به گزارش مشرق، ناصر نبيپور رئيس هيئت مديره جامعه دامپزشکان کشوردرگفتوگو با خبرنگار ايلنا اظهار داشت: تب برفکي بيماري است که با زخم دهان و سم در حيوان خود را نشان ميدهد، سپس حيوان غذا نميخورد وتلف ميشود.
او ادامه داد: گفته ميشود اين بيماري کمتربين انسان ودام مشترک است اما بايد توجه داشت که سويههاي مختلفي از اين مرض وجود دارد که ممکن است براي انسان نيز خطرناک باشد، مانند سويه "هندي" که قبلا شيوع داشت يا سويه "آسيا تک" که در حال حاضر در کشورهايي که اغلب همسايگان شرقي ماهستند رايج شده است.
نبيپوراظهار داشت: متاسفانه به علت اينکه کشورهايي مانند پاکستان و افغانستان که درهمسايگي ما هستند، نهاد نظارتي منسجمي براي کنترل دامهاي خود ندارند، بيماريهايي از اين قبيل به سرعت در اين کشورها وبه تبع درمنطقه شايع ميشود.
او ادامه داد: ورود دام قاچاق آلوده از طريق همسايگان شرقي به کشورما که سازمان دامپزشکي روي آنها نظارت ندارد موجب شده تا مواردي از تب برفکي در ايران نيز مشاهده شود.
رئيس جامعه دامپزشکان کشوردراينباره توضيح داد:دراستانهايي مانند کرمان و برخي استانهاي مرزي همسايه پاکستان موارد از تب برفکي مشاهده شده است.
او با بيان اينکه تب برفکي مشکلات بسياري را براي صنعت دام کشورايجاد ميکند تصريح کرد:دامهاي بزرگ از اين بيماري بيشترين صدمه را ميبينند و لاغرشدن، کم شير شدن و تلفات اين دامها زيانهاي اقتصادي سنگيني به بارميآورد.
نبي پورتنها راه کنترل اين بيماري را کنترل مرزها در بحث ورود قاچاق دانست و افزود: رعايت بهداشت واقداماتي چون واکسناسيون ميتواند در کنترل بيماري موثر باشد اما آنچه تنها راه کنترل اين بيماري است ممانعت از ورود دام قاچاق به کشور و رعايت ايمني زيستي است.