کد خبر 39337
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۶:۳۹

تنفر دولت و ملت عراق از منافقين، خروج ديپلمات هاي ايراني از ساحل عاج، منتظر توليد برق هسته اي هستيم، دفاع از عملکرد وزارت خارجه در تحولات اخير، پاسخ جالب به رسانه امريکايي و ... از جمله محورهاي اولين نشست سخنگوي وزارت خارجه در سال 90 است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، رامين مهمانپرست سخنگوي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران امروز سه شنبه 23 فروردين در نخستين کنفرانس مطبوعاتي هفتگي خود در سال 90 ضمن تبريک سال جديد شمسي، حادثه انفجار مترو در بلاروس در پي اقدام تروريستي را محکوم و با خانواده هاي صدمه ديدگان ابراز همدردي کرد.

ادعاهاي کويت اتهام واهي در راستاي منافع اسرائيل

خبرنگاري در رابطه با اظهارات وزير خارجه کويت مبني بر خلاف انتظار عنوان کردن اقدام ايران در اخراج تعدادي ديپلمات اين کشور گفت: در خصوص حوادث منطقه چند نکته قابل توجه است در پي ديداري که در ملتها ايجاد شد مردم در کشورهاي مختلف دنبال مطالبات خود هستند. توجه به مطالبات و برآورده کردن خواسته هاي مردم به اقتدار دولتها مي تواند کمک کند.

وي افزود: راه حل اقتدار واقعي تامين مطالبات مردم و برخورداري از حمايت اکثريت مردم است و روش هاي برخورد خشونت آميز مسير انحرافي است که به نتيجه نخواهد رسيد.

مهمانپرست افزود: در پي اين حرکات مردمي منافع رژيم صهيونيستي و کشورهاي حامي آن به خطر افتاده و احساس مي کنند استقلال کشورها در منطقه حساس خاورميانه موجب از بين رفتن زياده طلبي آنها مي شود بر اين اساس به دنبال تغيير صورت مسئله و ايجاد بحث هاي انحرافي اند و يکي از موضوعاتي که رژيم صهيونيستي، غرب و به ويژه آمريکا دنبال مي کنند ايجاد اختلاف بين کشورهاي اسلامي منطقه است.

سخنگوي دستگاه سياست خارجي ايران با بيان اينکه کشورهاي منطقه بايد با درايت و هوشياري مراقبت کنند که در مسير صهيونيست ها و حاميانش گرفتار نشوند، گفت: يکي از اين داستانها که با هدف اختلاف افکني بين کشورهاي اسلامي طراحي شده داستاني است که حدود دو سال پيش در کويت مطرح شد و دادگاهي اتهامي را مطرح کرد و به برخي اتباع ايراني نسبت داد. همان موقع ما عکس العمل جدي نشان داديم و به دنبال آن مقامات کويت اتهام را تکذيب و رد کردند. زنده کردن يک موضوع قديمي و اتهام واهي در راستاي ايجاد اختلاف بين کشورها و حفظ منافع صهيونيست ها صورت مي گيرد.

وي ادامه داد: انتظار ما برخورد درست با اين فتنه ها بود و اولويت سياست خارجي ما داشتن رابطه با همسايگان و مشارکت و همگرايي با کشورهاي منطقه براي صلح و ثبات منطقه است.

ايران پاسخ مقتدرانه مي دهد

مهمانپرست در عين حال تاکيد کرد: قابل ذکر است هر کسي يا کشوري به منافع و اتباع ما اتهام وارد کند يا حرکتي در جهت خلاف منافع ملي ما انجام دهد پاسخ شايسته و بسيار مقتدرانه ما را دريافت خواهد کرد.

تنفر دولت و ملت عراق از منافقين

خبرنگاري در رابطه با برنامه هاي اخراج گروهک منافقين از عراق و استرداد آنان سئوال کرد که سخنگوي وزارت خارجه در اين باره گفت: منافقين علاوه بر جناياتي که نسبت به ملت ما داشته اند و پرونده سياه آنان که 12 هزار ترور در آن ثبت شده و اين گروه را به عنوان يک گروه تروريستي به همه مردم جهان شناسانده است در خود عراق نيز اقداماتي داشته اند که نفرت دولت و ملت عراق را به دنبال داشته است.

وي با اشاره به مسائل مطرح شده اخير پيرامون اردوگاه منافقين در خاک عراق گفت: طبيعي است بر اساس قانون اساسي و احکام قضايي دولت عراق به دنبال اعمال حق حاکميت خود بر سرزمينش است و بر مبناي حقوقي عمل مي کند و فکر مي کنيم کشورهاي غربي و مدعيان مبارزه با تروريست بايد با توجه به عملکرد گروهک تروريستي منافقين دست از حمايت از اين گروه بردارند.

توصيه به اتحاديه اروپا

يکي از خبرنگاران در خصوص بيانيه اشتون رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا در حمايت از منافقين سئوال کرد که مهمانپرست اظهار داشت: انتظار ما از همه سازمانها و مجامع بين المللي و کشورهاي مدعي حقوق بشر اين است بدون رفتار دوگانه و سياسي نسبت به محکوميت اعمال تروريستي اقدام کنند و از پناه دادن به تروريست ها دست بردارند.

وي اظهار داشت: راه نفوذ در قلوب مردم فتنه و اقدامات شيطنت آميز و تروريسم نيست، اميدواريم اتحاديه اروپا به اصلاح رويکرد خود اقدام کند.

جهاد اقتصادي در وزارت خارجه

مهمانپرست در پاسخ به سئوالي درباره تغيير ساختار وزارت خارجه عنوان کرد: تغيير ساختار متناسب با شرايط و تحولات به طور طبيعي در ساختار تشکيلاتي وزارت خارجه صورت مي گيرد و طبيعي است هر چند وقت يک بار اين موضوع در دستور کار قرار گيرد.

وي با اشاره به نامگذاري سال 90 به عنوان جهاد اقتصادي گفت: يکي از محورهايي که مي تواند در دستور کار تغيير ساختار وزارت خارجه قرار گيرد افزايش توانايي وزارت خارجه براي پيگيري موضوعات اقتصادي است و جهت‌گيري تغيير ساختار به سمتي پيش مي‌رود که بخش‌هايي که مستقيماً وارد کار اقتصادي با ساير کشورها مي‌شوند حداقل تعداد آنها و توانايي‌شان نسبت به گذشته پنج برابر خواهد شد.

خروج ديپلمات هاي ايراني از ساحل عاج

خبرنگار خبرگزاري فرانسه در خصوص گفتگوي تلفني وزراي خارجي ايران و فرانسه و درخواست ايران از اين کشور براي انتقال ديپلمات ها و اتباع ايراني از ساحل عاج به محل امن و گفتگوي تلفني وزراي خارجي ايران و لبنان براي کمک ايران به انتقال اتباع لبناني از ساحل عاج به بيروت و نيز حضور نظامي نيروهاي فرانسوي در ساحل عاج سئوال کرد که سخنگوي دستگاه ديپلماسي کشور در اين باره بيان داشت: اتفاقي که در ساحل عاج رخ داده وضعيت امنيتي اتباع کشورهاي مختلف را به خطر انداخته بود و طبيعي بود که دستگاه سياست خارجي تمام تلاش خود را براي حفظ جان ديپلمات ها و اتباع ايراني انجام دهد يکي از راهها پيگيري از طريق سازمان ملل و نمايندگي ايران در سازمان ملل بود و تماس تلفني با وزير خارجه فرانسه به دليل اينکه نيروهاي فرانسوي در ساحل عاج مداخله و حضور داشته اند از ديگر اقدامات طبيعي بود.

وي اضافه کرد: طبيعي است ما امنيت ديپلمات هاي خود را از فرانسوي ها انتظار داشته باشيم.

مهمانپرست ادامه داد: هم اکنون ديپلماتهاي جمهوري اسلامي ايران از ساحل عاج خارج شده اند و اميدواريم ثبات و امنيت به کشور برگردد.

وي در خصوص سئوال ديگر اين خبرنگار گفت: اينکه مداخله کشورهاي مختلف در مناطق گوناگون چگونه ارزيابي مي شود بستگي به خواست جامعه جهاني دارد هر چه اقدامات جدا از موافقت همه کشورها و راي ملت ها صورت بگيرد ما از اين رويه تحفظ داريم. بايد طوري باشد که بدون خشونت و با تفاهم بحران ها حل شود.

سخنگوي وزارت خارجه درباره همکاري در انتقال اتباع لبناني از ساحل عاج نيز گفت: با توجه به اينکه اين يک اقدام انسان دوستانه است اگر بتوانيم کمکي داشته باشيم از توان خود استفاده خواهيم کرد.

منتظر توليد برق هسته اي هستيم

مهمانپرست درباره اظهارات روس ها مبني بر اينکه نمايندگان مجلس ايران صلاحيت بررسي عملکرد روس ها در ساخت نيروگاه بوشهر را ندارند، گفت: فعاليت نيروگاه بوشهر به خوبي به لحاظ فني ادامه دارد و نيروگاه مسير خود را طي مي کند. کارهاي لازم براي راه اندازي نيروگاه تقريبا انجام شده و منتظر توليد برق هسته اي و ورود آن به شبکه برق سراسري کشور هستيم.

وي ادامه داد: نمايندگان مجلس نيز نگران تاخير در راه اندازي نيروگاه بوشهر بودند و حق آنان است که اظهار نظر کنند. نظارت آنان در بخش هاي مختلف به انجام بهتر و دقيق تر امور کمک مي کند.

سخنگوي دستگاه سياست خارجي در رابطه با اظهارات سعد حريري نخست وزير سابق لبنان گفت: بار ديگر توصيه مي کنيم شخصيت ها و احزاب لبناني متوجه شرايط حساس منطقه باشند و منافع ملي لبنان را در نظر بگيرند.

بلر آرزوهايش را گفت اما...

خبرنگاري اظهارات بلر نخست وزير اسبق انگليس مبني بر اينکه سرنگوني نظام ايران فوق العاده مهم است را مورد اشاره قرار داد که سخنگوي وزارت خارجه در اين باره گفت: ايشان آرزوهاي خود را بيان کرده و صبرش لبريز شده و مطالبي که در فکر حاميان رژيم صهيونيستي بوده را نکاتي از آن مطرح کرده. بهتر است آرزوهايش را در ذهنش نگه دارد چرا که واقعيت منطقه متفاوت از آن چيزي است که در اذهان سلطه گران بوده است.

وي به بلر توصيه کرد که با اين نوع اظهارات به منافع مردم انگليس ضربه وارد نکند و زمينه ساز بدبيني مردم دنيا نسبت به اين کشور نشود.

دفاع از عملکرد وزارت خارجه در تحولات اخير

خبرنگاري در رابطه با کارکرد وزارت امور خارجه در تحولات اخير منطقه سئوال کرد که مهمانپرست گفت: راهبرد دستگاه سياست خارجه ايران پيرامون تحولات منطقه کاملا مشخص است. نوع حضور و فعاليت ما در تحولات منطقه محسوس و قابل مشاهده بود و از ابتداي تحولات تا زمان فعلي دستگاه سياست خارجي همه تحولات را دقيق زير نظر داشته و رصد کرده و توصيه هاي خود را نيز به کشورهاي منطقه بيان کرده است.

وي ادامه داد: راه نجات و رشد کشورهاي منطقه توجه به مطالبات اکثريت مردم است و هر عمل خشونت آميز زخم هاي عميق در مردم ايجاد مي کند که ترميم آن کار سختي است و ما هشدار داده ايم فرمولي که هم اکنون براي کشتار و سرکوب مردم صورت مي گيرد در راستاي منافع رژيم صهيونيستي است.

دفاع از اتباع در کشورها استثنا ندارد

سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سئوالي در خصوص ممنوع الخروج شدن اتباع ايراني از بحرين گفت: سياست اصولي ما دفاع از اتباع ايراني در هر نقطه از جهان است و به هيچ وجه اجازه نمي دهيم حقوق اتباع ايران تضييع شود و تمام توان خود را براي دفاع از ايرانيان به کار مي بريم و استثنايي نيز وجود ندارد.

مهمانپرست در پاسخ به سئوالي در رابطه با معاملات نفت ايران با هند، گفت: در خصوص خريد و فروش و معاملات نفتي هيچ مشکلي به صورت قانوني وجود ندارد و حتي تحريم غير قانوني شوراي امنيت نيز شامل مبادلات تجاري نفت و گاز نمي شود.

وي افزود: در رابطه با چگونگي انتقال مبالغ حاصل از فروش نفت فرمول فني وجود دارد.

اصل ادعاهاي کويت فتنه بود

مهمانپرست در رابطه با اقدام ايران و کويت در اخراج چند ديپلمات از يکديگر گفت: اولويت کار خود را کمرنگ کردن رابطه با کشورهاي همسايه نمي دانيم اصل موضوع مطرح شده از سوي کويت را يک فتنه مي دانيم و اين اتهامات واهي در راستاي پروژه ايران هراسي بوده که هوشياري کشورهاي منطقه را مي طلبد.

خبرنگار ديگري در خصوص محدوديت ها در فرانسه براي حجاب زنان مسلمان سئوال کرد که مهمانپرست گفت: رعايت نکردن حقوق زنان در کشورهاي غربي يکي از موضوعاتي است که نشان مي دهد استاندارد دوگانه در غرب در برخورد وجود دارد چرا که رعايت حجاب جزو حقوق مسلمانان است و هر نوع جلوگيري از رعايت حجاب به معناي رعايت نکردن آزادي و حقوق آنان است و اين روند نتيجه خوبي نخواهد داشت.

قرآن سوزان شيطانند

وي با اشاره به قرآن سوزي در برخي کشورهاي غربي و آمريکا گفت: افرادي که يا خود شيطانند يا شيطان در آنها تبلور پيدا کرده است مبادرت به اين اقدام کردند و اين يک حرکت خطرناک است توصيه مي کنيم حقوق مذهبي در کشورهاي مختلف محترم شمرده شود.

مهمانپرست در خصو ص تلاش هاي آمريکا براي امضاي موافقتنامه با کشورهاي منطقه عنوان کرد: نيروهاي آمريکايي تمايل به تمديد قراردادهاي خود با برخي کشورهاي منطقه به منظور ماندن در منطقه دارند در حاليکه آنان ديد خوبي نسبت به تحولات کشورهاي منطقه ندارند.

سوء استفاده صهيونيست ها از تحولات

سخنگوي وزارت خارجه در خصوص حملات اخير رژيم صهيونيستي به نوار غزه نيز گفت: طبيعت رژيم صهيونيستي، تجاوزگري، قتل و کشتار و جنايت است و تحولات منطقه و بيداري اسلامي مستقيما در مقابل تجاوزگري هاي اين رژيم است و آنان سعي مي کنند مسائل انحرافي ايجاد کنند يکي از اين موضوعات ادامه اين جنايات در فلسطين و غزه است و فکر مي کنند در شرايطي که مردم منطقه با تحولاتي مواجهند مي توانند از اين شرايط سوء استفاده کنند و به جنايات خود ادامه دهند. بايد صهيونيست ها بدانند حرکت هاي منطقه دير يا زود به حضور مقتدرانه مردم در اين کشورها منجر مي شود.

عربستاني ها از تيم هاي ايراني مي ترسند

خبرنگاري در رابطه با جوسازي تيم هاي عربستاني مبني بر ناامن بودن ايران و درخواست براي تغيير محل برگزاري مسابقاتشان سئوال کرد که مهمانپرست با خنده گفت: به نظر مي آيد اين نکته که ظاهر سياسي دارد به خاطر ترس آنان از شکست مقابل تيم هاي ايران است چرا که تيم هاي باشگاهي ايران بسيار مقتدر هستند و اين ترس باعث شده تيم هاي منطقه، تيم هاي عربي موضوعاتي را مطرح کنند در حاليکه توصيه مي کنيم به جاي اين حرفها بروند تمرين کنند و خودشان را تقويت کنند!

اظهارات فيصل نسنجيده است

مهمانپرست در پاسخ به سئوال خبرنگاري که واکنش وزارت خارجه را به اظهارات سعود الفيصل وزير خارجه عربستان، که اخيرا ايران را به دخالت در امور کشورهاي منطقه متهم کرده است ، جويا شد ، تصريح کرد: در خصوص اظهارات مقامات عربستان بايد تاکيد کنم هر کس بيشتر در مسير خواسته هاي رژيم صهيونيستي حرکت کند، بيشتر اسير فتنه شده است.

وي ادامه داد: بايد آنها با دقت خود را از دام نجات دهند و متوجه شوند در برنامه اي که توسط آمريکا و رژيم صهيونيستي طراحي شده اين کشورها در آينده اقتدار و استقلالي نخواهند داشت.

سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينکه تنها کشورهاي منطقه مي توانند به ثبات و امنيت منطقه کمک کنند، گفت: همه بايد مردم را در کنار خود داشته باشند، اگر مسير اشتباهي بروند مردم فاصله شان با آنها بيشتر مي شود و در نتيجه دولت ها ضعيف مي شوند، اگر دولت‌ها ضعيف شوند با هر ضربه توسط رژيم صهيونيستي آسيب پذير خواهند شد.

وي اضافه کرد: حرکت در مسير اشتباه و ورود به فتنه باعث مي شود که اين نوع اظهارات نسنجيده را شاهد باشيم.

امکان رابطه با آرژانتين

خبرنگاري سئوال کرد اخيرا خبري منتشر شده مبني بر اينکه مقامات آرژانتين پيام هايي براي ايران داشته اند که حاضرند پرونده ساختگي آميا را از مسير توسعه مناسبات با ايران کنار بگذارند آيا اين اخبار صحت دارد ؟

مهمانپرست در اين باره تاکيد کرد: آميا پرونده اي قديمي است که صهيونيست ها طراحي کرده بودند ما همواره اعلام کرده بوديم که اين يک فتنه ديگري توسط رژيم صهيونيستي بوده تا حضور ما را در برخي مناطق محدود کنند.

سخنگوي وزارت خارجه گفت: کشورها بايد در شناسايي دوستان و دشمنان واقعي هوشيار باشند و در اين صورت مسائل حل مي شود و مسير همکاري جايگزين مي شود.

تحميل خواست اقليت بر اکثريت عين ديکتاتوري است

خبرنگاري در رابطه با کشتار مردم سوريه توسط دولت اين کشور سئوال کرد که سخنگوي وزارت خارجه با بيان اينکه سياست اصولي ما اين است که دولتها به خواست ملتها توجه کنند، خاطر نشان کرد: يک مسئله انحرافي توسط غرب وآمريکا دنبال مي شود و سعي مي کنند حرکت هاي مصنوعي ايجاد کنند معتقديم به نظرات اقليت ها نيز بايد توجه کرد اما اگر قرار باشد با فشار سياسي و بزرگنمايي رسانه اي نظر يک اقليت کوچک به جامعه تحميل شود اين دموکراسي نيست بلکه تحميل اراده اقليت به اکثريت عين ديکتاتوري است.

وي با بيان اينکه کسي نبايد فريب آمريکايي ها را بخورد گفت: اينکه نبايد با مردم برخورد خشونت آميز شود موضع ما است و ما اين را تاييد نمي کنيم که با مردم برخورد خشونت آميز صورت بگيرد اما اگر يک گروهي در کشوري قصد فتنه و آشوب داشته باشد و با کمک خارجي ها تلاش کند امنيت را به هم بزند دولت ها نيز براي برقراري امنيت اقدام مي کنند.

مهمانپرست تاکيد کرد: اين حرکت شيطنت آميز توسط غرب و آمريکا و صهيونيست ها صورت گرفته است و مي خواهند از از جريانات مقاومت انتقام بگيرند.

پاسخ جالب به رسانه امريکايي

خبرنگار آسوشيتدپرس در سئوالي جهت دار از سخنگوي وزارت خارجه ايران سئوال کرد آيا مي دانيد چند نفر در تحولات اخير سوريه کشته شده اند که مهمانپرست در پاسخ به وي گفت: اين را مي دانم که تعدادشان بسيار کمتر از کساني است که توسط آمريکا در عراق و افغانستان کشته شده اند.

يکي از خبرنگاران سئوال کرد برخي قصد دارند تحولات بحرين را اختلاف شيعه و سني جلوه دهند که سخنگوي وزارت خارجه در اين باره گفت: فتنه آمريکايي ها عوض کردن صورت مسئله است آنها به دنبال اين هستند که درگيري هاي منطقه اي را درگيري هاي مذهبي، شيعه و سني يا ايراني عربي مطرح کنند اين فتنه بزرگ آمريکا و صهيونيست هاست.

چرا امريکايي ها از کشتار بحرين اظهار نگراني نمي کنند؟!

وي خطاب به خبرنگار رسانه آمريکايي که درباره تعداد کشته شدگان تحولات سوريه سئوال کرده بود، گفت: شما چرا درباره کساني که در بحرين کشته مي شوند از دوستان آمريکايي خود سئوال نمي کنيد و آنان چرا در اين باره اظهار نگراني نمي کنند.

مهمانپرست گفت: عنوان کردن شيعه و سني و ايراني - عربي بودن تحولات بحرين فتنه اي است که برخي غربيها آن را دنبال مي کنند اما ملتها هوشيارند و فريب اين فتنه را نمي خورند.

خبرنگار يک شبکه عربي در رابطه با اجلاس دوحه درباره ليبي سئوال کرد که مهمانپرست گفت: وضعيت ليبي وضعيت پيچيده اي است از طرفي مردم توسط حکومت و از طرفي توسط نيروهاي غربي مورد آسيب قرار گرفته اند.

وي با بيان اينکه نيروهاي غربي در ليبي به دنبال منافعشان هستند گفت: هر اقدامي که به برقراري آرامش و تامين حقوق مردم ليبي کمک کند مي تواند انسان دوستانه باشد البته بستگي دارد که اين اجلاس با مشارکت چه کشورهايي و با چه دستور کاري برگزار شود و چه راه حلي از آن به دست آيد. هر راه حلي که از وارد شدن صدمات به مردم جلوگيري کند مي تواند مفيد باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس