کد خبر 402451
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۹

در سال‌های 1920 میلادی، محصولی به نام Yaourt (ماست) در داروخانه ها برای درمان بیماری‌های مربوط به روده بچه‌ها به فروش می‌رسید. از همان زمان نتایج بررسی‌های دیگر نشان داد که ماست خواص فوق العاده ای دارد و برای سلامتی همه افراد مفید است.

 به گزارش مشرق، ماست یکی از معروف‌ترین و پرطرفدارترین محصول لبنی است که از تخمیر شیر به دست می‌آید. خوشبختانه برای تهیه ماست نیاز به شیر خاصی نیست امااغلب ماست‌هایی که امروز در بازار وجود دارند از شیر گاو تهیه می‌شود. شما حتی می‌توانید در منزل نیز ماست تهیه کنید و بدون افزودن مواد نگهدارنده و غیره ماستی سالم و طبیعی میل کنید. خوشبختانه ماست به دلیل تازه و خنک بودن طرفداران زیادی دارد و شاید نیازی به تبلیغ مصرف آن نباشد.
 
ماست در یک نگاه

ماست از تخمیر شیر توسط باکتری‌هایی به نام لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس تهیه می‌شود و تعداد این باکتری‌ها زمان مصرف ماست در هر گرم باید حداقل 10 میلیون باشد. خواص باکتری‌های لاکتیکی برای سلامت از قرن بیستم و بعد از انجام پژوهش‌های متعدد یکی از شاگردان لوی پاستور به نام الی متچینکوف به اثبات علمی رسید. در سال‌های 1920 میلادی، محصولی به نام Yaourt (ماست) در داروخانه ها برای درمان بیماری‌های مربوط به روده بچه‌ها به فروش می‌رسید. از همان زمان نتایج بررسی‌های دیگر نشان داد که ماست خواص فوق العاده ای دارد و برای سلامتی همه افراد مفید است.
 
ماست منبع ویتامین ها

ماست به تنهایی می‌تواند تمامی ویتامین‌های گروه B را به بدن برساند. یک کاسه ماست حدود 20 درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین B2 و 10 درصد نیاز روزانه به ویتامین های B5، B9 و B12 را تامین می‌کند. ماست‌هایی که از شیر کامل تهیه می‎شوند حاوی ویتامین A نیز می‌باشند و حدود 8 درصد نیاز بدن به این ویتامین را فراهم می‌سازند. اگر شما روزانه3 واحد از محصولات لبنی میل کنید ویتامین های مورد نیاز بدن را جذب خواهید کرد. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که جایگزین کردن محصولات لبنی با دیگر منابع کلسیم احتمال ایجاد کمبود ویتامین‌های B2 و B12 را بالا می‌برند.

ماست سرشار از کلسیم

یک کاسه ماست 140 تا 180 میلی گرم کلسیم به بدن می‌رساند که 18 درصد نیاز روزانه یک فرد بزرگسال، 23 درصد نیاز کودکان 6 ساله و 13 درصد نیاز نوجوانان به این ماده معدنی را تامین می‌کند.

اگر این میزان را با منابع گیاهی کلسیم مقایسه کنیم باید بگوییم که حدود 2 مشت بادام 60، یک بشقاب کلم 300 یا 4 عدد پرتقال 400 گرم کلسیم وارد بدن می‌کنند؛ اما باید بدانید که کلسیم ماست و به طور کلی محصولات لبنی بیشتر از کلسیم موجود در منابع گیاهی جذب می‌شود. در واقع این میزان جذب 30 به 5 تا 10 درصد است و این حالت به دلیل وجود لاکتوز، کازئینات (پروتئین شیر) و فسفر موجود در محصولات لبنی است.

به همین دلیل توصیه می‌شود که روزانه 3 واحد محصولات لبنی مصرف کنید.حتما می دانید که کلسیم برای رشد استخوان‌های بچه ها و نوجوانان لازم و ضروری است. مصرف این ماده معدنی برای پیشگیری از پوکی استخوان در سنین بزرگسالی نیز لازم است. محصولات لبنی علاوه بر کلسیم حاوی مواد دیگری مانند پروتئین، پتاسیم، ویتامین K و D نیز می‌باشد که این ویتامین نیز برای سلامت استخوان‌ها لازم است.

باید بدانید که شیر سرشار از پروتئین است و برای افرادی که گوشت مصرف نمی‌کنند یکی از منابع تامین پروتئین محسوب می‌شود. پروتئین‌های شیر حاوی اسیدآمینه های ضروری هستند که امکان جذب پروتئین‌ها را برای بدن فراهم می‌سازند. خوشبختانه ماست نیز تمام پروتئین‌های شیر را دارا می‌باشد. ماست برای سالمندانی که گوشت قرمز زیادی مصرف نمی‌کنند و در عین حال برای جلوگیری از تحلیل عضلانی نیاز به پروتئین دارند یک منبع خوب پروتئین محسوب می‌شود.

ماست محبوب همه

خوشبختانه همه ماست دوست دارند و پا در هر سوپرمارکتی که بگذارید انواع ماست‌ها به فروش می‌رسد. ماست‌های پرچرب، کم چرب، غنی شده با ویتامین D و غیره جزو ماست های پرطرفدار هستند. بهتر است از ماست‌های کم چرب (نه بدون چربی) استفاده کنید حتی اگر اضافه وزن یا کلسترول بالا دارید.

برخی از ماست‌ها نیز با وانیل، لیموترش و غیره طعم دار می‎شوند. به برخی ماست ها نیز سبزیجات معطر اضافه می‌کنند. به ماست‌های رژیمی نیز شیرین کننده هایی مانند سوکرالوز اضافه می‌شود. بهتر است افرادی که دچار دیابت هستند و یا خود را مستعد ابتلا به این بیماری می‌دانند در مصرف ماست‌های شیرین احتیاط کنند.دوغ نیز که از ماست تهیه می‌شود و حاوی همان خواص ماست است.

در نتیجه می‌توانید از دوغ نیز برای تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن تان استفاده کنید. البته بهتر است خودتان در منزل دوغ درست کنید و میزان نمک آن را کنترل کنید.افرادی که از شیر گاو استفاده نمی‌کنند می‌توانند ماست تهیه شده با شیر بز یا گوسفند را امتحان کنند. البته باید بدانید که این ماست‌ها حاوی لاکتوز و چربی بیشتری از ماست‌های تهیه شده از شیر گاو است.

مصرف شیر یا ماست به مدت نیم ساعت بعد از ورزش پروتئین لازم برای احیای عضلات را تامین و به ساخت توده عضلانی در افرادی که بدنسازی کار می‌کنند کمک می‌کند.

منبع: آرمان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس