به گزارش مشرق به نقل از تابناک، در حالي که مديران ليگ براي تحقق اين آروز تلاش بسياري کردند، يکي پس از ديگري و با حسرت، اين روياي دست نيافتني را فرياد ميزدند.
صدا و سيماي ايران بر خلاف عرف رايج در دنيا، حاضر نبود بابت پربينندهترين برنامه هفتگياش ـ که هزينهاي هم براي ساخت آن متحمل نميشد ـ پولي پرداخت کند و فرياد باشگاههايي که هر از گاه، تهديد ميکردند اجازه ورود دوربين سيما به ورزشگاهها را نخواهند داد، به جايي نميرسيد؛ ولي سرانجام اين فريادها نتيجه داد و صدا و سيما کمي انعطاف پذير شد.
بنا بر اين گزارش، رئيس سازمان ليگ برتر، با بيان اينکه حق واقعي پخش تلويزيوني و تبليغات محيطي مسابقات ليگ برتر 150 ميليارد تومان است، گفت: در ليگ دهم، قرارداد سازمان ليگ و صدا و سيما، سيزده ميليارد تومان بوده و اين نشان ميدهد، فوتبال تا رسيدن به حق واقعي خود فاصله بسياري دارد.
به همين منظور، روز گذشته، نشستي با معاونين سازمان صدا وسيما پيرامون ليگ يازدهم و قرارداد فصل جديد مسابقات ليگ داشتيم که ترجيح مي دهم درباره جزييات اين نشست سخن نگويم، ولي مطمئن باشيد، حق پخش تلويزيوني در ليگ يازدهم، قطعا افزايش خواهد يافت، حال آن که هنوز درباره رقم دريافتي براي سال جديد، توافق نهايي نشده است.
اين گزارش ادامه داد، کفاشيان، رئيس فدراسيون فوتبال ايران، صداوسيما را تهديد کرد که اگر مبلغ اندک حق پخش تلويزيوني مسابقات ليگ برتر را تغيير ندهد، اجازه پخش بازيهاي ليگ يازدهم را به تلويزيون نخواهد داد.
اينها همه در حالي است که ماجراي حق پخش تلويزيوني مسابقات فوتبال از سالها پيش در فوتبال ايران مطرح بوده و هست، ولي گويا، در يازدهمين دوره ليگ برتر، اين قضيه با ظرافت کامل زير ذره بين برود و در صورتي که مسئولان سيما، مبلغ مورد نظر فدراسيون فوتبال و سازمان ليگ برتر را پرداخت نکنند، در ليگ يازدهم، اجازه پخش مسابقات فوتبال به سيما داده نخواهد شد.
البته شايد اين بحث جدي گرفته نشود، ولي شرايط ليگ يازدهم کاملا متفاوت است و مديران تيم ها براي رفع مشکلات مالي تيم خود، ناچارند به حمايت قاطع از اين طرح بپردازند.
فراموش نکنيم که نمايندگان مجلس در پاييز سال گذشته نيز در قانون پنجم توسعه، مصوبه اي تصويب کردند که بنا بر آن، سازمان هاي دولتي، از هزينه کردن در ورزش حرفهاي منع شدند.
بنابراين، با ممنوعيت بودجه تيم هاي صنعتي در فصل آينده، بايد منتظر ماند و ديد که وقتي تيم هايي همچون سپاهان در فصل آينده در شرايط مشابه با ديگر تيم ها قرار گيرند، مي توانند همچنان يکه تازي کنند، يا اين که وقتي کفگير آنها هم به ته ديگ خورد، معني کمبودها را بفهمند و مجبور شوند با سيلي، صورتشان را سرخ نگه دارند و به گفته اي، ترمزشان کشيده مي شود؟!
گفتني است، براي نخستين بار در دوره رياست محسن صفايي فراهاني بر فدراسيون فوتبال، کارهايي انجام گرفت تا اين مشکل با تصويب طرحي قانوني در مجلس ششم برطرف شود که البته اين تمهيد هم در رفت و برگشت به شوراي نگهبان به يکي از منازعات سياسي تبديل شد و سرانجام به جايي نرسيد.
اين گزارش يادآور مي شود، با تغيير دولت در سالهاي گذشته و يکدست شدن فضاي سياسي و هماهنگي ميان دولت، مجلس و صداوسيما، انتظار ميرفت به دور از قيل و قال سياست، اين مشکل فوتبالي حل شود و در اين راستا نيز رايزنيهايي ميان مسئولان ارشد رسانه ملي و مديران باشگاهها شد.
و به اين ترتيب بود که در نشست شوراي مرکزي اتحاديه فوتبال، مديران باشگاه پرسپوليس، استقلال، سپاهان و پاس به عضويت کميته پيگيري حق پخش تلويزيوني مسابقات فوتبال از طريق مجلس اسلامي درآمدند.