به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، سازمان ضد دوپينگ آلمان در گزارشي اعلام کرد احتمال دوپينگ تصادفي در چين و مکزيک بيشتر است.
در اين گزارش به بيان خطرهاي ماده آنابوليک کلنبوترول مي پردازد. مصرف اين ماده مي تواند تشکيل توده عضلاني را در حيوانات سرعت ببخشد. سازمان ضد دوپينگ آلمان به ورزشکاران آلماني که به چين مي روند هشدار داد از خوردن گوشت خودداري کنند.
ژائو جيان قائم مقام سازمان ضد دوپينگ چين در گفت و گو با روزنامه چاينا ديلي اين واکنش آلماني ها را اغراق شده توصيف کرد.
وي گفت: ورزشکاران خارجي بايد در مورد کيفيت غذاي ارايه شده در چين مطمئن باشند.
اين مقام چيني گفت: تمام مواد غذايي خريداري شده براي رويدادهاي بزرگ ورزشي به دقت بررسي مي شود.
ژائو گفت: هيچ نگراني براي ورزشکاران چيني وجود ندارد. تيم هاي داخلي هميشه با هم تمرين مي کنند و مواد غذايي ارايه شده در محل هاي تمرين به دقت بررسي مي شود.
به گفته اين مقام چيني، چين هر ساله 100 تا 200 رويدادهاي ورزشي داخلي و بين المللي برگزار مي کند و اگر آلودگي غذايي وجود داشت، مدتها پيش برملا مي شد.
وي گفت ما هر ساله 1500 ورزشکار را براي آزمايش دوپينگ به طور تصادفي انتخاب مي کنيم که نتايج آن بندرت مثبت است. ژائو به وجود روشهاي غيرقانوني تغذيه دام اذعان کرد اما آن را کم اهميت برشمرد.
به گفته اين مقام چيني برخي افراد وجود دارند که افزودني هاي غيرمجاز به دام مي دهند و اين ماده ممکن است در گوشت بماند. اما احتمال اينکه اين کار به نتيجه مثبت آزمايش دوپينگ بينجامد خيلي کم است.
ژائو سازمان ضد دوپينگ آلمان را متهم کرد درمورد چين بطور گزينشي عمل کرده است. وي مبناي علمي اين ادعاها را مورد ترديد قرار داد و گفت: آلودگي غذايي يک مشکل جهاني است.
ژائو در پايان گفت: هر فرد يا سازماني بايد هنگام ارزيابي ايمني غذايي در کشور ديگري بجاي گمراه کردن ورزشکاران با آمارهاي ساده و مجزا ، گزارشهاي معتبر تهيه کند.
چين نسبت به گزارشي که ورزشکاران را از مصرف گوشت در اين کشور به علت افزايش احتمال دوپينگ غيرعمدي منع مي کند، واکنش نشان داد.