به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر، سردار سرتيپ اسکندر مومني در نشست خبري با بيان اينکه قانونگذار در اين قانون علاوه بر جريمه و توقيف خودروي متخلفان حادثه ساز، نمره منفي نيز در نظر گرفته است، گفت: دادن نمره منفي به متخلفان، نشانگر پول محور نبودن اين قانون است.
وي افزود: 20 تخلف حادثه ساز که نمره منفي به آنها داده مي شود، مشخص شده است و در صورت رسيدن به سقف نمره منفي، گواهينامه راننده متخلف توقيف و پس از سپري شدن سه مرحله نمره منفي باطل مي شود.
سردار مومني گفت: به هر راننده متخلف در سه مرحله به ترتيب30 ، 25 و 20 نمره منفي ارائه مي شود که پس از هر مرحله، گواهينامه فرد متخلف توقيف مي شود.
وي افزود: پس از گذشت سه ماه ، شش ماه و يک سال از توقيف گواهينامه، راننده متخلف مي تواند با واريز 400، 600 و يک ميليون ريال به ازاي هر مرحله، گواهينامه اش را دريافت کند.
سردار مومني گفت: در مرحله سوم، راننده متخلف بايد براي دريافت گواهينامه باطل شده اش، يک دوره آموزشي را نيز سپري کند.
رئيس پليس راهور ناجا افزود: راننده اي که موادمخدر، الکلي و روانگردان استفاده کرده باشد، علاوه بر اعمال قانون به ميزان دو ميليون ريال، گواهينامه اش شش ماه توقيف و به مراجع قضايي معرفي مي شود.
سردار مومني همچنين گفت: در اين قانون براي شش تخلف حادثه ساز "حرکات نمايشي، تجاوز از سرعت مجاز بيش از 50 کيلومتر در ساعت، سبقت غير مجاز در راه هاي دو طرفه، عبور از چراغ قرمز، حرکت به طور مارپيچ و حرکت با دنده عقب در آزادراه ها و بزرگراه ها از ده تا صد هزار تومان جريمه و نمره منفي در نظر گرفته شده است.
رئيس پليس راهور با بيان اينکه حدود 200 تخلف رانندگي در آئين نامه مشخص شده است، افزود: ميزان جريمه بقيه تخلفات رانندگي از پنج تا 50 هزار تومان در نظر گرفته شده است و جرايم براساس نرخ رسمي تورم سالانه هر سه سال يک بار افزايش خواهد يافت.
وي گفت: نمره منفي تخلفات انجام حرکات نمايشي در وسايل نقليه شخصي 8 ، تجاوز از سرعت مجاز (بيش از 50 کيلومتر در ساعت) 10، سبقت غير مجاز در راههاي دو طرفه 5 ، عبور از چراغ قرمز 5 ، حرکت مارپيچ 3 و حرکت با دنده عقب در آزادراهها و بزرگراهها 5 است.
سردار مومني افزود: نمره هاي منفي، براي رانندگان وسايل نقليه عمومي و سنگين بيشتر است.
وي گفت: نمره منفي به رانندگان متخلف، در کنار اعمال قانون (جريمه) خواهد بود.
رئيس پليس راهور همچنين از مهلت شش ماهه به خودروسازان براي تجهيز توليداتشان به کمربند براي سرنشينان عقب خبر داد و درباره الزام خودروسازان به نصب کيسه هوا و ترمز ضد قفل افزود: کارشناسان پليس در تصادفات، وجود اين تجهيزات را در کاهش تصادف و تلفات لحاظ مي کنند و با خاطيان برخورد خواهد شد.