پدر جغرافياي ايران در هفتمين دوره‌ي همايش ملي خليج فارس گفت: ما ايرانيان به اثبات نام خليج فارس نيازي نداريم؛ ولي بدبختانه اکنون در شرايطي هستيم که معاندان با اين نام بازي مي‌کنند. <BR>

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، دکتر محمدحسن گنجي در همايش ملي خليج فارس که توسط جهاد دانشگاهي در جزيره‌ي قشم برگزار شد، اظهار کرد: معاندان در شرايط مالي بهتري نسبت به ما قرار گرفته‌اند و در تمام محافل تبليغاتي جهان با صرف هزينه‌هاي گزاف، اعمال نفوذ مي‌کنند. آن‌ها در تلاش هستند تا نامي ديگر در نقشه‌ها و گفت‌وگوها شامل خليج فارس شود.

او که خردادماه امسال صدساله مي‌شود، با اشاره به اين‌که حساسيت درباره‌ي نام خليج فارس از حدود نيم قرن پيش، با رخ دادن انقلابي در مصر و با هدف شهرت‌طلبي ايجاد شد، توضيح داد: از آن زمان ما بيدار شديم و درصدد اثبات نام خليج فارس برآمديم.

گنجي با اشاره به اقداماتي که بنياد ايران‌شناسي براي معرفي نام خليج فارس از طريق چاپ کتاب انجام داده است، تأکيد کرد: وظيفه‌ي ما اين است که با هر دليل و مدرکي که اثبات مي‌کند آبراه جنوب ايران هميشه خليج فارس بوده است، به معرفي اين منطقه بپردازيم. اين‌که هر سال همايش‌هايي با عنوان خليج فارس برگزار مي‌شود، سبب پايداري بيش‌تر اين نام خواهد شد.

او ادامه داد: کاوش در آثار تاريخي اين منطقه نيز فرصتي را براي کشف دلايل بيش‌تر به دست مي‌دهد.

وي با بيان اين‌که تا 50 سال پيش در بخش مطالعات شرقي و اسلامي دانشگاه‌هاي دنيا، زبان فارسي نيز حاکم بود، بيان کرد: بايد افشا کرد که کشورهاي ساکن جنوب خليج فارس مبالغ سنگيني را براي تغيير نام اين آبراه خرج مي‌کنند. ما بايد در مقابل اين تلاش‌ها، همايش‌هايي را برگزار کنيم و نتايج آن را به گوش مردم دنيا برسانيم. اکنون ثروت در دست عده‌اي متمرکز است که از طريق آن در دنيا آشوبي را به راه انداخته‌اند.

به گزارش ايسنا، دبير همايش ملي خليج فارس نيز اظهار کرد: امروز خليج فارس براي ايرانيان دغدغه‌ي ملي است و حساسيت‌هايي که در قالب برگزاري همايش‌ها يا ساخت مستندهايي خود را نشان مي‌دهد، نشان‌دهنده‌ي شور و شعور ايرانيان است.

منوچهر جهانيان گفت: خليج فارس مرکزي براي همزيستي و تعاملات فرهنگي و اجتماعي مردم منطقه است. در روزگاري، امام قلي خان از کيان ايران اسلامي دفاع کرد و در دوره‌اي هم رزمندگان رشادت‌هايي را کردند. امروز نيز اين رسالت به گونه‌اي ديگر ادامه مي‌يابد.

او در ادامه توضيح داد: 674 مقاله به دبيرخانه‌ي هفتمين دوره‌ي همايش ملي خليج فارس رسيده که در زمينه‌هاي اقتصادي، تاريخي، فرهنگي، اجتماعي، جغرافيا، معماري و هنر هستند. تعداد مقاله‌ها در دوره‌ي پيشين اين همايش 521 مقاله بود که اين نشان‌دهنده‌ي رشد 30درصدي تعداد مقاله‌ها در دوره‌ي هفتم است.

او يکي از راه‌هاي تعامل‌هاي فرهنگي و اجتماعي را در خليج فارس و بين ملت‌ها و دولت‌هاي منطقه، رونق بخشيدن به گردشگري دانست و ادامه داد: توسعه‌ي گردشگري در جزيره‌ي قشم مشهود است.

جهانيان در پايان سخنان خود، اضافه کرد: برپايي نمايشگاه عکس‌هايي از قشم، کيش و جزاير مختلف، به صدا درآمدن زنگ خليج فارس در مدارس قشم در روز دهم ارديبهشت‌ماه، رونمايي از تمبر و لوح يادمان روز ملي خليج فارس، و تقدير از برگزيدگان مقالات علمي و چهره‌هاي علمي و فرهنگي از جمله برنامه‌هاي هفتمين دوره‌ي همايش ملي خليج فارس هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس