کد خبر 42433
تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۹:۵۳

روزنامه نيويورک‌تايمز در مقاله‌اي به قلم «ديويد اي. سنگر» به تحولات سوريه و تمايل آمريکا به اعمال تحريم عليه اين کشور پرداخت

به گزارش مشرق به نقل از بصيرت، اين روزنامه آمريکايي نوشت: کاخ سفيد اعلام کرده که در پي اعمال تحريم‌هاي تازه عليه سوريه است؛ اما بسياري از مقامات اذعان کردند که اين کشور تاکنون تحت تحريم‌هاي بسياري بوده و آمريکا در اين زمينه از اهرم فشار چنداني برخوردار نيست.

يکي از مقامات کاخ سفيد که نخواست نامش فاش شود، گفت «ما در مورد کشوري صحبت مي‌کنيم که مساحتي برابر با پتربورگ (يکي از شهرهاي آمريکا) دارد. راه‌هاي بسياري براي تحريم وجود دارد. اما تأثير اقتصادي آن بسياري اندک است.».

نويسنده در ادامه مي‌افزايد: مسئله‌اي که دولت اوباما در مورد سوريه با آن روبه‌روست، شبيه مسائل کره شمالي و ميانمار است که تاکنون آمريکا عليه آن‌ها تحريم صورت داده است. در مورد سوريه، آمريکا در سال 2006 تحريم‌هاي بانکي صورت داد. در اوايل سال 2007 نيز دولت آمريکا چهار سازمان تحقيقاتي مرتبط با دولت سوريه را متهم به فعاليت در امور تسليحات کشتارجمعي کرد و در پي آن معامله با آن‌ها ممنوع شد؛ اما يک سال بعد، اسرائيل رآکتور هسته‌اي در حال ساختي را در سوريه کشف و با حمله‌اي هوايي منهدم کرد. در اين رابطه، آمريکا اقدام ديگري انجام نداد؛ به اين دليل که دولت بوش نمي‌توانست به تحريم‌هاي ديگري بيانديشد. در حال حاضر، دولت اوباما در پي اعمال تحريم‌ها عليه رهبران ارشد سوريه از طريق مصادره منابع مالي آن‌ها در اروپا يا لبنان است. دولت اوباما تاکنون خواستار سرنگوني بشار اسد نشده است و صحبت‌هايي را که در مورد معمر قذافي اظهار داشته، در مورد بشار اسد مطرح نکرده است. ظاهراً در پشت صحنه نيز براي کنار رفتن بشار اسد از قدرت تلاش نکرده است.

نويسنده در پايان آورده است: جي کارني، معاون مطبوعاتي رياست جمهوري در پاسخ به اين پرسش که دولت اوباما چگونه رفتار متفاوت با اسد را توجيه مي‌کند، گفت «تصميم‌گيري در مورد رهبران سوريه، به عهده خود مردم اين کشور است. وضعيت ليبي منحصر به فرد است. بخش عظيمي از ليبي در کنترل قذافي نبود و به‌ويژه آنکه رژيم قذافي عليه مردم خود حمله نظامي گسترده‌اي را صورت داد و اتحاديه عرب نيز در حمله به ليبي از ما حمايت کرد». مقامات آمريکايي مي‌گويند هرچند تحريم‌هاي اقتصادي عليه سوريه کارساز نيست؛ اما تصويرسازي از سوريه به‌عنوان رژيمي سرکوبگر و بي‌رحم مي‌تواند بشار اسد را به واکنش وا دارد.

بصيرت: به نظر مي‌رسد نويسنده عمداً با نفي دخالت آمريکا در پشت صحنه رخدادهاي سوريه در پي آن است که اين رخدادها را داخلي و مشروع جلوه دهد، حال آن‌که حوادث سوريه از اين حيث وضعيتي کاملاً متفاوت با ساير کشورهاي عربي دستخوش اعتراضات مردمي دارد. در سوريه نشانه‌ها و اسناد توطئه و طراحي آن‌ها از بيرون به‌وفور مشاهده مي‌شود، حال آنکه در کشورهاي مشابه اين‌گونه نيست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس