کد خبر 45978
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۳

سايتهاي مجرم با اعلام فهرست مصاديق محتواي مجرمانه فضاي مجازي از سوي از سوي کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه فيلتر مي شوند که بر اساس گفته رئيس مرکز توسعه فناوري اطلاعات وزارت ارشاد تنها مسئول پالايش فضاي مجازي است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، طبق ماده (22) قانون جرائم رايانه اي قوه قضائيه موظف است نسبت به ايجاد کميـته تعيين مصاديق محـتواي مجرمانه در محل دادستاني کل کشور اقدام کند.
اعضاي اين کميته شامل وزير يا نماينده وزارتخانه هاي آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوري اطلاعات، اطلاعات، دادگستري، علوم،‌ تحقيقات و فناوري، فرهنگ و ارشاد اسلامي، رئيس سازمان تبليغات اسلامي، رئيس سازمان‎ صدا و سيما و فرمانده نيروي انتظامي، يک نفر خبره در فناوري اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي و يک نفر نماينده مجلس شوراي اسلامي به انتخاب کميسيون حقوقي و قضايي و تاييد مجلس شوراي اسلامي است و رياسـت کميته بر عهده دادستان کل کشور خواهد بود.
متعاقب اين اقدام به موجب آيين نامه اجرايي قانون جرايم فضاي سايبر، دبيرخانه اي به رياست دادستان کل کشور در محل اين دادستاني و به منظور هماهنگي امور مربوط و اتخاذ تمهيدات اجرايي لازم در جهت عمليايت شدن مفاد قانون مزبور نيز تشکيل شد.
در راستاي وظايفي که تعيين شد، کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه "موضوع ماده 22 قانون جرايم رايانه اي"، مبادرت به احصاء فهرست مصاديق محتواي مجرمانه فضاي مجازي کرد.
اين فهرست در پنج محور "محتواي عليه عفت و اخلاق عمومي"، " محتواي عليه مقدسات اسلامي"، " محتواي عليه امنيت و آسايش عمومي"، "محتواي عليه مقامات و نهادهاي دولتي و عمومي" و "محتوايي که براي ارتکاب جرايم رايانه‌اي و ساير جرايم به کار مي ‌رود" تدوين شد و تمامي ارائه دهندگان خدمات دسترسي و ميزباني نيز مکلف شدند چنانچه با يکي از مصاديق مصرحه در اين فهرست مواجه شدند بلافاصله مراتب را به دبيرخانه مستقر در دادستاني کل کشور اعلام کنند.
دبيرخانه کارگروه نيز با بررسي گزارشهاي واصله نسبت به مجرمانه بودن يا نبودن، تصميم نهايي را اتخاذ و در صورت احراز محتواي مجرمانه نسبت به پالايش اقدام کنند و مراتب توسط دبيرخانه به مراجع قضائي ذيربط براي تعقيب کيفري مقتضي اطلاع دهند.
مصاديق جرائم فضاي سايبر
در بخش مصاديق محتوايي که براي ارتکاب جرايم رايانه اي و يا معامله داده ها يا نرم افزارهاي که صرفا براي ارتکاب جرايم رايانه اي به کار مي رود را از مصاديق جرايم رايانه اي دانسته است.
علاوه بر اين موارد زير جز مصاديق جرايم رايانه اي قرار مي گيرد:
ـ فروش، انتشار يا در دسترس قرار دادن غيرمجاز گذر واژه ها و داده هايي که امکان دسترسي غيرمجاز به داده ها با سامانه هاي رايانه اي يا مخابراتي دولتي يا عمومي را فراهم مي کند
ـ انتشار يا در دسترس قرار دادن محتويات آموزش دسترسي غيرمجاز، شنود غيرمجاز، جاسوسي رايانه اي، تحريف و اخلال در داده ها يا سيستم هاي رايانه اي و مخابراتي
ـ آموزش و تسهيل ساير جرايم رايانه اي
ـ انجام هر گونه فعاليت تجاري و اقتصادي رايانه اي مجرمانه مانند شرکتهاي هرمي
-انتشار فيلترشکن ها و آموزش روشهاي عبور از سامانه هاي فيلترينگ (بند ج ماده 25 قانون جرايم رايانه اي)
ـ تبليغ و ترويج اسراف و تبذير
ـ انتشار محتواي حاوي تحريک، ترغيب، يا دعوت به اعمال خشونت آميز و خودکشي
-تبليغ و ترويج مصرف موادمخدر، مواد روان گردان و سيگار
ـ باز انتشار و ارتباط (لينک) به محتواي مجرمانه تارنماها و نشاني هاي اينترنتي مسدود شده، نشريات توقيف شده و رسانه هاي وابسته به گروهها و جريانات منحرف و غير قانوني
ـ تشويق، تحريک و تسهيل ارتکاب جرائمي که داراي جنبه عمومي هستند از قبيل اخلال در نظم، تخريب اموال عمومي، ارتشاء، اختلاس، کلاهبرداري، قاچاق موادمخدر، قاچاق مشروبات الکلي و غيره
ـ انتشار محتوايي که از سوي شوراي عالي امنيت ملي منع شده باشد
- تشويق و ترغيب مردم به نقض حقوق مالکيت
ـ معرفي آثار سمعي و بصري غير مجاز به جاي آثار مجاز
- عرضه تجاري آثار سمعي و بصري بدون مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي
تعيين مصاديق مجرمانه در دادستاني کل کشور
عيسي زارع پور رئيس مرکز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال با بيان اينکه اين مرکز عضو کارگروه فيلترينگ در دادستاني کل کشور است اظهار داشت: به منظور فيلترينگ پايگاههاي اينترنتي کارگروه فيلترينگ در دادستاني کل کشور ايجاد شد تا مصاديق محتوايي مجرمانه را تعيين کنند.
وي با بيان اينکه اين کارگروه فهرست مصاديق محتواي مجرمانه را تدوين و اعلام کرده است يادآور شد: در اين فهرست مصاديق مجرمانه اينترنتي در 5 محور مشخص شده است. اين مصاديق بر اساس قوانين کشور تدوين شد.
رئيس مرکز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال تاکيد کرد: در حال حاضر فيلترينگ بر اساس معيارهاي تعيين شده در کارگروه فيلترينگ انجام مي شود.
آمار دقيق فيلترينگ در دست نيست
بر اساس آمارهاي تاييد نشده اي 10 درصد از سايتهاي داخلي طبق معيارهاي تعيين نشده فعاليت مي کنند که بر اساس مصاديق مجرمانه محتوايي اين سايتها فيلتر مي شوند.
در عين حال زارع پور با بيان اينکه آمار دقيقي از سايتهاي فيلتر شده در دست نيست خاطرنشان مي کند: ضوابط اعلام شده از سوي کارگروه فيلترينگ، معيارهاي فيلترينگ است از اين رو پايگاه هاي اينترنتي که فيلتر مي شود حاکي از عدم رعايت اين ضوابط و معيارها است.
ارقام هزينه کرد فيلترينگ کذب محض است
وي ارقام اعلام شده در خصوص هزينه هاي فيلترينگ را کذب محض دانست و توضيح داد: در خصوص هزينه هاي فيلترينگ رقم 18 ميليارد تومان ذکر شد که در مصاحبه اي اين رقم به عنوان بودجه مرکز اعلام شد و به اشتباه اين عدد را به عنوان هزينه هاي فيلترينگ در رسانه ها اعلام کردند.
زارع پور با تاکيد بر اينکه فيلترينگ بر عهده نهاد ديگري است اضافه کرد: متولي امر فيلترينگ وزارت ارشاد نيست که بخواهد در اين زمينه بودجه اي را اختصاص دهد.
وظايف وزارت ارتباطات و ارشاد در زمينه فيلترينگ
زارع پور با تاکيد بر اينکه فيلترينگ از وظايف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيست اضافه کرد: فيلترينگ از جمله وظايف وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات است از اين رو اين وزارتخانه در سامانه هاي فيلترينگ خود پيش بيني هاي لازم را به عمل مي آورد.
رئيس مرکز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه هاي ديجيتال به وظايف وزارت ارشاد در حوزه فيلترينگ اشاره کرد و گفت: وزارت ارشاد در زمينه فيلترينگ، پالايش فضاي مجازي را بر عهده دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس