به گزارش مشرق، حسن ركني در برنامه گفتوگوي ويژه خبري اصليترين علت گران شدن مرغ را افزايش تقاضا در بازار دانست. وي همچنين از عرضه گسترده مرغ با قيمت ۵۵۰۰ تومان خبر داد.
معاون جهاد كشاورزي با اشاره به ميانگين سرانه مصرف بالاتر از 25 كيلوگرم گوشت مرغ در ايران گفت: ما هفتمين كشور توليد كننده گوشت مرغ هستيم. وي افزود: با ملاحظه قيمت گوشت مرغ در يك سال گذشته ما به قيمت 5هزار تومان هم ميرسيم كه قيمت منطقياي نيست بلكه قيمت قابل قبول براي توليد و مصرفكننده حدود 7هزار تومان است. ركني با بيان اينكه در يك سال و نيم گذشته ما همواره توليد مازاد داشتهايم، گفت: به اين علت نيازي به ورود مرغ سرد به بازار وجود نداشت، از اين رو بخشي صادر و قسمتي هم ذخيرهسازي شد.
وي تصريح كرد: اين روند و خريد مرغ از توليدكنندگان تا پنجم بهمن ادامه داشت كه با ملاحظه شروع افزايش قيمتها، از دو تا سه روز بعد خريد قطع شد.
معاون وزير كشاورزي با اشاره به افزايش تقاضا براي مرغ در بهمن ماه گفت: توليد مرغ به صورت خطي صورت ميگيرد ولي در ماههايي از سال كشش بازار كمتر ميشود و در برخي زمانها از جمله ماه رمضان و عيد مصرف بالاتر ميرود.
وي افزود: ميدان بهمن در تهران شاخصترين محل عرضه مرغ به شمار ميرود و در حالي كه متوسط عرضه در اين محل به طور متوسط 305 تن در ماه است و اين ميزان در بهمن به متوسط 323 تن ميرسد، تا امروز ورودي ميدان بهمن 418 تن بوده است. ركني با بيان اينكه خوشبختانه ما از يك كشور واردكننده به صادركننده تبديل شدهايم، به گونهاي كه در سال 93 تا امروز حدود 65 هزار تن صادرات داشتهايم، گفت: ظرفيت سردخانهها معين است و توليد بايد متناسب با بازار و توان صادراتي باشد. در اين مصاحبه يوسفي، رئيس اتحاديه پرورشدهندگان مرغ گوشتي نيز اواخر بهمن و اسفند را از ماههاي پرتقاضا براي گوشت مرغ بيان كرد و گفت: با افزايش تقاضا قيمتها هم جابهجا ميشوند. وي افزود: قيمت 5 هزار تومان براي مرغ موجب ضرر و زيان توليدكنندگان ميشود.
*جوان آنلاین
معاون وزير جهاد كشاورزي با اشاره به افزايش توليد گوشت مرغ و صادرات آن از ابتداي سال ۹۳ گفت: با عرضه گسترده مرغ منجمد با قيمت ۵۵۰۰ تومان، بازار تنظيم ميشود.