کد خبر 45701
تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۷

انديشکده هريتج با انتشار مقاله اي عنوان کرد: مرگ بن لادن مباحث جديدي را در زمينه مبازره با تروريسم به ميان آورد. سخناني که به دنبال راهي جديد براي مبارزه و پايان دادن به جنگ با تروريسم هستند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، انديشکده هريتيج در مقاله اي به بررسي راهبرد آمريکا بعد از مرگ بن لادن پرداخت که متن کامل آن به شرح زير است: مرگ بن لادن را بايد پيروزي بزرگ در جنگ بلندمدت با ترويسم حساب کرد، اما باراک اوباما در سخنراني اش آغازعملياتي جديد را اعلام کرد و اذعان داشت جنگ هنوز به پايان نرسيده است. رئيس جمهور آمريکا و گنکره بايد براي به اتمام رساندن جنگ ، فکر تازه اي بينديشند؛ فکري که به تعهدي مستمر نياز دارد.

اکنون براي پايان دادن يا کم کردن تلاش براي شکست تهديدات تروريستي فراملي و فرامرزي، زمان مناسبي نيست؛ تهديداتي که آمريکا و دوستان و هم پيمانان اين کشور را نشانه رفته اند. براي حصول اطمينان از اينکه امثال گروه القاعده هيچگاه مردم آمريکا را با حوادثي نظير ??سپتامبر تهديد نخواهند کرد، واشنگتون بايد دست به اقدامات اساسي و تعيين کننده بزند.

* مرحله اول: پايان دادن به جنگ در افغانستان و عراق

با منهدم کردن و تسلط بر پايگاه هاي ساحلي گروه القاعده در هردوکشور فوق، آمريکا بايد با تمام توان به حمايت و پشتيباني خود از افغانستان و عراق ادامه دهد تا آنها ظرفيت و توانايي لازم براي اداره امور و محافظت از خود را بدست آورند. اولين اقدام گروه القاعده و طالبان، تلاش آنها براي بازگشت به صحنه ي جنگ را به نمايش خواهد گذاشت و اهداف احتمالي اين گروه، اهدافي خواهند بود که با انهدام يا تخريب آنها، شرافت و اعتبار مردم آمريکا خدشه دار خواهد شد.
علاوه براين، استقرار مداوم و قدرتمند ايالات متحده در افغانستان در اعمال و ادامه ي فشار برروي کشور پاکستان، ضروري خواهد بود؛ فشاري که باعث خواهد شد تا پاکستان در حيات خلوت خود بدنبال رهبران طالبان و کروه القاعده باشد. تعهد چندجانبه آمريکا به افغانستان تنها باعث خواهد شد تا کشور پاکستان بجاي حذف اين گروه ها، به مديريت آنها ترغيب شود.

* مرحله دوم: وجود تروريسم را انکار نکند

ايالات متحده بايد بازداشتگاه هاي خليج گوانتانامو را باز نگه دارد و براي انجام بازرسي و بازداشت هاي خود، سياست هاي اثرگذار بلند مدتي را تدوين کند. براساس گزارش ها، فرآيند پروژه پايان بن لادن در خليج گوانتانامو آغاز شد؛ جائيکه بازجوئي هاي قانوني باعث شد تا بازداشتي هاي اين زندان، اطلاعاتي ارزشمند و حياتي را در اختيار نيروهاي نظامي قرار دهند. امکانات بازداشتگاه خليج گوانتانامو بسيار عالي مي باشند و طرز برخورد با بازداشتي ها، بسيار مناسب است. کنگره بايد تا زمانيکه واقعا نيازي به استفاده از اين امکانات نباشد، از تخصيص بودجه براي بستن آن اجتناب کند.
رئيس جمهور و کنگره بايد قانوني را تصويب کنند که حقوق افرادي بي دفاعي که کشور آنها درحال جنگ است را بخوبي توصيف و رعايت کند و مرز مشخصي بين افراد بي دفاع جنگ زده، اسراي جنگي و بزهکاران داخلي قائل شود؛ قانوني که شامل زندانيان کنوني و دستگيرشونده هاي آينده شود. همچنين، کنگره و رئيس جمهور بايد بودجه اي کامل را براي ماموريت هاي نظامي اختصاص دهد و دادستان کل آمريکا بايد بهترين دادستان هاي دولت را به اين ماموريت ها بفرستد.

* مرحله سوم: در جبهه داخلي هوشيار عمل کند

پس از حوادث ??سپتامبر تاکنون، حداقل ?? مورد توطئه عمليات تروريستي که هدف تمامي آنها ايالات متحده بوده است، نافرجام مانده است. ?مورد از آنها در شبه جزاير عربي و توسط القاعده انجام شده اند. ديگر تهديدات، داخلي بودند. امنيت کشور، بخشي حياتي و مهم از حفظ ملت در آرامش و امنيت است و علاوه بر همکاري و حمايت بخش هاي خصوصي، مجامع مختلف و تک تک شهروندان، نيازمند هماهنگي و اتحاد ميان تلاش هاي حکومتي، ايالتي و محلي مي باشد. ابزاري مانند قانون ميهن دوستي، در ايجاد اختلال و خنثي سازي توطئه هايي تروريستي که ايالات متحده را هدف قرار داده اند، ضروري و حياتي مي باشند و کارآمدي آن به اثبات رسيده است.

* مرحله چهارم: انجام موارد امنيتي بيهوده را متوقف کنيم

ثابت شد که بسياري از لوايح و قوانيني که پس از حوادث ??سپتامبر مطرح شدند، بي استفاده و ناکارآمد بودند که در صدر ليست آنها، سامانه پيشنهادي استفاده از رموز رنگي در حوزه ي امنيت ملي بود که اخيرا توسط سازمان امنيت ملي نوشته و مطرح شده بود. درخواست هاي احمقانه ديگري وجود دارند که از جمله آنها مي توان به خواسته غيرواقع بينانه بازرسي ???% کانتينرهاي کشتي اقيانوس پيما، بازرسي بدني کامل تمام افراديکه از کشور خارج مي شوند و به تعليق درآوردن توسعه برنامه ي ابطال ويزاهاي متفرقه اشاره داشت. ايالات متحده به يک برنامه امنيت ملي احتياج دارد که علاوه بر توسعه و تضمين رونق، شکوفايي و آزادي عمل، ايجاد امنيت نيز بکند. براي پيروزي در يک جنگ طولاني، آمريکا نيازمند برنامه اي است که انعطاف پذيري و آزادي خواهي آنها را بيشتر و دشمنان را تضعيف کند.

* مرحله پنجم: شرايط پدافند عمومي را فراهم کنيم

ارتش ايالات متحده، بنيان و پايه اصلي قدرت آمريکا است. اين قدرت نه تنها براي پيروزي در يک جنگ طولاني بلکه براي محافظت از تمامي منافع و حقوق حياتي مردم آمريکا، لازم است. شايد اين احساس باور وجود داشته باشد که عملياتي که عليه بن لادن انجام شد، ماهيت عمليات سري را تائيد مي کند و اينکه آنها، "گزينه اي ساده " هستند - راه حلي ساده و کم هزينه که جوابگوي تمامي مشکلات امنيتي آزاردهنده کشور هستند . درواقع ماجرا اينگونه نيست، اين عمليات تنها يکي از گزينه هاي موجود مي باشد.
بعنوان مثال، اگرچه عمليات سري که عليه بن لادن انجام شد، دستاورد بزرگي بود، اما هيچوقت بدون عمليات نظامي که در افغانستان انجام شد امکان پذير نبود؛ عملياتي که اسراي جنگي را دستگير کرد و بعنوان پايگاهي براي جمع آوري اطلاعات و برنامه ريزي و آغاز عمليات عليه بن لادن، عمل کرد. تمامي اجزا و ابزار موجود در توان ملي مورد نياز مي باشند. درصورتيکه از آنها به درستي استفاده شوند، هريک مي تواند استحکام بخش ديگري باشد. هيچکدام جايگزيني براي امکانات ديگر نيست.

اکنون زمان مناسبي براي ساده گرفتن مسائل دفاعي نيست. صحبت درمورد استحکام مجدد، مي تواند پيام اشتباهي را به دشمنان آمريکا برساند و زندگي مردان و زنان نظامي آمريکا را به خطر بياندازد که مجبور خواهند شد تا در آينده، عمليات نظامي بيشتري را فرماندهي کنند. حذف موارد زائد و اضافي يک دستاورد ارزشمند است، اما هرگونه بودجه اي که بواسطه ي کارآيي و کارآمدي در پدافندهاي دفاعي حاصل مي شوند را بايد داخل خود ارتش سرمايه گذاري کرد تا هرگونه هزينه ي به روز رساني يا توسعه ي تجهيزات نسل آينده را جبران کند.

رئيس جمهور و کنگره بايد براي توسعه پدافندهاي دفاعي کشور براي ? سال مالي آينده ، بطور متوسط مبلغ ???ميليارد دلار را براي هرسال تخصيص دهد - اين مبلغ پيشنهادي بجز بودجه مورد نياز براي عمليات هاي غيرمترقبه و پيش بيني نشده مي باشد. کنگره بايد بودجه ي دفاعي را به اندازه ي کافي کارآمد قراردهد و مبالغ بدست آمده از انجام اصلاحات و ساماندهي را در ارتش امريکا سرمايه گذاري کند تا هرگونه هزينه ي به روز رساني يا توسعه ي تجهيزات نسل آينده را جبران کند.

* هنوز براي اعلام پيروزي زود است

آمريکا هنوز در جنگ طولاني مدت به پيروزي نرسيده است. ايالات متحده و دوستان و هم پيمانان اين کشور مي توانند پيروز اين ميدان باشند اما اين امر نيازمند شجاعت و تعهد مستمر - همانند نمونه اي که نيروهاي مسلح آمريکا نمايش دادند - است. اکنون رئيس جمهور آمريکا و کنگره نياز دارند تا با درايت و کاملا مصمم رفتار کرده و گام بعدي را بدرستي بردارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس