يک فوتباليست وقتي در ميدان رسمي فوتبال حاضر مي‌شود بايد ظاهري مناسب داشته باشد و قسمت‌هايي از بدن او که در دوربين مشخص است به هيچ عنوان نبايد خالکوبي داشته باشد. بازيکناني که خالکوبي دارند و در تمرينات آن را با چسب مي‌پوشانند به نوعي مراعات مي‌کنند و ما هم نمي‌توانيم آنهايي که خالکوبي مي‌کنند را محروم کنيم چون براي ما، ملاک بازي‌هاي رسمي است که چنين خالکوبي‌هايي در بدن بازيکن ديده نشود. »

 

صحبت هاي رييس سازمان ليگ برتر نشان دهنده آن است عزم جدي براي برخورد با خالکوبي ورزشکاران وجود ندارد؛ زيرا اگر اين اراده وجود داشت پس از نيکبخت و شيث رضايي نوبت به برهاني جوان نمي رسيد که شکل و شمايل عجيبي را روي ساق پاي خود حک کند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس