به گزارش مشرق به نقل از مهر، اين کوسه 5.5 متري نر غول پيکر در پاييز سال 2009 در جزيره گوئادالوپ مکزيک مشاهده شد و توانست رکورد پيشين محققان از بزرگترين کوسه سفيد، کوسه سفيد ماده اي 5.1 متري به نام "کيمل" را شکسته و رکورد جديدي به ثبت برساند.
رکورد دار جديد "آپاچي" نام داشته و وزني برابر دو تن دارد. زماني که محققان اين کوسه را با دشواري هاي فراوان ناشي از تقلاي اين جاندار غول پيکر به روي عرشه کشتي تحقيقاتي خود منتقل کردند برچسبهاي ردياب ماهواره اي را به بدن او وصل کرده، نمونه خون جاندار را گرفته و دوباره او را در آب اقيانوس رها کردند. به گفته محققان بدن اين جاندار سرتاسر پوشيده از زخم بوده است.
در جهان ماهي هاي غول پيکر، معمولا ماهي هاي ماده ابعادي بزرگتر از ماهي هاي نر دارند زيرا براي حمل نوزادان خود به حجم بيشتري نياز دارند. با اينهمه محققان معتقدند حضور کوسه اي به بزرگي آپاچي در ميان کوسه هاي ماده امري غير عادي نيست، زيرا با وجود اينکه آپاچي کوسه اي عظيم الجثه است اما عظيم ترين کوسه اي نيست که ساکن اقيانوس ها است.
ارزش واقعي آپاچي به ابعاد بزرگ بدن اين جاندار نيست بلکه به تاثير اين جاندار در کمک کردن به کشف اسرار پيچيده رفتارهاي کوسه هاي سفيد بزرگ است. از اين رو محققان با نصب برچسبهاي ردياب به بدن آپاچي اکنون اين ماهي غول پيکر را تحت نظر گرفته اند تا ببينند به کجا سفر مي کند.
براي مثال مطالعات اخير نشان مي دهند کوسه هاي سفيد اقيانوس آرام در نقاطي ويژه در نزديکي سواحل تجمع مي کنند و سپس براي خوردن غذا به سمت "کافه اي" در مرکز اقيانوس حرکت مي کنند. اين جانداران معمولا پس از صرف غذا دوباره به همان نقطه اي که در آن تجمع کرده بودند باز مي گردند.
بر اساس گزارش نشنال جئوگرافيک، البته اين رفتار در حد يک فرضيه در مورد کوسه ها عنوان شده و در صورتي که آپاچي رفتاري متفاوت از خود بروز دهد، اين فرضيه رد خواهد شد. به طور کلي نشانه گذاري کوسه ها براي بررسي مسيرهايي که طي مي کنند مي تواند به فعالان محافظت از گونه هاي زيستي براي جلوگيري از منقرض شدن گونه ها کمک کند.