به گزارش مشرق، سرپرست کميته داوران فدراسيون فوتبال در گفت و گو با ايسنا، درباره اتفاقات ديدار تيمهاي پاس همدان و راه آهن شهر ري، اظهار کرد: داور از ابتداي بازي با قدرت قضاوت کرد و يک پنالتي صحيح را نيز به ظرافت براي راه آهن گرفت که جاي تحسين دارد، پس از آن هم به درستي بازيکن راه آهن را اخراج کرد. ولي پس از اين دو صحنه جو ورزشگاه متشنج شد و تا پايان بازي اين شرايط ادامه داشت. در دقايق پاياني هم به دليل اشتباه کمک داور در اعلام پنالتي به سود پاس همدان، حدود پنج دقيقه بازي به حال تعليق در آمد و آن اتفاقات رخ داد.
وي در ادامه با بيان اين که کميته داوران با کمک داور ديدار برخورد کرده است، افزود: در صحنه اعلام پنالتي، اتفاقاتي در محوطه جريمه و خارج از ديد داور رخ داد که کمک داور به اشتباه راي به پنالتي داد، در حالي که خطا از سوي مهاجم پاس آغاز شده بود، به هر حال، در آن شرايط داور وظيفه داشته است که به راي کمک خود اطمينان کند، چون خودش صحنه را نديده بوده است. کميته داوران تاکنون با حدود 12 داور خاطي در ليگ برتر و ليگ دسته اول برخورد کرده است که کمک داور اين ديدار نيز از اين قاعده مستثني نيست.
عسگري در ادامه با انتقاد شديد از نحوه برگزاري ديدار تيم هاي پاس و راه آهن، خاطرنشان کرد: واقعا جاي تاسف است که در رقابتهاي ليگ حرفهاي، اين اتفاقات رخ ميدهد، ما فيلم بازي را به همراه دو تن از کارشناسان داوري ديديم و از ديدن آن اتفاقات تاسف خورديم. سازمان ليگ برنامه بازيها را تنظيم ميکند و برگزاري مسابقات به عهده ارگان محلي است که عملکردش بسيار ضعيف بود، شرايط بازي مثل 40 سال پيش بود که بازيها در زمين هاي خاکي و شلوغ برگزار ميشد.
سرپرست کميته داوران همچنين اضافه کرد: وقتي شرايط انجام بازي اين گونه باشد، بهترين داوران دنيا هم به مشکل بر مي خورند. حضور تماشاگران بيش از ظرفيت ورزشگاه، کنترل نکردن اوضاع و هجوم افراد غير مسوول به داخل زمين، شرايط بازي را تاسف برانگيز کرده بود. هر اتفاقي که مي افتاد 15 تا 20 نفر به داخل زمين ميريختند!
وي در ادامه با اشاره به صحبت هاي مجيد جلالي درباره اين که کميته داوران بايد داوران را غربال کند، تصريح کرد: اين حرف صحيح است. ولي ما تازه سه ماه است که کار را در دست گرفتهايم و به همراه خود داوري را هم نياوردهايم. نميشود که نيمي از يک تيم را به يکباره عوض کرد، بلکه اين کار زمان مي برد. داور نخود و لوبيا نيست که آنها را سوا کنيم!
جمعه و در جريان رقابتهاي ليگ دسته اول کشور نيز يک اتفاق نادر رخ داد که در طي آن رسول احمدي، داور اصفهاني ديدار تيم هاي نفت مسجد سليمان و گل گهر سيرجان، در دقيقه 42 نيمه اول سوت پايان نيمه را به صدا در آورد و پس از چند دقيقه با صحبت عوامل اجرايي سه دقيقه باقي مانده را برگزار کرد، حسين عسگري در اين رابطه نيز به خبرنگار ايسنا، گفت: با توجه به گزارش ناظر داوري ديدار، پيگير اين قضيه هستيم. در هر حال با اين اشتباه داور تيمي متضرر نشده است و اشتباهي که داور مرتکب شده است، بسيار بزرگ نبوده است.
وي افزود: همانطور که قانون به داوران اجازه داده است در صورت پي بردن به اشتباه خود در اعلام کردن يک گل، بتوانند تصميم خود را برگردانند، در اين موارد هم به داور اجازه داده شده است که حتي اگر بازيکنان به طرف رختکن رفته باشند نيز بازي را برگرداند.
عسگري در ادامه با اشاره به سابقه کاري داور اين ديدار افزود: رسول احمدي حدود پنج سال است که در دسته يک سوت مي زند و داور کم تجربه اي نيست، البته اين حرفها به اين معني نيست که با او برخورد نميشود، بلکه مساله اين است که او در اين ديدار تمرکز کافي را نداشته است.
سرپرست کميته داوران فدراسيون فوتبال همچنين، خاطر نشان کرد: اگر اين اشتباه در يک بازي حساستر اتفاق مي افتاد و به عنوان نمونه تيمي که در حال قهرمان شدن با سقوط به دسته پايينتر بود ضرر مي کرد، ممکن بود باعث تشنج و درگيري شود. اين اشتباه در اين بازي تاثيرگذار نبوده است، ولي به هيچ وجه قابل چشم پوشي نيست و با آن برخورد ميشود.
وي در ادامه و در پاسخ به اين سوال که آيا کميته داوران قصد ندارد از داوران ليگ برتري در دستههاي پايينتر استفاده کند، گفت: اگر شرايطي باشد که بتوانيم اين کار را انجام دهيم حتما خواهيم کرد. مثلا در همين هفته قرار است در چند بازي حساس دسته اول از داوران ليگ برتري استفاده کنيم، ولي نگاه اول فدراسيون به ليگ برتر است.
عسگري در پايان از تغييرات زياد داوران در پايان فصل و طبقه بندي داوران از نظر عملکردشان خبر داد و با بيان اين که کميته داوران تلاش ميکند در هفته هاي پاياني فصل هيچ تيمي ضرر نکند، اضافه کرد: ما ضمن اين که سعي ميکنيم اشتباهات داوران کمتر تکرار شود، در پي آن هستيم که در پايان فصل در بين داوران جابجاييهايي صورت دهيم؛ به اين معني که ممکن است برخي داوران از دسته يک کشور به ليگ برتر بيايند و برخي از ليگ برتر به دسته پايين تر انتقال داده شوند، يقينا داوري در ليگ برتر، ارثيه پدري برخي داوران نيست و داوراني که مکررا اشتباه ميکنند، بايد بدانند ممکن است در فصل بعد مجبور شوند در دسته پايينتر سوت بزنند.