به گزارش مشرق به نقل از فارس، سيد عزت الله ضرغامي رئيس سازمان صدا و سيما در مراسم گراميداشت استاد شهيد مرتضي مطهري و تجليل از چهرههاي ماندگار دانشگاه تهران که صبح امروز در تالار علامه اميني اين دانشگاه برگزار شد، با تبريک روز معلم و بزرگداشت استاد شهيد مرتضي مطهري گفت: چهرههاي ماندگار مايه عزت و فخر ايران اسلامي هستند.
وي افزود: ساحت علم، ساحتي مقدس است و همه کساني که در اين عرصه ورود پيدا کردهاند شايستهترين افرادي هستند که ساحت قدسي علم را به معناي واقعي حفظ ميکنند.
ضرغامي خاطرنشان کرد: شهيد مطهري بسيار شجاع بود و شجاعت وي در طرح بسياري مسائل و برخي ابعاد محتوايي قابل تقدير است.
رئيس سازمان صدا و سيما در ادامه تصريح کرد: شهيد مطهري سخن را صريح و عالمانه بيان ميداشت و از عواقب سخنان خود نميهراسيد و به همين دليل است که سخنان و نظرات اين شهيد بزرگوار به دل مينشيند.
وي تأکيد کرد: شهيد مطهري در خصوص ابعاد شخصيتي شهيد مرتضي مطهري اعتقاد داشت که مطهري در ابراز عقيده و شجاعت در بيان به گونهاي بود که اگر تمامي دنيا مقابل وي ميايستادند و احساس ميکرد که طرف مقابل سخن عقلاني مطرح نميکند بر نظراتش پافشاري ميکرد.
ضرغامي در ادامه بيان داشت: تصور ميشود در حوزه علم، فکر و انديشه آن هنگامي که از ابزار غرور و فشار استفاده ميشود مطمئناً سخن از حاکم جائر و ظالم است و صاحب فکر و انديشه به دليل حفظ جان خود از ابراز نظراتش عقب نشيني ميکند.
رئيس سازمان صدا و سيما اظهار داشت: بسياري از فضاهاي امروز در حوزه انديشيه و فکر بيشترين و جديترين عامل فشار و ارعاب به نظر ميآيد و آن آزاد فکري که در محيط نخبگان انتظار داريم بايد با شجاعت و صراحت مطرح شود.
وي با بيان اينکه به تعبير سياسيون امروزي بايد در محيطهاي علمي فضاي برد-برد را شاهد باشيم، خاطرنشان کرد: چه کساني بايد پيشقراول عرصههاي آزاد فکري باشند؟ مسلماً چهرههاي ماندگار بايد پيشرو و پيشقراول اين عرصه باشند.
ضرغامي در ادامه گفت: متأسفانه سياسيون و مديران فضاي موجود را در اختيار ندارند و اگر قصد دارند سخن عالمانهاي را بيان کنند، اين طرف و آن طرف خود را نگاه ميکنند.
رئيس سازمان صدا و سيما با طرح اين سؤال که چه کساني بايد همانند شهيد مطهري اين فضا را بشکافند، گفت: مطمئناً چهرههاي ماندگار کشور بايد اين فضاها را شکسته و به آن ورود پيدا کنند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به استفاده ابزاري از رسانهها اشاره کرد و تأکيد کرد: به تازگي ازدواج سلطنتي ميان ? شاهزده در انگلستان برگزار شد و هنگامي که اين مراسم به صورت مستقيم از تمامي شبکههاي خبري پخش ميشد ساعتها اين مراسم مرتجع که حتي شايد در افسانهها نيز نمونه آن را نبينيم به تبليغ گذاشته شد.
ضرغامي تصريح کرد: حتي خبرنگاران کشورهاي غربي در هنگام گزارش از اين مراسم سلطنتي حضور خود در اين مراسم عروسي را مايه افتخار ميدانستند.
رئيس سازمان صدا و سيما افزود: همانطور که شاهد بوديم صدها دوربين تلويزيوني تنها از کالسکه و اسبهايي که ? شاهزده انگليسي را با خود ميکشيدند، تصوير برميداشتند.
وي خاطرنشان کرد: متأسفانه اوج اين مراسم عروسي سلطنتي اين بود که ? شاهزده در بالکن کاخ واتينگهام همديگر را ببوسند تا تمامي جهانيان اين صحنه را بنگرند و واقعاً اين ارتجاع در کجاي تاريخ مشاهده شده است. اما رسانهها قصد داشتند اين مراسم را به گونهاي ديگر به تصوير بکشند.
ضرغامي تأکيد کرد: کساني که ميخواهند شجاعانه سخن بگويند بايد بدانند چه رسالتي بر عهده دارند.
رئيس سازمان صدا و سيما بيان داشت: اشکالي که از سيما گرفته ميشود اين است چرا اقدامات مرتبط با آزاد انديشي کرسيها و مناظرههاي آزاد انديشي در سيما منعکس نميشود و اين وظيفه سيما است که اين مراسم را پخش کند.
وي در ادامه گفت: مقام معظم رهبري در اين خصوص فرمودند "منظور بنده از برگزاري کرسيهاي آزاد انديشي اين است که اين مناظرهها در دانشگاهها برگزار شود. " حالا اگر دوربينهاي تلويزيوني در اين مناظرهها و کرسيها ورود پيدا کنند اينگونه القاء ميشود که حتما يک طرف بايد برنده باشد.
ضرغامي اظهار داشت: حتي صدا و سيما از مجلس شوراي اسلامي خواست تا مذاکرات نمايندگان مجلس را به صورت مستقيم پخش کند اما هيأت رئيسه مجلس از اين اقدام ممانعت به عمل آورد چون رأي گرفتن بلاي جان است و بنابراين اداره مجلس از دست هيأت رئيسه خارج ميشد.
رئيس سازمان صدا و سيما در پايان خاطرنشان کرد: بايد کرسيهاي آزاد انديشي در دانشگاهها رشد پيدا کنند و مسائلي که بايد در دانشگاهها تهران و ساير دانشگاهها مطرح شود به صورت نقادانه و با شجاعت مطرح شود.