به گزارش سرويس فناوري اطلاعات مشرق، شوراي شهر کليولند که شهري واقع در ايالت اوهايو در آمريکا ميباشد اخيرا طرح دو و نيم ميليون دلاري را تصويب کرده است که بر اساس آن سطل زبالههاي شهر با مدلي جديد و البته هوشمند جايگزين ميشوند.چ
در اين سطلهاي زباله تراشههاي هوشمندي بکار رفته که بوسله آن ميتوان ترکيب و مقدار زبالههاي قابل بازيافت را مشخص کرد.
ابتدا اين طرح مقداري عجيب به نظر ميرسد اما اگر دقت کنيم و در نظر بگيريم که انجام اين عمل در حال حاضر چگونه صورت ميپذيرد، اين طرح توجيه پذير ميشود. در حال حاضر اين وظيفه بعهده افرادي است که تنها موجب انتشار زباله در ميان کوچهها و خيابان ميشوند و در پايان روز بايد کاميونهايي آثار باقيمانده از کار اين افراد را جمعآوري کند.
در حال حاضر در اين شهر 10 درصد از کل زبالهها قابل بازيافت هستند. طبق اعلام شهرداري کليولند هماکنون براي جمع آوري زبالههاي اين شهر 30دلار براي جمع آوري هر تن زباله هزينه ميشود و در مقابل 26 دلار در هر تن از محل فروش مقدار زبالههاي قابل بازيافت در آن درآمد دارد.
در کنار اين گزارشات نگرانيهايي نيز در ميان مردم بوجود آمده است مبني بر اينکه بوسيله اين سطل زبالههاي هوشمند تا چهاندازه امکان جاسوسي از زندگي شخصي مردم افزايش خواهد يافت. از جمع آوري اطلاعات درباره نوع مواد مصرفي و زبالههاي هر خانه تا زمان پر شدن و احتمالا پر نشدن سطل زباله. اين نگرانيها را مردم و کارشناسان به مقامات شهرداري کليولند منتقل کردهاند اما ظاهرا آنها بر انجام طرح خود پافشاري ميکنند.
در اين سطلهاي زباله تراشههاي هوشمندي بکار رفته که بوسله آن ميتوان ترکيب و مقدار زبالههاي قابل بازيافت را مشخص کرد.