به گزارش مشرق، محسن سلیمانی در نشست خبری پیش از بازدید خبرنگاران از دریاچه ارومیه که در اداره کل محیط زیست استان آذربایجان غربی برگزار شد گفت: وقتی تالابی از بین میرود در کنار از بین رفتن تنوع زیستی و اکوسیستم های آن یک مجموعه از خدماتی که آن تالاب داشته، از بین میرود.
مدیر طرح حفاظت از تالابهای کل کشور با بیان اینکه یکی از علل خشک شدن دریاچه ارومیه توسعه ناپایداری که در حوزه آبخیر این دریاچه اتفاق افتاده است گفت: باید برای حفاظت از تالابها از رویکرد سنتی به سوی یک رویکرد زیست بومی و به کارکرد تالابها توجه ویژه کنیم.
وی با اشاره به اینکه باید یک برنامه جامع برای حفظ تالابها داشته باشیم افزود: در مورد دریاچه ارومیه با تشکیل ستاد احیای این دریاچه یک برنامه جامع تهیه شد که در آن تعیین حقآبهها صورت گرفت.
سلیمانی با اشاره به ضرورت مشارکت مردم در احیای دریاچه ارومیه گفت: اگر در بین مردم شاهد تغییر رفتار نباشیم نمیتوانیم دریاچه را احیاء کنیم مردم اثر فعالیتهای خود را در یک زمان درازمدت میتوانند ببینند و توسعه کشاورزی پایدار را با مشارکت مردم انجام میدهیم.
مدیر طرح حفاظت از تالابهای کل کشور ادامه داد: جوامع محلی، بخش دولتی، بخش خصوصی و نهادهای مردمی، سازمانهای بین المللی ، چهار رکن احیای دریاچه ارومیه هستند.
وی در تشریح جزئیات طرح توسعه کشاورزی پایدار گفت: در این طرح ۴۱ روستا آموزش کشاورزی پایدار داده میشود که ۱۷ هزار کشاورز و هزار هکتار از اراضی کشاورزی را تحت پوشش قرار میدهند.
سلیمانی شش گام اجرای طرح کشاورزی پایدار را این گونه عنوان کرد: گام اول ساختارسازی و سازماندهی عوامل اجرایی، گام دوم آموزش و ظرفیت سازی عوامل اجرایی، گام سوم اعتمادسازی و سازماندهی جامعه محلی، گام چهارم جمعآوری دادهها و اطلاعات مزرعهای، گام پنجم برنامهریزی مشارکتی برای اصلاح در سطح مزارع و باغات و گام ششم آموزش و استقرار تکنیکهای کشاورزی پایدار است.
مدیر طرح حفاظت از تالاب های کل کشور با اشاره به ضرورت توجه به کارکردهای تالابها گفت: جوامع محلی، بخش دولتی و سازمانهای بین المللی و بخش خصوصی و نهادهای مردمی چهار رکن احیای دریاچه ارومیه است.
منبع: فارس