به گزارش مشرق، غلامحسين نوذري در گفنگو با مهر درباره دلايل خروج شرکتهاي بزرگ اروپايي و آسيايي از صنعت نفت ايران با تاکيد بر اينکه يکي از مهمترين دلايل کمرنگ شدن حضور شرکتهاي بزرگ خارجي به پايان رسيدن عمر فعاليت اين مجموعه ها است، گفت: در يک دوره زماني هفت خواهران نفتي از بخش عمده اي در بازار نفت، قراردادهاي مشارکت در توليد نفت و گاز ساير کشورها برخوردار بودند.
وزير سابق نفت با اعلام اينکه در حال حاضر شرايط بازار نفت و فعاليتهاي نفتي نسبت به چند دهه گذشته به طور کامل متفاوت شده است، تصريح کرد: با افزايش نهضتهاي ملي شدن صنايع نفت و گاز ساختار شرکتهاي بين المللي و چند مليتي هم به طور کامل دستخوش تغيير شده است.
اين عضو کابينه دولت نهم با تاکيد بر اينکه در شرايط فعلي از يکهزار و 450 تا يکهزار و 500 ميليارد بشکه ذخاير نفت جهان کمتر از يکصد بشکه آن در اختيار شرکتهاي چند مليتي است، بيان کرد: هم اکنون نقش اين شرکتها نه تنها در ايران بلکه در بسياري از کشورهاي نفت و گاز خيز به شدت کاهش يافته است.
وي با بيان اينکه فعاليت شرکتهاي بزرگ خارجي از مشارکت در توليد به سمت فعاليتهاي پيمانکاري و خدماتي تغيير يافته است، اظهار داشت: خروج شرکتهاي بزرگ خارجي از صنعت نفت و گاز ايران طبيعي به نظر مي رسد.
نوذري با تاکيد بر اينکه مطابق با قانون اساسي امکان مشارکت در توليد نفت و گاز ايران براي شرکتهاي خارجي فراهم نيست، افزود: از سوي ديگر حضور شرکتهاي متوسط و کوچک خارجي در صنعت نفت ايران فرصتي براي خود اين شرکتها به شمار مي رود.
وزير سابق نفت همچنين با اشاره به بي تاثير بودن تحريمهاي بين المللي عليه صنعت نفت، تاکيد کرد: در شرايط فعلي سازندگان داخلي به تکنولوژي بسياري از تجهيزات پيشرفته و " هاي تک " صنايع نفت و گاز دست يافته اند.
اين عضو کابينه دولت نهم همچنين با اعلام اينکه برخي از پيمانکاران ايراني با توان مالي و فني مطلوب در صنعت نفت ايران متولد شده اند، ادامه داد: هم اکنون تحريم به عنوان سلاحي کند از کارآيي لازم در صنعت نفت ايران برخوردار نيست.
وي در پايان با بيان اينکه سياست ايران همواره سياست تعامل با شرکتهاي خارجي است، خاطر نشان کرد: اگر شرکتهاي خارجي خود را از بازار نفت و گاز ايران تحريم کنند اين موضوع مشکلي براي کشور به وجود نخواهد آورد.