کد خبر 43132
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۸

وزير بهداشت گفت: مرحله توليد آزمايشگاهي واکسن آنفلوانزا در ايران با موفقيت انجام شد و در حال صنعتي کردن توليد اين واکسن در کشور هستيم.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، مرضيه وحيد دستجردي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در نشستي با خبرنگاران در خبرگزاري ريانووستي دستاوردهاي چشمگير کشورمان در عرصه‌هاي پزشکي، بهداشت و درمان را تشريح کرد.

وحيد دستجردي تصريح کرد: در سايه پيشرفت‌هاي نوآورانه صورت گرفته در جمهوري اسلامي ايران هم اکنون 9 قلم داروي بيولوژيک وارداتي مورد نياز بيماران سخت درمان در داخل کشور توليد مي‌شود.

وي افزود: علاوه بر اين در حال حاضر 12 قلم داروي بيولوژيک ديگر را نيز در دست توليد داريم و براي توليد داخلي ساير داروهاي وارداتي از اين نوع در آينده نزديک نيز اقدامات گسترده‌اي در دست اجرا داريم.

وزير بهداشت درمان و آموزش پزشکي، دستاوردهاي جمهوري اسلامي ايران در عرصه توليد دارو و واکسن در سال‌هاي اخير را چشمگير خواند و افزود: هم اکنون 96 درصد داروهاي مصرفي در داخل توليد مي‌شود.

وحيد دستجري تأکيد کرد: برنامه‌هاي گسترده‌اي براي توليد تعدادي بيشتري از چهار درصد داروي صادراتي مصرفي کشور نيز در دست اجرا داريم که در آينده نه چندان دور نتيجه مي‌دهد.

وزير بهداشت با بيان اين مطلب که جمهوري اسلامي ايران در زمينه فناوري و تجهيزات پزشکي و دارويي نيز در سال‌هاي گذشته پيشرفت قابل ملاحظه‌اي داشته است، ادامه داد: در سايه اين دستاوردها در زمان حاضر 10 نوع واکسن در داخل توليد مي‌شود.

وي يادآور شد: سال گذشته که دنيا به واسطه شيوع آنفلوانزاي خوکي تهديد مي‌شد، محققان ما برنامه توليد داخلي اين واکسن را آغاز کردند که مرحله توليد آزمايشگاهي آن موفق بوده و در حال صنعتي کردن توليد اين واکسن حياتي هستيم.

وزير بهداشت يکي از دستاوردهاي ارزشمند محققان و دانشمندان عرصه پزشکي را بومي کردن علم پيوند اعضا عنوان کرد و گفت: خوشبختانه در سايه پيشرفت‌هاي صورت گرفته در ايران، انواع پيوند اعضا با موفقيت در داخل کشور انجام مي‌شود.

وحيد دستجردي با بيان اين مطلب که هم اکنون جراحي‌هاي بزرگ و پيوند اعضا در مراکز درماني ايران به ويژه مراکز آموزشي انجام مي‌شود، افزود: سال گذشته بيش از دو هزار مورد پيوند اعضا در ايران انجام شد.

وزير بهداشت از انجام 330 عمل جراحي پيوند کبد، 150 مورد پيوند قلب و تعداد زيادي پيوند‌هاي ديگر از جمله پيوند قرنيه و مغز استخوان به عنوان مصاديق پيشرفت‌هاي پزشکي کشورمان در حوزه پزشکي و درمان نام برد.

وي با بيان اينکه بيماران براي انجام عمل جراحي پيوند کليه در ايران ديگر نوبت نمي‌گيرند، تشريح کرد: در چند مرکز انجام جراحي‌هاي پيوند مغز استخوان ايران تاکنون3 هزار مورد پيوند از اين نوع صورت گرفته که از نظر تعداد و موفقيت در جهان کم نظير است.

وحيد دستجردي اضافه کرد: متخصصان پزشکي ايران به سطحي از پيشرفت رسيده‌اند که در زمان حاضر پيوند کبد را هم از مرگ مغزي و هم از فرد زنده انجام مي‌دهند و پيوند قلب و ريه هم به صورت توام در داخل انجام مي‌شود.

وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي کشورمان توسعه مراکز آموزشي، بهداشتي و درماني ايران در سال‌هاي اخير را گسترده توصيف کرد و گفت: هم اکنون 50 دانشگاه علوم پزشکي در کشور داريم که علاوه بر ارائه خدمات بهداشتي و درماني به مردم، نيروي انساني متخصص مورد نياز اين حوزه را نيز تامين مي‌کنند.

وحيد دستجردي با اشاره به شبکه‌اي بودن سيستم بهداشتي درماني ايران افزود: هم اکنون 20 هزار خانه بهداشت، 6 هزار مرکز بهداشتي و يک هزار بيمارستان در مناطق مختلف ايرانم به مردم خدمات درماني و بهداشتي ارائه مي‌کنند و حدود يک ميليون دانشجو در رشته‌هاي مختلف پزشکي توسط 40 هزار استاد آموزش مي‌بينند.

وزير بهداشت درباره وضعيت شاخص اميد به زندگي مردم در ايران نيز اظهار داشت: متوسط اميد به زندگي در ايران 72 سال است که اين رقم براي زنان به 73 مي‌رسد.

وي تأکيد کرد: در دوره پس از پيروزي انقلاب اسلامي و به رغم تحريم‌ها، دستاوردهاي بزرگي در زمينه درمان داشته‌ايم به طوري که ميزان مرگ و مير نوزادان کاهش چشمگيري يافته و از 120 مورد در هر يک هزار تولد به 8/9 مورد در هر يک هزار تولد زنده رسيده است.

وحيد دستجردي اضافه کرد: علاوه بر اين آمار مرگ و مير زنان باردار نيز در اين مدت کاهش قابل ملاحظه‌اي داشته و از 240 مورد در هر 100 هزار زايمان به 240 مورد کاهش يافته است.

وي تصريح کرد: خوشبختانه در سايه اقدامات گسترده صورت گرفته، مرگ و مير در اين دو حوزه و نيز مرگ ناشي از بيماري‌هاي عفوني در کشور کاملاً کنترل شده و اهدافي را که سازمان بهداشت جهاني به عنوان اهداف هزاره سوم (ام دي جي) تا سال 2015 اعلام کرده بود، ما پيش از برنامه رسيده‌ايم.

وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي جمهوري اسلامي ايران مهمترين چالش پيش رو را بيماري‌هاي غير واگيردار مانند بيماري‌هاي قلبي عروقي، ديابت، سکته و سرطان اعلام کرد.

وي با بيان اين مطلب که اين بيماري‌ها، عامل بيشترين تعداد مرگ و ميرها در کشور ايران هستند، رفع اين مشکل را در گروي تغيير شيوه زندگي مردم و آموزش شيوه‌هاي سالم زندگي به آنان دانست.

وحيد دستجردي بر لزوم مشارکت همگاني در برنامه تغيير شيوه زندگي مردم تأکيد کرد و افزود: بديهي است که تحقق اين مهم به دليل بين بخشي و گسترده بودن فعاليت‌هاي مرتبط با آن از عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي بر نمي‌آيد.

وزير بهداشت اضافه کرد: به همين منظور شوراي عالي امنيت غذايي در ايران زير نظر معاون اول رئيس جمهوري تشکيل شده و اين نهاد وظايف هر يک از دستگاه‌ها را در زمينه تلاش براي آموزش شيوه‌هاي سالم زندگي به مردم مشخص مي‌کند.

وحيد دستجردي با اشاره به بازديد از مراکز علمي و آموزشي فدراسيون روسيه گفت: به دليل بومي بودن علوم پزشکي در فدراسيون روسيه، مراکز علمي و آموزشي اين کشور از تجربيات و اطلاعات وسيع و نيز تجهيزات پيشرفته‌اي برخوردار هستند.

وي افزود: با عنايت به توسعه علوم پزشکي و داروسازي در ايران مي‌‌توانيم در بخش‌هاي مختلف از جمله تبادل استاد و دانشجو، تجربيات علمي و آموزشي و مشارکت در مجامع علمي و نشست‌هاي دوجانبه علمي پزشکي، خصوصاً در زمينه توليد دارو با فدراسيون روسيه همکاري‌‌هاي وسيعي داشته باشيم.

وزير بهداشت با اشاره به اهميت تنظيم برنامه‌هاي مشارکت تصريح کرد: بنا به ابراز علاقه‌مندي که از سوي مقامات روس در اين سفر ابراز شده است، به زودي سند تفاهمنامه همکاري‌هاي علمي، آموزش پزشکي و بهداشتي درماني در آينده نزديک با نظر وزارتخانه‌هاي بهداشت دو کشور پس از نهايي شدن به امضاء خواهد رسيد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس