يک نويسنده گفت: متأسفانه ادبيات کودک و نوجوان دغدغه مسئولان فرهنگي نيست، اگر اين موضوع همچنان ادامه داشته باشد تيراژ کتاب در اين عرصه به 500 نسخه خواهد رسيد.<BR> <BR>

به گزارش مشرق، عباس جهانگيريان، نويسنده در گفت‌وگو با فارس در خصوص آثار منتشر شده در حوزه کودک و نوجوان، اظهار داشت: هم‌اکنون نويسندگان براي چاپ آثار براي گروه سني کودک و نوجوان مشکلي در تأليف ندارند بلکه اين مخاطب است که هر روز محدودتر مي‌شود.

وي با بيان اين که اگر بنده کتابي را در چند سال اخير با تيراژ بالاي 2 هزار نسخه به چاپ برسانم و در سال جديد اين تعداد تيراژ به حداقل برسد يک فاجعه بزرگ است، اضافه کرد: علت عدم انتشار کتاب با تيراژ بالا بايد مورد بررسي قرار گيرد، همچنين جمعيت کشور از گذشته چندين برابر شده اما سرانه مطالعه در حوزه کودک و نوجوان سير نزولي داشته که بايد مورد توجه و بررسي قرار گيرد.

جهانگيريان ادامه داد: مشکل عدم تيراژ بالاي کتاب در کشور به مؤلفان و کم‌کاري آنها مربوط نشده و ادبيات کودک و نوجوان دغدغه مسئولان فرهنگي نيست؛ اگر اين موضوع همچنان ادامه داشته باشد تيراژ کتاب در اين عرصه به 500 نسخه خواهد رسيد.

وي با بيان اين که براي حل اين مشکل بايد به اين امر توجه کنيم که در دنيا براي ادبيات کودک و نوجوان چه تدابيري انديشه مي‌شود، افزود: آموزش و پرورش به امر مطالعه و کتاب بي‌توجه است و در صدا و سيما سياست‌هاي کلان خاصي در حوزه گسترش فرهنگ کتاب‌خواني مشاهده نمي‌شود.

جهانگيريان بيان کرد: برخي از کشورها با ارائه امکانات به نويسندگان باعث رونق ادبيات کودک و نوجوان مي‌شوند به طور مثال، طي سفري به کشور ارمنستان متوجه شدم که جمهوري کوچکي همچون ارمنستان از نويسندگان ‌حمايت کرده و امکاناتي را براي آنها فراهم مي‌کند که اين امر باعث رونق يافتن ادبيات کودک و نوجوان در آن کشور شده است.

وي اضافه کرد: تيراژ کتاب کودک و نوجوان در سال 57 تا 59 با وجود اکثريت افراد بي‌سواد و عدم گسترش دانشگاه‌ها ميانگين 5 هزار نسخه بوده که هم‌اکنون با گسترش سطح سواد ملي، رسانه‌هاي مختلف و انفجار اطلاعات هنوز سرانه و تيراژ کتاب بسيار پائين است.

جهانگيريان با انتقاد به ميزان سرانه مطالعه در کشور، تصريح کرد: در آماري که براي ميزان سرانه مطالعه کشور است، ميزان مطالعه کتاب‌هاي درسي نيز به آن افزوده مي‌شود که پرداختن به اين امر کار درستي نيست چرا که ميزان سرانه مطالعه در کشور با در نظر گرفتن کتاب‌هاي درسي شايد تقلب يا کلاه سر خود گذاشتن است.

وي با بيان اين که علت کاهش ميزان مطالعه در کشور بايد مورد تحليل و مطالعه قرار گرفته و راهکاري براي آن عنوان شود، ادامه داد: کتاب‌هاي خوبي در سال گذشته از سوي مترجمان و نويسندگان ترجمه و تأليف شد به نوعي تعداد نويسندگان کودک و نوجوان به لحاظ کمي بسيار زياد بوده اما تيراژ آثار بسيار پائين است و با وجود اين امر ناشران و نويسندگان از لحاظ اقتصادي تأمين نمي‌شوند.

اين نويسنده گفت: وزارت آموزش و پرورش براي اينکه دانش‌آموزان به امر مطالعه توجه کنند براي يکبار هم که شده بايد بدون شعار عمل کند و جلسه‌اي با انجمن نويسندگان کودک و نوجوان و يا کارشناسان و نويسندگان برگزار کند تا کودکان و نوجوانان کتاب بخوانند، چرا که حتماً راهکار و پيشنهادي در اين عرصه وجود دارد اما گوش شنوا نبوده است.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس