به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق، سرلشکر سيديحيي صفوي در نشست پرسش و پاسخ دانشجويان که به همت دانشگاه مذاهب اسلامي، در اين دانشگاه برگزار شد، در پاسخ به سئوال يکي از حضار در خصوص اوضاع کنوني جهان و منافع برخي کشورها در جريانات کنوني جهان ادامه داد: مي توانم با اطمينان بگويم جريان ، جريان غلبه حق بر باطل ، و حاکميت ملتها بر سرنوشت خود است اين به نفع آمريکايي ها و صهيونيست ها نيست و البته به نفع ملت هاي منطقه است و تحليل برخي سياسيون که معتقدند اين جريان را خود آمريکائيها بوجود آورده اند ،غلط است.
وي گفت: اقدام حکومت عربستان در کشتار مردم بحرين ، خلاف حقوق بين الملل ومقررات اسلامي و انساني است. مردم بحرين 65درصد شيعه و بقيه سني هستند بحرين يک کشور کوچکي است. کل مساحت بحرين از شهر تهران کوچکتر است و مساحت آن حدود 700 کيلومتر مربع است و مساحت جزيره قشم بيش از دوبرابر بحرين است.
صفوي افزود: دولت عربستان آنجا کاملا مسلط است و عربستاني ها چندين ميليون دلار هزينه کردند تا پلي را به طول بيش از 20کيلومتر ، بين عربستان تا بحرين بسازند. هدف اصلي عربستاني ها ، سرکوب قيامهاي مردمي بوده و هم اکنون نظاميان سعودي براي کشتار مردم بي گناه بحرين و دخالت سياسي و نظامي از همان پل استفاده مي کنند ،که اين کار خلاف حقوق بين الملل و خلاف مقررات اسلامي و انساني است.
وي ادامه داد: مردم بحرين تاکنون به خوبي در صحنه حضور داشتند و سرکوب هم بسيار شديد بوده است. مشخص نيست در آينده چه اتفاقاتي ممکن است بوقوع بپيوندد ولي سياست آمريکايي ها، سعودي ها و... سرکوب قيام مردمي بحرين است.
صفوي افزود: همين اقدامات وحشيانه سعودي ها تنفر ملت هاي اسلامي منطقه و خارج از منطقه را عليه آمريکائي ها و سعودي ها و اماراتي ها بيشتر خواهد کرد و حتي در داخل کشور خودشان نيز با مخالفت روبرو شده اند. ايران خواستار صلح و امنيت پايدار در منطقه با مشارکت همه کشورهاست.
دستيار و مشاور عالي فرماندهي معظم کل قوا در ادامه با اشاره به سياست هاي ايران هراسي و اختلاف افکني آمريکائي ها، و ادامه فروش تسليحات نظامي به کشورهاي منطقه و سود سرشار حاصله از اين صنعت براي شرکت هاي آمريکائي و غربي ،گفت: امريکايي ها و غربي ها سالهاست که به دنبال ايجاد اختلاف عربستان با ايران و بطور کلي اعراب با ايران هستند. اصلا مسئله تشکيل شوراي همکاري خليج فارس همين بوده است.
وي افزود: آمريکايي ها و غربيها ، بايد ايران هراسي را بزرگ کنند تا بتوانند ميلياردها دلار سلاح بفروشند، ولي سياست ايران اينگونه نيست که بدنبال راه اندازي درگيري و جنگ باشد، ايران خواستار صلح و امنيت پايدار در منطقه آن هم با مشارکت همه کشورهاست.
صفوي افزود: سران برخي کشورها ي عربي به آمريکايي ها وابسته هستند يعني اگر يک دفعه دست امريکايي ها از سر اين حاکمان برداشته شود اوضاع آنها نيز به هم مي ريزد و مردم حاکمان ديگري را انتخاب مي کنند ، چرا که دوره نظام هاي شاهي و سلطنتي ، در منطقه ما به سر آمده است. سرلشکر صفوي در پاسخ به سئوال ديگري در خصوص پيش بيني آينده انقلاب هاي کنوني جهان ،گفت: نمي توانيم پيش بيني دقيقي از آينده اين انقلاب ها داشته باشيم . اما آينده بستگي به مقاومت ملتها و هزينه کردن آنها دارد.
وي گفت: انقلاب و آزادي هزينه مي خواهد هزينه آن را ملت ها بايد بپردازند .
سرلشکر صفوي تاکيد کرد: يکي از ضعف هاي نهضت هاي کنوني خلاء رهبري است . انقلاب هاي کنوني نيازمند يک رهبري، يا شوراي رهبري هستند که همه متحد زير پرچم آن رهبري و در سايه وحدت پيگير خواسته هاي انقلابي خود باشند.
دستيار فرماندهي معظم کل قوا در پاسخ به سئوال يکي ديگر از حضار مبني بر احتمال وقوع جنگ جهاني ديگر و عوامل شکست آمريکائيها و اسرائيلي ها در منطقه گفت: اينها جنگ نيستد بلکه نوع آنها نهضت بيداري اسلامي و جنبش است. جنگ ها را معمولا دولت ها شروع مي کنند اين يک خيزش مردمي است و چنين تحليلي که احتمال وقوع جنگ جهاني ديگري باشد صحيح نيست.
وي ادامه داد: آمريکايي ها تغيير و تحولات اجتماعي را در مصر نتوانستند درست پيش بيني کنندو دستگاههاي اطلاعاتي و سياسي شان غافلگير شدند . چون انقلاب ها در فکرها و قلب هاست.
صفوي افزود: جمعيت اين منطقه تقريبا مثل ايران ، طي 30سال گذشته دو برابر شده است. جمعيت ما اول انقلاب 36ميليون نفر بود الان 74ميليون نفر هستيم اين اتفاق در مصر رخ داده در عربستان هم رخ داده است. در عربستان اول انقلاب جمعيت 13 ميليون نفر بوده است اما هم اکنون 27ميليون نفر جمعيت دارد . کشورهايي که نرخ رشد سالانه جمعيتشان از 7/2 درصد بيشتر باشد هر 30 سال جمعيتشان دو برابر خواهد شد. اين جمعيت مثلا ليبي يک دفعه 7ميليون نفر شده است . ما يک طبقه جمعيتي از تحصيل کردگان و نخبگان را مي بينيم که رهبري اين جريان را بعهده گرفتند يعني هم نيروهاي مذهبي هستند هم نخبگان دانشگاهي ، مثل کشور خودمان در سال 57 که در انقلاب ما هم روحانيت در صحنه بود هم دانشگاهي ها در صحنه بودند .
صفوي يادآور شد: البته حضرت امام و روحانيت و مراجع پرچمدار نهضت اسلامي ايران بودند و توده هاي ميليوني مردم ازاقشار مختلف و روشنفکران و دانشجويان زير پرچم امام، تا پيروزي انقلاب اسلامي مبارزه کردند.
صفوي در پاسخ به سئوال ديگري مبني بر اينکه آيا آمريکائيها و صهيونيست ها مي توانند براي ما در منطقه مشکل ايجاد کنند ؟ گفت: اوضاع سياسي ، اقتصادي و نظامي آمريکائي ها و صهيونيست ها اجازه نمي دهد فعلا براي ما مشکلي درست کنند. اوضاع امريکا را ديديد از اينکه امريکا به ليبي حمله کرد با کلي اعتراض داخلي مردم خود مواجه شد و مجبور شد عقب بکشد، البته دلايل ديگري هم اين عقب نشيني تاکتيکي داشت. جامعه امريکا ظرفيت اينکه جنگ جديدي را آن هم با يک کشور و يک ملت قدرتمند آغاز کند ندارد.
صفوي افزود: صهيونيست ها هم اوضاع داخلي خوبي ندارند براي درک اين موضوع ،به شکست صهيونيست ها دردو جنگ اخير با حزب الله وحماس رجوع کنيد.
وي ادامه داد: ولي وظيفه نيروهاي مسلح ما که مقام معظم رهبري و فرماندهي کل قوا از آنها ميخواهند، بالا بردن توان رزمي و قدرت دفاعي و آمادگي کامل براي مقابله با هرگونه تجاوز احتمالي دشمنان است،چرا که آمادگي دفاع همه جانبه به خودي خود استراتژي بازدارندگي است ولي ما در براوردهاي نظامي مان مي بينيم امريکايي ها فعلا در افغانستان و عراق زمين گير هستند.
وي گفت: آمريکا بدنبال تسلط بر منابع نفتي ، فروش سلاح و جلوگيري از سقوط نظام هاي وابسته به غرب در منطقه خليج فارس است.
سرلشکر صفوي در خصوص هدف حضور نيروهاي بيگانه ، خصوصا آمريکائي ها در منطقه ، گفت: حضور آمريکائيها در افغانستان براي رقابت استراتژيک با چين و روسيه در آسياي مرکزي و جلوگيري از پيشروي پيمان شانگهاي ازآسياي مرکزي به سمت خليج فارس و درياي عمان است و اين پيمان ممکن است در مقابل پيمان ناتو ازشکل امنيتي و اقتصادي به سمت نظامي هم حرکت کند ،چنانچه ما شاهد برخي مانورهاي نظامي مشترک چين ،روسيه و کشورهاي آسياي مرکزي ،غير از ترکمنستان که عضو شانگهاي نيست مي باشيم.
وي گفت: تحريم هاي اقتصادي سياسي غرب عليه ايران بدليل قدرتمند شدن ايران است. هدف اصلي حضور آمريکائيها در خليج فارس ، تسلط بر منابع نفتي منطقه و فروش سلاح و تجهيزات و جلوگيري از سقوط نظام هاي وابسته به غرب در اين منطقه است. البته آمريکائيها به جمهوري اسلامي ايران ، بعنوان بزرگترين قدرت سياسي نظامي منطقه خليج فارس هم توجه دارند و از اينکه ايران درحال تبديل شدن به قطب اول اقتصادي ، سياسي ، فرهنگي منطقه خاورميانه مي باشد نگران هستند و با ايران مقابله مي کنند.
وي در پايان گفت: تمام تحريم هاي اقتصادي سياسي غرب و آمريکا عليه ايران نيز بدليل قدرتمند شدن ايران ،تحت رهبري حکيمانه مقام معظم رهبري و هوشمندي ملت بزرگ ايران و خنثي کردن فتنه هاي داخلي است.