کد خبر 3954
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۱:۰۱

آيت‌الله مکارم شيرازي با بيان اين که بت‌پرستي سرچشمه همه مفاسد مي‌شود اظهار داشت: خرافه پرستي و بت پرستي سبب بدبختي، انحراف و نزاع جامعه خواهد شد و همه بايد هوشيار باشند تا خداي نکرده گرفتار اين مفسده نشوند.

به گزارش مشرق به نقل از رسا،‌ حضرت آيت‌الله ناصر مکارم شيرازي از مراجع تقليد، در ششمين روز از ماه مبارک رمضان در جمع روزه داران و نمازگزاران حرم کريمه اهل بيت(ع) به ادامه تفسير قرآني خود پرداخت و در خصوص اصحاب مدين گفت: مدين سرزميني بسيار سرسبز و آباد در شامات بود که مردمي بسيار ثروتمند داشت و تجارت پيشه مي‌کردند.
وي عيب بزرگ اصحاب مدين را بت پرستي دانست و افزود: آن‌ها بت پرست بودند و به مفاسد اقتصادي مي‌پرداختند و کم‌فروشي و تقلب را هميشه در کارهاي خود داشتند که خدا براي هدايت آن‌ها حضرت شعيب را فرستاد.

فساد اقتصادي تمام جامعه را فاسد خواهد کرد
اين مرجع تقليد خاطر نشان کرد: حضرت شعيب که فردي بسيار سخن‌ور و معروف به خطيب الانبيا بود و همچنين در سخنوري منطقي بسيار قوي و حساب شده داشت، ايشان با اين خصوصيات از اصحاب مدين خواست که دست از اين کم‌فروشي و بت‌پرستي بردارند؛ ولي اين اصحاب گوش نکردند.
وي با بيان اين که بت پرستي سبب فساد کل جامعه مي‌شود، اظهار داشت: بايد بدانيم ريشه تمام مشکلات اقتصادي، فرهنگي، سياسي و اخلاقي مفاسد اقتصادي است؛ زيرا زماني که فساد اقتصادي وارد جامعه شود همه جامعه را فاسد خواهد کرد.
حضرت آيت‌الله مکارم شيرازي يادآور شد: کم فروشي تنها در ارزاق و پيمان نيست، شما هر مسؤوليتي که داريد اگر کم بگذاريد کم‌فروشي کرده ايد، مثلا اين که معلم براي تدريس در کلاس درس مطالعه کافي نداشته باشد و يا کارمندي در وقت اداري به جاي حل مشکلات مردم به حل جدول بپردازد و ارباب رجوع را سر بدواند همچنين قضاتي که در پرونده متهم خود مطالعه کافي ندارند و يا روحانيان و سخنراناني که براي حضور در منبر مطالعه کافي نداشته باشند همه اين‌ها کم فروش خواهند بود. کم فروشي حتي سياستمداران و ارباب رسانه‌ها را نيز شامل مي‌شود.

خرافه پرستي و بت پرستي سبب بدبختي، انحراف و نزاع جامعه خواهد شد
اين مدرس خارج فقه حوزه علميه قم افزود: بت‌پرستي سرچشمه همه مفاسد مي‌شود و خرافه پرستي و بت پرستي سبب بدبختي، انحراف و نزاع جامعه خواهد شد و همه بايد هوشيار باشند تا خداي نکرده گرفتار اين مفسده نشوند.
وي تاکيد کرد: اگر امروز دنيا گرفتار فساد اقتصادي شده است؛ براي اين است که دلار آخرين هدف آنهاست و براي بدست آوردن دلار مراکز فسار را گسترش مي‌دهند و به گسترش مفاسد اقتصادي مي‌پردازند؛ زيرا از اين طريق به درآمدهاي کلاني مي‌رسند.
اين مرجع تقليد در بخش ديگري از سخنان خود گفت: حضرت شعيب در اين وضعيت نابساماني که در ميان اصحاب مدين وجود داشت بر آن‌ها وارد شد و از آن‌ها خواست مفاسد اقتصادي را کنار بزنند. زيرا در آمد نامشروع فايده و سودي براي آن‌ها ندارد؛ اما آن ها هرگز به سخنان اين پيغمبر عمل نکردند و گرفتار همان مفاسد شدند.
وي يادآور شد: امروز برخي از کشورها که از طريق نامشروع درآمد کسب کرده و از درآمد بالا برخوردار هستند جنگ‌هاي منطقه‌اي را به راه انداخته اند و نمونه آن را مي توان در عراق، افغانستان و کشورهاي همسايه به وضوح ديد که اين درآمدها حرام سبب شده آن ها نيز به کارهاي حرام دست بزنند.
حضرت آيت الله مکارم شيرازي در بخش ديگري از سخنان خود اسلام را دين منطق و استدلال دانست و افزود: دين اسلام هرگز دين اجبار و زورگويي نبوده است و هميشه براساس منطق و استدلال سخن گفته است و اين که برخي اسلام را به زورگويي و منطق شمشير محکوم مي‌کنند استدلال بي اساسي است.
وي ادامه داد: براساس آيه 90 سوره نساء، اسلام هرگز دين زورگويي و اجبار نبوده است و در اين آيه مي‌فرمايد، اگر دشمنان و بت‌پرستان کنار رفتند و با شما جنگي نداشتند شما نيز با آن‌ها نجنگيد و متعرض آن‌ها نشويد.
اين مفسر برجسته قرآن کريم گفت: اگر اسلام مي‌خواست با شمشير پيش رود آيه 90 سوره نساء ضد آن است؛ بنابر اين ادعاي برخي نسبت به اسلام بي‌پايه و اساس است.
وي يادآور شد: متاسفانه برخي به اسلام تهمت مي‌زنند و جنگ‌هاي صدر اسلام را نمونه‌اي از زورگويي دين اسلام مي‌خوانند؛ در حالي که چنين نيست همه اين‌ جنگ‌ها حالت دفاعي داشته و کساني که با تبليغ دين مخالفت مي‌کردند و مقابل آن مي‌ايستادند اسلام نيز با آن‌ها مبارزه مي‌کرد؛ زيرا هيچ عاقلي به انسان اجازه نمي دهد اگر کسي شمشير و سر نيزه به سوي تو کشيد، سکوت کني و عکس عملي نشان ندهي.
اين مدرس خارج فقه حوزه علميه قم گفت: گاهي ديده شده برخي اسلام را متهم مي‌کنند که با زور اسلام را به ايران آورده است؛ در حالي که چنين نيست، زماني که براي تبليغ دين به ايران آمدند برخي مانع آن شدند و نمي‌گذاشتند اسلام تبليغ شود به همين دليل با آن‌ها مبارزه کردند و نگذاشتند که مانع تبليغ دين شوند و اين هرگز به معناي اين نيست که دين را با زور به ايران آوردند؛ زيرا سال‌ها پس از آوردن اسلام به ايران، ‌آتش‌پرستي در اين کشور وجود داشت و مردم پس از آشنايي با دين اسلام، اين اعمال نادرست را کنار گذاشتند و به اسلام روي آوردند.

الان زمان گلايه از دولتمردان پاکستان نيست دولت بايد به کمک مردم پاکستان بشتابد
وي در بخش پاياني سخنان خود به سيل اخير در پاکستان اشاره کرد و اظهار داشت: مي‌دانيد در پاکستان سيل عجيبي آمده است که در هشتاد سال گذشته بي‌سابقه بوده است و بيست ميليون نفر در اين کشور بي‌خانمان شده اند، حتي مزارع و خانه هاي خود را از دست داده و بي‌ سرپناه شده‌اند، امروز بر همه لازم است که به اين ملت آسيب‌ديده و سيل زده کمک و ياري برسانند.
اين مفسر برجسته قرآن کريم گفت: مسلمانان بايد براي کمک به سيل زدگان پاکستان پيشگام باشند و اميدوارم هم‏وطنان و هم‌ميهنان عزيز در سراسر کشور کمک‌هاي خود را براي اين مردم داغديده و آسيب‌ديده ارسال نمايند تا آن‌ها نيز از اين گرفتاري نجات يابند.
وي تاکيد کرد: درست است ما از برخي مسؤولان پاکستان گلايه داريم؛ ولي اين گلايه هرگز مانع کمک رساني به مردم اين کشور نمي‌شود و بايد دولت نيز در اين خصوص فعال شود زيرا ما جنبش و جوشي اساسي در اين خصوص نمي‌بينيم.
حضرت آيت‌الله مکارم شيرازي خاطر نشان کرد: الان زمان گلايه از دولت پاکستان نيست، در حال حاضر بايد از آن‌ها حمايت و برادري خود را ثابت کنيم و گلايه‌ها را کنار بگذاريم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس