کد خبر 43788
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۷

عضو کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به تطابق 80 درصدي سريال"مختارنامه" با واقعيت تاريخي گفت: در مورد نقش زنان در جامعه در اين سريال مبالغه شده است. <BR>

به گزارش مشرق به نقل از مهر، حجت الاسلام سيدرضا اکرمي در پاسخ به اين پرسش که با توجه به ارتباط نزديک سه زن با مختار، نقش زنان را در اين مجموعه تلويزيوني چگونه ارزيابي مي کنيد، افزود: به نظر مي‌آيد که در اين سريال در مورد نقش زنان در جامعه قدري مبالغه شده و بعيد است که در نيمه دوم قرن اول هجري، زنان به شکلي که در سريال نمايش داده شده در شرايط اجتماعي خود نقش داشته باشند. مختار خانواده‌اي داشته که در جريان مبارزات ابن زياد در کوفه بودند، کوفه ‌ي که شهر نظامي و سياسي تلقي مي‌شد. پس حتي خانواده او بي خبر از اوضاع شهر نبودند، اما اين يک بحث و مسئله تاثيرگذاري آنها در جامعه بحثي ديگر است.
حجت الاسلام اکرمي با بيان اينکه عراق به ويژه کوفه در تاريخ اسلام وضعيتي سياسي و نظامي داشت و نمي‌توان گفت خانواده‌ها نسبت به مسائل سياسي شهر بيگانه بودند، عنوان کرد: در داستان کربلا وقتي اسرا را به کوفه آوردند و مردم به تماشا نشستند، حضرت زينب (س) بعد از نکوهش آنها فرمودند؛ اگر شما شيون مي‌کنيد پس مردان ما را چه کساني کشته‌اند. اين جمله نشان مي‌دهد که زنان در جامعه حضور داشتند، اما ميزان و درجه حضور و تاثيرگذاري آنها جاي بحث دارد و مي توان گفت که آنها به آن ميزان که در سريال "مختارنامه" نشان داده شده اند در جريان سياسي جامعه نقش نداشتند.

عضو کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با اعتقاد بر اينکه 80 درصد سريال "مختارنامه" با واقعيت تاريخي تطابق دارد، اظهار داشت: هنوز پخش سريال به پايان نرسيده و به همين دليل نمي‌توانيم قضاوت جامع و همه جانبه اي در مورد آن داشته باشيم.
وي خاطرنشان کرد: داستان مختار در قرن اول هجري رخ داده است و اکنون 1400 سال از آن ماجرا فاصله داريم؛ پس نمي‌توانيم بگوييم که سريال 100 درصد با حقايق تاريخي تطابق دارد. بخشي از متن تاريخ لحاظ شده و براي فهم بيننده مورد پردازش و آرايش قرار گرفته است و همين ساخت و پرداخت به الطبع با اصل و واقعيت کمي فاصله ايجاد مي کند، اما اين فاصله در مجموعه تلويزيوني"مختارنامه"زياد نيست.

حجت الاسلام اکرمي درخصوص اشتراکات زمان مختار با زمان حال، تصريح کرد: نمي‌توان زمان مختار را با زمان حاضر تطبيق دهيم. وضعيت گذشته را مي‌توان در قالب هنر از کانال فيلم و سريال منعکس کرد تا افکار عمومي به آن مقطع تاريخي مورد نظر نزديک شود. در حقيقت با انجام کارهاي هنري در زمينه تاريخ مي‌توان فاصله زماني را برطرف کرد و نکات آموزشي آن دوره تاريخي را براي مردم تبيين کرد.
وي با اشاره به جاذبه و دافعه تاريخ براي ديدن و شنيدن،گفت:تاريخ آموزنده و عبرت برانگيز است. تاريخ به ما مي‌گويد که اگر کسي حق بگويد. ولو از نظر ديگران شکست خورده باشد، پيروز است و ماندگار.در نقطه مقابل، پيروان باطل اگر جايي به پيروزي برسند، پيروزي آنها واقعي نبوده است و سرانجام منفور و شکست خورده خواهند بود.
اکرمي در مورد سيمافيلم که پشتيباني از فيلم‌هاي تاريخي را بر عهده دارد،ت وضيح داد:به طور کلي لازم است که در قالب هنر همچون تئاتر، فيلم و سريال تاريخ را به تصوير بکشيم. تاريخ بايد براي مردم گويا و شفاف بازگو شود و به تصوير درآيد و صرفاً نبايد در تبيين تاريخ به سخنراني و کتاب بسنده کرد. مردم بايد ببينند که طرفداران حق پيروز و ماندگارند و طرفداران باطل شکست خورده اند. در هر حال،کاري که سيمافيلم انجام مي دهد خوب، مفيد و ارزشمند است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس