به گزارش مشرق به نقل از فارس، راديو فردا ارگان فارسي زبان سازمان سيا در گزارشي به اعتراف مقامات اسراييلي درباره حمله سايبري به تاسيسات هسته اي اين رژيم پرداخته است.
اين گزارش مي نويسد:
براي نخستين بار در دورهاي که از "نبرد سايبري " ميان دو دشمن سرسخت خاورميانه؛ اسرائيل و ايران سخن ميرود، يک مقام ارشد امنيتي اسرائيل اعتراف کرده است که صنايع کليدي کشورش هدف تلاشهايي در راستاي حمله سايبري بيگانگان بوده است.
يووال ديسکين، فردي که در سالهاي اخير رياست شباک، تشکيلات امنيت داخلي اسرائيل (سازمان موسوم به "شين بت ") را برعهده داشته و قرار است يکشنبه پانزدهم مه اين پست را به يورام کهن، يک اسرائيلي ايراني تبار، تحويل دهد، در يکي از آخرين سخنرانيهاي خود در مقام رياست شباک، به حملات سايبري بيگانگان به تأسيسات کليدي اسرائيل اذعان کرده است.
هرچند ديسکين اشاره اي به نام عواملي که در صدد حمله سايبري به صنايع اسرائيل بوده اند، نکرده است اما ارزيابيها ميگويد که ممکن است سخن از اقدام تلافيجويانه جمهوري اسلامي ايران باشد.
ايران در ماههاي اخير حملات سايبري به پارهاي از تاسيسات زيربنايي و مهم خود، به ويژه سايتهاي اتمي را تأييد کرده بود.
هرچند جمهوري اسلامي ايران صريحا نگفته است که آيا حمله کنندگان سايبري، اسرائيلي بوده اند، اما ژنرال عاموس يادلين، هنگامي که رياست سازمان اطلاعات نظامي ارتش اسرائيل را بر عهده داشت، گفته بود که کشورش به يک "ابرقدرت " در نبرد سايبري تبديل شده است.
هيچگاه معلوم نشد که يادلين که در صدر يکي از بستهترين نهادهاي اطلاعاتي و نظامي اسرائيل بود و خود نيز شخصيتي به شدت درونگرا داشت و هرگز رازهايي مانند حمله هوايي اسرائيل به تأسيسات اتمي سوريه يا کاروانهاي حامل سلاح در سودان را افشا نکرد، به چه دليل از مبدل شدن کشورش به "ابرقدرت " در نبرد سايبري آشکارا سخن گفته بود.
اين احتمال مطرح بود که اسرائيل ميخواهد به جمهوري اسلامي ايران هشدار دهد که اين کشور قادر است به تأسيسات کليدي ايران، از آب و برق و خطوط مواصلاتي گرفته تا اموربانکداري و مالي از راه کامپيوتري حمله کند.
در دوسال اخير همواره توجه جامعه جهاني به حملات ويروس رايانهاي به تأسيسات ايران معطوف بوده اما تا حال هيچ مقام اسرائيلي از اين امر که اين کشور نيز مورد حمله متقابل بوده است، سخني مطرح نکرده بود.
اکنون، آقاي ديسکين، رئيس شينبت از وجود پارهاي تلاشها و رد پاها جهت تلاش در حمله سايبري به تأسيسات کليدي اسرائيل سخن گفته و تأکيد کرده که نياز به تقويت توان مقابله با چنين تلاشهايي، جدي است زيرا روز به روز بر دامنه آن افزوده خواهد شد، و به گفته او، "خطر به آستانه در رسيده است ".
افزايش توان سايبري در خاورميانه تنها مختص اسرائيل نيست و سپاه پاسداران ايران نيز در سالهاي اخير واحد نبرد سايبري خود را گسترش داده و نظر به گسترش تهديدات براي ايران، اين مبارزه را بسيار جدي تلقي کرده است.
فرماندهان سپاه پاسداران آشکارا تأکيد کردهاند که براي سپاه سايبري خود اهميت بسيار قائل هستند، و تهديد کردهاند که اين نيروها عملياتي را نيز براي حمله به "دشمن " تدارک ديده و برخي موارد را حتي به عنوان ممارست، پيشتر آزمون کردهاند.