به گزارش مشرق به نقل از مهر، مهدي چمران در نشست خبري که در آستانه روز شوراها صبح روز دوشنبه برگزار شد، با اشاره به اينکه در يک سال گذشته تحولات خوبي در شهر تهران شاهد بوديم، گفت: در اين مدت شوراي اسلامي شهر تهران جلسات هفتگي و فوقالعاده خوبي را برگزار کرد.
135 مصوبه نتايج جلسات هفتگي شوراي شهر
وي ادامه داد: نتايج اين جلسات 135 مصوبه بود که از مصوبات 41 مصوبه طرح و 67 مصوبه لايحه بود. اما نميتوان تعداد مصوبات را شاخصي براي عملکرد درست دانست بلکه ماهيت مصوبات کيفيت کار شوراها را مشخص مي کند.
اعتراض فرمانداري به 24 مصوبه
چمران ادامه داد: 24 مصوبه مورد اعتراض فرمانداري قرار گرفت که به تمامي آنها پاسخ داده شد که تمامي پاسخها به جز يک مورد در شوراي حل اختلاف مرکزي مورد قبول قرار گرفت.
الزام شهرداري به کنترل هوشمند محدوده طرح ترافيک
رئيس شوراي شهر تهران الزام شهرداري به کنترل هوشمند محدوده طرح ترافيک را از مصوبات قابل توجه شورا در سال گذشته دانست و گفت: اصلاح اساسنامه سازمان نوسازي شهر تهران نيز يکي ديگر از مصوبات شورا بود که توجه و اهميت بافت فرسوده را براي اعضاي شورا يادآور ميشود اما متاسفانه نوسازي انتظارات ما را در اين زمينه برآورده نکرد و در حال اصلاح اين سازمان هستيم.
طرح تفصيلي مهمترين مصوبه شورا
رئيس شوراي عالي استانها مهمترين مصوبه شوراي اسلامي شهر تهران را طرح تفصيلي و يکپارچه شهر تهران دانست و گفت: اين طرح در سال گذشته در طي جلسات مختلفي مورد بررسي قرار گرفت و هنوز بررسي جزئيات آن در شورا ادامه دارد.
چمران يادآور شد: شهر تهران از سال 1349 طرح جامع نداشته است و شهر بدون يک طرح کامل اداره ميشده که تهيه طرح جامع و تفصيلي با هم در دستور کار فوقالعاده قرار گرفت و هم اکنون در کميسيون ماده 5 نقشههاي يک دو هزارم آن به تصويب رسيده است.
وي با اشاره به اينکه با اجرايي شدن طرح تفصيلي در حدود 20 درصد با مشکلاتي روبرو ميشويم خاطرنشان کرد: در دهه 70 اجازه ساخت ساختمانها سليقهاي بود گاهي اعلام ميشد اجازه ساخت خانههاي 4 طبقه داده ميشود و گاهي نيز به دو طبقه کاهش پيدا ميکرد. به تدريج اين اتفاق در شورا درست شد و طرح جامع نيز قانوني براي حذف عملکردهاي سليقهاي است.
طرح تفصيلي هر 5 سال يکبار مرور ميشود
رئيس شوراي اسلامي شهر تهران با تاکيد بر اينکه طرح تفصيلي هر 5 سال يکبار مرور ميشود، گفت: مشکلات اين طرح در شوراي عالي شهرسازي اصلاح ميشود. همچنين هيئتي متخصص روند اجرايي شدن طرح تفصيلي را رصد ميکنند و مشکلات را به شوراي عالي شهرسازي منتقل ميکنند.
چمران سياست ستاد هماهنگي توليد و عرضه مسکن را از طرحهايي دانست که شورا براي نوسازي بافتهاي فرسوده پيش بيني کرده بود و ادامه داد: با اجرايي شدن طرح مسکن مهر اين ستاد به صورت ديگري عمل کرد و اميدواريم توليد و عرضه مسکن با کمک دولت، بانکها و مردم رونق داشته باشد.
وي با اشاره به مصوبات شورا در رابطه با مشکلات مالياتي گفت: دو مصوبه در رابطه با مشکلات مالياتي داشتيم که يکي تخفيف 20 درصدي به افرادي که قصد دارند به طور نقد ماليات خود را پرداخت کنند و برخي تسهيلات براي کساني که قادر به پرداخت يک باره ماليات هاي خود نبودند پيش بيني کرديم.
ايجاد مرکز اقتصاد جهاني در پادگان قلعه مرغي
رئيس شوراي عالي استانها با بيان اينکه پادگان قلعه مرغي به مرکز اقتصاد جهاني بدل خواهد شد، گفت: در حال حاضر 60 هکتار از اين 300 هکتار تا آخر ارديبهشت ماه به فضاي سبز تبديل ميشود که شهرداري به طور شبانه روزي در اين بوستان در حال فعاليت است.
چمران با اشاره به اينکه 25 درصد از اين فضا صرف تبديل شدن اين پادگان به مرکز اقتصاد جهاني است، گفت: بايد در اين زمينه تحقيقات و کار کارشناسي بيشتري شود و عصر امروز مشاور اين پروژه مشخص ميشود.
وي حسابرسي از صورتهاي مالي شهرداري را يکي ديگر از فعاليتهاي قابل توجه شورا دانست و گفت: هميشه در حسابرسي شهرداري اعلام ميشد که قابل بررسي نيست اما در حسابرسيهاي اخير شرايط قابل قبول ارزيابي ميشود که موفقيت خوبي در اين زمينه است. همچنين شهرداري همکاري مناسبي با شورا داشته البته هنوز به نقطه اوج و ايدهآل نرسيدهايم اما رئيس شورا و شهردار ميتوانند هر لحظه حسابهاي شهرداري را کنترل کنند.
اعطاي تسهيلات تشويقي به نانوايان
رئيس شوراي عالي استانها به اعطاي تسهيلات تشويقي به نانوايان اشاره کرد و گفت: شايد اين مصوبه تاثير قابل توجهي در وضعيت نان نداشت اما مشکل نان به سمت حل شدن مي رود.
چمران کنترل آلايندگي هواي تهران، بررسي پروژههاي عمراني در صحن شورا ، صدور مجوز اوراق قرضه براي توسعه مترو، اصلاح آيين نامه مالي شرکتهاي وابسته به شهرداري تهران و ساماندهي و نوسازي مينيبوسهاي شهر تهران را از ديگر مصوبات شوراي شهر در سال گذشته دانست.
وي ادامه داد: شورا حتي در برخي از وظايف نانوشته خود مانند ساماندهي فاضلاب تهران ورود پيدا کرد و همکاريهاي خوبي در اين زمينه با نهادهاي مربوطه داشت که ميتوان به ارتقاء بودجه فاضلاب تهران به 50 ميليارد تومان در سال 83 اشاره کرد.
رئيس شوراي اسلامي شهر تهران اضافه کرد: امسال مقدار زيادي از فاضلاب مناطق شهر تهران احداث و تحويل داده ميشود.
وي با اشاره به اينکه کميسيون ماده 100 راهي براي کسب درآمد شهرداريها نيست، گفت: به اعتقاد ما بايد از ابتدا جلوي تخلفات گرفته شود. زماني که ساختماني ساخته شد تخريب آن تبعات اجتماعي فراواني دارد. براي همين پيش بيني کرديم تمامي درآمدهاي حاصل از کميسيون ماده 100 به حساب واحدي ريخته شود و صرف پروژههاي عمراني شهر شود.
بودجه سال 90 شهرداري تهران افزايش ندارد
چمران در ادامه اين جلسه به بودجه سال 90 شهرداري تهران اشاره کرد و گفت: بودجه امسال به سبک سال گذشته افزايشي نداشته است زيرا اين نگراني وجود داشت که افزايش درآمد نيز نداشته باشد هرچند راه را براي درآمد بالاتر باز گذاشتيم که اگر درآمد شهرداري افزايش پيدا کرد پروژه هاي اولويت دوم را به شورا ابلاغ و اجرا کند.
رئيس شوراي عالي استانها با تاکيد بر جايگاه شوراها و نقش شوراي عالي استانها در تصميم گيريهاي کلان کشور گفت: گفتگوهاي اعضاي مجلس خبرگان را در هنگامي که قرار بود اين شورا منحل شود مرور ميکردم در اين سخنان از علما و بزرگان نقل قولهاي قابل توجهي به دست آوردم. برخي شوراي عالي استانها را در عرض مجلس شوراي اسلامي تهران دانسته و اختياراتي همچون استيضاح مديران شهري را خواستار بودند که در حال حاضر در قانون اساسي به جايگاه شوراها پرداخته شده است.
وي با بيان اينکه برخي حاضر نيستند حوزههاي مديريتي خود را کم کنند، گفت: واگذاري برخي از مسئوليتها به شوراها براساس اصل 44 قانون اساسي و تاکيد حضرت امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري است.
در جلسه با رئيس جمهور به نتايج خوبي رسيديم
چمران در ادامه اين جلسه در پاسخ به پرسشي مبني بر جلسه شب گذشته اعضاي شورا با رئيس جمهور گفت: در اين جلسه به نتايج خوبي رسيديم که به دليل عدم حضور وزير کشور و معاونت عمراني او اين وزارتخانه توافقات را اعلام نکرده و پس از هماهنگيهاي لازم نتايج را منتشر ميکنيم.
وي افزود: مشکلات قيمت بليت مترو و اتوبوس رفع شده است.
رئيس شوراي اسلامي شهر تهران با اشاره به تخصيص 600 ميليارد تومان براي توسعه مترو کلانشهرها در بودجه سال 90 گفت: هنوز اين رقم در بودجه پيش بيني نشده است.
وي در پاسخ به پرسشي که آيا احتمال پيشبيني بودجه از صندوق توسعه ملي براي توسعه مترو وجود دارد و برداشت از اين صندوق چه تعهداتي براي شهرداري ايجاد ميکند، گفت: تفاوتي ميان فاينانس، برداشت از ذخيره ارزي و صندوق توسعه ملي نيست. ضمن اينکه براساس قانون 50 درصد از تعهدات مالي صرف پروژه هاي عمراني مترو مي شود نه خدماتي، به همين دليل بايد توسط شهرداري و الباقي توسط دولت پرداخت شود.
کمکهاي دولت 240 ميليارد دلار افزايش يافته است
چمران با بيان اينکه مشکل اختلاف دولت و شهرداري بر سر اعلام ميزان کمکها نيزهمين مسئله است تصريح کرد: پيش از اين هزار ميليارد دلار فاينانس به توسعه مترو تعلق مي گرفت اما چند سال است اين فاينانس قطع شده اما کمکهاي دولت افزايش داشته و از 30 ميليارد دلار به 240 ميليارد دلار افزايش يافته که اين کمکها بلا عوض است. همچنين امسال براي توسعه مترو دو ميليارد دلار اوراق قرضه و سه ميليارد دلار فاينانس در نظر گرفته شده است.
رئيس شوراي عالي استانها اضافه کرد: بهمن سال گذشته اجازه برداشت از صندوق ذخيره ارزي توسط مجلس داده شد که براساس آنچه دولت اعلام کرده سال گذشته 20 درصد اجازه برداشتي که دولت داشته در صندوق مانده است.
وي در پاسخ به اين پرسش که يک ميليارد دلار کمک به محيط زيست نيز دچار همين مشکل خواهد شد، گفت: احتمالاً در صورت نبود آييننامه دچار همين مشکل است.
پيش بيني دو ميليارد دلار اوراق قرضه و سه ميليارد دلار فاينانس در بودجه 90
چمران با بيان اينکه براي تصويب قانون اجازه برداشت شهرداريها از صندوق ذخيره ارزي تلاش شد، ادامه داد: اين مصوبه در مجلس به طور قاطع راي آورد اما در شوراي نگهبان رد شد. به دليل آنکه اين چرخه دوباره تکرار نشود مجلس قول همکاري داد که اين اعتبار در بودجه سال 90 گنجانده شود که بودجه پيش بيني شده براي شهرداريهاي کل کشور دو ميليارد دلار اوراق قرضه و سه ميليارد دلار نيز فاينانس در نظر گرفته ميشود.
وي با اشاره به عدم ارايه قيمت نهايي پروژه تونل توحيد به شوراي اسلامي شهر تهران گفت: هنوز کليات اين طرح کامل نيست تا حسابرسي شود زيرا اگزوفنها تحويل داده نشده و برخي از چکهاي نهايي باقي مانده است.
چمران خاطرنشان کرد: در مناقصه اين پروژه به دليل گستردگي تنها دو شرکت حضور داشتند. همچنين به دليل آنکه تونل توحيد به صورت طرح و اجرا پيش ميرفت هزينههاي آن بالاتر بود.
بررسي نشت آب در تونل توحيد
رئيس شوراي عالي استانها با بيان اينکه نشت آب در تونل همچنان در حال بررسي است، گفت: اعلام شده بود اين چکهها به دليل نشت لولههاي آب تهران است که آب و فاضلاب اين موضوع را رد کرد اما همچنان براي ما مسجل نشده که اين چکهها از آبهاي سرگردان است زيرا تمام لولهها بررسي نشدهاند.
وي در پاسخ به اين پرسش که چرا 23 مسئوليتي که قرار بود به شهرداريها واگذار شود عملياتي نشده، گفت: شخص رئيس جمهور موافق اين واگذاريهاست ما نيز جلسات متعددي براي اجرايي شدن آن داشتيم اما وقتي در کميسيونهاي دولت بررسي ميشد تمام زيرمجموعهها مخالفت ميکردند حتي ميراث فرهنگي که ما گمان ميکرديم از اين واگذاري خوشحال شود.
چمران ادامه داد: مشکل اينجا بود که همه حاضر بودند مسئوليت هاي خود را واگذار کنند اما بودجه و امکانات مربوطه را نه و حق حاکميتي را براي خود محفوظ ميدانستند.
امکان فروش پارکينگ وجود ندارد
در ادامه اين جلسه چمران در پاسخ به پرسشي مبني بر کسب درآمد 70 ميليارد توماني از محل فروش پارکينگها گفت: فروش پارکينگها در قانون ممنوع شده است مگر 6 مورد و در اين سالها نيز هيچ مجوز ساختي بدون داشتن پارکينگ داده نشده است.
وي تاکيد کرد:امکان چنين فروشي وجود ندارد زيرا در سيستم کامپيوتري ثبت نخواهد شد. هرچند مواردي مربوط به پيش از سال 80 بوده است که در انتهاي کوچهاي پارکينگ به مغازه تبديل شده که قابل جبران هم نيست. بنابراين با جريمه امکان حفظ بنا را دادهايم.
چمران در پايان با اشاره به توجه شهرداري به مصوبات شورا گفت: مصوباتي که جنبه اجرايي دارند سريعاً اجرايي مي شوند اما برخي مصوبات بايد کار پژوهشي و تحقيقاتي انجام شود که اجراي آن زمان بر است.